Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prodal jsem auto, mam kupní smlouvi a v ni uvedeno, že kupujici prepise auto do 10 dnu. Samozrejme se tak nestalo. Ted resim jak ho donutit aby to prepsal, poprípadě jsou nejake paky na to aby tak ucinil? Ano vim je zde spousta odpovedi, ale zakony se porad meni
Diky za rady
Páky na druhou osobu když si nesplném svou povinnost? Legální snad ani nejsou. jedině
A) navštívit kupujícího a spolu s ním udělat Evk a jít zapsat Změnu na registr
B) sám za sebe podat žádost zapsání Změny. Vrátí k doplnění protože zřejmě nemáte protokol z evidenční či TK ne starší jednoho roku a doklady vozidla, ale musí přijmout tudíž pak byste teoreticky měl být z obliga,ale stejně budete,stále v registru jako majitel a pak případné pokuty ...
Toto platí již hooodně dlouho takže oy se zas tak rychle zákony nemění, a dokonce ani lidé co si nedovedou splnit své povinnosti a spoléhají na druhé, že tu udělají za ně!
Ano jsem blbec ze jsem to nechal takhle dojit Autu v prosinci konci STK a tak jsem se ho chtel rychle zbavit. Nasel kupce (vypadal solidne), auto chtel prepsat ale pri evidence nasli nesrovnalosti (jine kola nez jsou v TK) a evidencku udelali jako ze nesplnuje.
Kupujici rikal ze ma znameho co to vse udela (rovnou novou STK) a tak to dopadlo Co jsem ruzne vycetl muzu ho vyzvat dopisem doporucenym a v pripade nekomunikace jit na urad a nechat to udelat je. Pokud ani to nepujde, tak se soudit
Jeste me napadalo, pohrozit mu, ze si necham udelat nove doklady, ty jeho zneplatním a nahlasim na PCR jako kradene :/
Mě nechali dopsat, že mi to takhle nevadí. Je absurdní, že auto s jinými koly nejde přepsat. Celá evidenčka je zrůdnost...
K te kradezi.
Vy mate smlouvu, tedy on ma zrejme take smlouvu, vy nahlasite kradez, on se vytasi se smlouvou, a ten kdo bude mit problem jste vy, ne on.
Premyslejte trosku, nez mu takovou blbost reknete.
Akorat se vam vysmeje.
Kolouchu, zákony se tak časo nemění, jak si myslíte. Už víte, že jste udělal hloupost a těžko to budete legálně napravovat.
Kupce musíte nějak fyzicky dotlačit na evidenci vozidel. ASD1 sice radí teoretickou možnost. Zkuste podat žádost, o změnu vlastníka, že se kupec připojí později. Zkrátka vše předvyplníte, a budete vidět, jak se zachová úřad.
I když necháte udělat nové techničáky, co pak? Stejně vozidlo nepřevedete, jen proděláte 1000Kč za nové techničáky.
Nahlásit krádež, to zapoměňte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.