Nejste přihlášen/a.
Zdarec , nemá někdo šajnu kde bych našel PCV ventil? Hyundai i30 1.6 crdi 66kw 2010 (D4FB).
Tam kde by měl být tak není , je tam hadice co vede z víka ventilů do hadice mezi filtrem vzduchu a sání turba , Ale na konci není žádný ventil , na druhém konci je to pevně daný ve víku ventilů ale i kdybych to vyndal tak žádný ventil takhle nevypadá co se dá koupit. na obrázkách přikládám co tam normálně je a co tam mám já prostě tam ventil není.
Díky za odpověď jestli někdo bude vědět.
Díky moc ten web se bude eště hodit :D , no koukal jsem na to a je tam prostě ten plánek co jsem přiložil do příspěvku , je tam jeden bez a jeden s ventilem , což mi nejde do hlavy. Bez ventilu by plyny ze skříně šli rovnou do ovzduší což se mi nezdá , Dneska mi má přijít ten ventil zkusím ho tam dát co to udělá jinak fakt nevím.
Děkuji za nápady , Dal jsem tam ten pcv ventil co je na tom schématu , trošku jsem musel improvizovat ale dostal jsem ho tam , zítra uvidím až auto vychladne jestli bude nějaký rozdíl , když jsem to zkoušel teď při zahřátem tak jelo dobře.
Ale trošku jsem zkoumal v OBD při jízdě a zjistil jsem že Přikázaná funkce EGR je seklá na 4% a Poloha škrtící klapky je seklá na 12.55% , takže možná že je hodně karbonu v sání a auto zlobí kvůli tomu ... uvidím zítra při nejhorším to vrátím zpátky jak to bylo a zkusím vyčistit egr a sání ..
To auto je odnova, nebo už koupené od druhého člověka... Jestli ho předchudce třeba neodoperoval...
No právě že cca před dvouma měsícema se dělala výměna motoru za stejný typ ale něco málo tam bylo jinak , proto mě napadlo jestli to tam třeba nezapoměli dát.
Auto jsem přebral a docela dlouho to trvalo než nastartovalo , jenže předtím hodně dlouho stálo tak jsem zjistil že baterie je v čoudu , koupil jsem novou a bylo to lepší ale pořád nic moc , do toho při studeném startu občas zakouřilo dost a cukalo to při rozjedu než se to aspoň trošku ohřálo , pak na mě do toho eště vyskočila kontrolka motoru a ukazovalo to senzor pozice vačky , mechanik mi předtím říkal že rozvody budou chtít udělat že se už ozývají , udělali se rozvody komplet tak sem myslel že bude klid , ale startuje to stejně a všechno ostatní zůstává taky.
Měnil jsem senzory vačky , klikovky to trošku zkrátilo startování , ale bylo mi divný že to s tím kouřem po studeným startu a cukání bylo i u toho starého motoru , tak sem kouknul na ten PCV ventil a na starém motoru byl v čudu proto jsem kouknul i na net a tak nějak to na to vypadá akorát že tady není vůbec no už mám chuť to poslat ze skály
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.