Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám na autě nově obuté pneumatiky nexen n blue 4 season 195/65 r15. Předtím jsem měl continental ecocontact 6 195/65 r15. Index hlučnosti je menší ale přitom hned jak jsem vyjel na silnici ty nový nexen jsou o dost víc slyšet. Je to tím že jsou nové a po pár km to přejde? Tohle je hrůza. Disky jsou stejný.. Díky
Začalo to hned po přezutí.. S autem se nic nedělo od tý doby. Jako vím že nexen není nejlepší ale že až takhle jsem to nečekal.. pro můj nájezd nemá moc cenu kupovat něco drahýho najedu okolo 3tisíc ročně možná i méně a převážně jen hlavní silnice takže ty pneu dřív zestárnou než je sjedu..
Navíc bratr kupoval nexeny ale to byli 17tky letní a ty byli úplně ok no co už.. díky
Dobré ráno. Máte poučení pro příště. Já se takto nachytal s Hankook. Jsou dobré a špatné gumy, s cenou a značkou to nemusí souviset, ale často bohužel souvisí.
Holt poučení pro příště - na gumách nešetřít a nekupovat lacinou sračku.
Mmch. Nexen CXP641 byly nejklouzavější gumy jaký jsem potkal, kupeno s autem a letěly z auta i se vzorkem 6mm. A jako perlička po výměně za Blu Response klesla spotřeba o 0,5L/100 km (fakt půl litru), tj. při životnosti 30kkm se ta guma jen na palivu prodraží o ca 2700,- Káčé, to se pak to šetření na gumách fakt vyplatí, resp. ty dražší vyjdou levněji. O bezpečnosti, komfortu jízdy a životnosti nnemluvě, tam byl rozdíl opravdu nebe a dudy...
Teď máš volbu, buď to několik let snášet, nebo koupit kvalitní gumu a mít klid, tyhle s velkou ztrátou prodat.. Pokud na to máš tak já bych volil výměnu. Celoročky určitě něco z prémiovek, pokud jde o prachy tak asi nejlepší poměr výkon - cena je dát bazarovou rok starou prémiovou zimní se vzorkem 6mm (min. 5) - celkově bude prakticky stejně dobrá jako nová top celoročka, na snehu/ ledu bude spíš lepší, o něco horší bude v létě protože lamely (ale už ne jako nová zimní která má lamely delší a víc se "žužlaj" tj. víc to "plave"
Když dáš novou celoročku, tak za ca 3 roky už bude v zimě dost na h. i s dobrým vzorkem, moderní směsi dost rychle stárnou a bude dobrá tak na dojetí v létě.
Takový dodatek k celoročkám: Pokud si tazatel platí havarijko, tak pokud se v zimě vyseká na celoročkách, tak od pojišťovny nedostane ani korunu..(více silniční zákon o pneu na letní a zimní období)
@asd1: Lacina sracka neni o cene, ale o kvalite? Draha guma muze byt sracka? Drahy znackovy jsou kvalitni? Nejak nestiham Vase myslenkove pochody, nebo se neumite vyjadrit.
Muzete sem dat tedy vycet drahych znackovych kvalitnich gum? Dekuji.
Tak pneumatika to asi být nemusí.. Posílám odkaz na zvukovou stopu. Je to rozjezd zrychlení na 100 a pak zastavení. Moc to díky kvalitě slyšet není ale poznat to jde. Mlátí to podobně jako když člověk jede po těch kočičích hlavách..
Napadá někoho po čem se podívat? Buď je to špatně vyvážený což se tam stavím hned v pondělí nebo je chyba ještě někde jinde. Na auto jsem to nazouval já tam problém není.. Vyvážený to je protože jsou tam závaží nový takže jedině špatně.. Měl jsem jednu sadu kol co byla na autě ta se sundala cca 14 dní jsem jezdil se zimníma dokud se to nepřehodí na nové pneu a přezul. Ani jedna verze předtím hluk nedělala, ale hned první výjezd s novýma pneu ano..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.