Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta a nasledny prepis

Od: kolouch odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

prodal jsem auto, mam kupní smlouvi a v ni uvedeno, že kupujici prepise auto do 10 dnu. Samozrejme se tak nestalo. Ted resim jak ho donutit aby to prepsal, poprípadě jsou nejake paky na to aby tak ucinil? Ano vim je zde spousta odpovedi, ale zakony se porad meni :(

Diky za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Páky na druhou osobu když si nesplném svou povinnost? Legální snad ani nejsou. jedině

A) navštívit kupujícího a spolu s ním udělat Evk a jít zapsat Změnu na registr

B) sám za sebe podat žádost zapsání Změny. Vrátí k doplnění protože zřejmě nemáte protokol z evidenční či TK ne starší jednoho roku a doklady vozidla, ale musí přijmout tudíž pak byste teoreticky měl být z obliga,ale stejně budete,stále v registru jako majitel a pak případné pokuty ...

Toto platí již hooodně dlouho takže oy se zas tak rychle zákony nemění, a dokonce ani lidé co si nedovedou splnit své povinnosti a spoléhají na druhé, že tu udělají za ně!

kolouch
hodnocení

Ano jsem blbec ze jsem to nechal takhle dojit :( Autu v prosinci konci STK a tak jsem se ho chtel rychle zbavit. Nasel kupce (vypadal solidne), auto chtel prepsat ale pri evidence nasli nesrovnalosti (jine kola nez jsou v TK) a evidencku udelali jako ze nesplnuje.

Kupujici rikal ze ma znameho co to vse udela (rovnou novou STK) a tak to dopadlo :( Co jsem ruzne vycetl muzu ho vyzvat dopisem doporucenym a v pripade nekomunikace jit na urad a nechat to udelat je. Pokud ani to nepujde, tak se soudit :(

Jeste me napadalo, pohrozit mu, ze si necham udelat nove doklady, ty jeho zneplatním a nahlasim na PCR jako kradene :/

I s takovou evidenčkou by měl převod jít udělat.

kolouch
hodnocení

Ne, vyhodili me ze tri uradu, je tam ze nevyhovuje :(

Mě nechali dopsat, že mi to takhle nevadí. Je absurdní, že auto s jinými koly nejde přepsat. Celá evidenčka je zrůdnost...

asd1
Žádost o zapis zmeny vlastnika musí urad prevzit i bez evidencky. Tím si splnis povinnost a hlavně se zbavis objektivní odpovědnosti provozovatele.
kolouch
No prave ze pokud stk konci tak chteji bud protokol z stk nebo evidencku. Rikal jsem ji jde to na prepis pouze, nenechala si to vysvetlit

hodnocení

2x

K te kradezi.

Vy mate smlouvu, tedy on ma zrejme take smlouvu, vy nahlasite kradez, on se vytasi se smlouvou, a ten kdo bude mit problem jste vy, ne on.

Premyslejte trosku, nez mu takovou blbost reknete.

Akorat se vam vysmeje.

kolouch
Jasne to na me vyskocilo v jedne diskuzi

hodnocení

0x

Kolouchu, zákony se tak časo nemění, jak si myslíte. Už víte, že jste udělal hloupost a těžko to budete legálně napravovat.

Kupce musíte nějak fyzicky dotlačit na evidenci vozidel. ASD1 sice radí teoretickou možnost. Zkuste podat žádost, o změnu vlastníka, že se kupec připojí později. Zkrátka vše předvyplníte, a budete vidět, jak se zachová úřad.

I když necháte udělat nové techničáky, co pak? Stejně vozidlo nepřevedete, jen proděláte 1000Kč za nové techničáky.

Nahlásit krádež, to zapoměňte.

kolouch
Ano ze jsem udelal blbost nyni uz vim (ponauceni pro priste).Co tedy radite?Zajit na urad z kupni smlouvou, vypsat si zadost a podat?Myslim ze jim bude chybet VTP a MTP + evidencni kontrola Docela me prekvapili ze u prepisu proste nevzali evidencku co jsem udelal a zapsali mi tam spatne kola.I kdyz jsem jim rikal ze je to pouze prepis.Nebo co radite?Dekuji

Poslechněte rady pana asd1, pak dejte vědět, jak jste dopadl.

kolouch
Zitra skocim na urad a zkusim to, diky za rady

Podrobně poslouchejte, to Vám sdělí a co pro Vás udělají.

paveldvorak

v rámci přepisu se žádná kola nezapisují

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]