Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řazení zpátečky

Od: janek odpovědí: 7 změna:

Dříve jsem měl škodovku asi 15 let - nepamatuji se že když jsem řadil zpátečku, že by mě to nějak nešlo.

Nyní mám tři měsíce dacii a už se mi dvakrát nebo třikrát stalo, že mi tam zpátečka nešla zařadit.

Musel jsem ji tam dát přes jinou rychlost a nebo nepatrně povolit spojku.

Vždy ji tam dávám když stojím.

Vím, že zpátečka nemá synchrony, ale že by zuby byly proti sobě a tím pádem tam nešla zařadit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odpověděl jste si sám - zuby jsou proti sobě a tím pádem nejde zařadit.

kmet
hodnocení

2x

Ty zpátečkový zuby jsou i jiný tvarově, levnější na výrobu, proto to vydavá ten žžžžžžžžž zvuk při couvání.

hodnocení

1x

Škodovky mají na zpátečce synchron, proto to jde pěkně. Dacia je levná, takže nejsou.

janek
hodnocení

Že je dacia levné rodinné auto to vím, ale že škodovka má i na zpátečce synchron to jsem nevěděl.

Nic si s toho nedělejte, já na 25 staré oježděné O1 s totálně vyklechtanou řadičkou taky před zpátečkou automaticky zasunuju trojku, aby pak šla zpátečka hladce. :)

On tam je u novějších. O1 nebo F1 tam synchron nemá. O3,S3 má stopro.

hodnocení

0x
Ve své levné Toyotě jsem měl taky potíže se zařazením zpátečky, avšak naučil jsem se vždy před zpátečkou zařadit jakýkoliv kvalt dopředu, zuby se srovnají a pak tam jde zpátečka vždy dobře a bez nežádoucích zvuků. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]