Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK vyndaný kardan 4x4

Od: miroslavf odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

vyndali jsme kardan u Škody Octavia II Combi 4x4, jelikož mi odešla Haldex spojka. Čímž jsme jen odpojili 4x4. Rád bych se zeptal, zda někdo ví, zda to projde na STK nebo ne, když je v TP auto vedené jako 4x4?

Díky za reakce!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle mě je to vážná závada, protože ESP je myslím nakodováno jinak na předokolku a jinak na 4motion.

Krom kardanu by se dle mě měly přizpůsobit jednotky, pokud tak je a nekecám, což z hlavy fakt netuším.

Jinak se může chovat i ASR, protože místo omezení výkonu motoru, aby kola nehrábla, tak připne zadek a pomůže zadek.

Takže se to může chovat trochu jinak než obyč Octavia s předokolem než ta Vaše 4x4 bez kardanu a haldexu.

eur
Což je operace asi na 2 minuty. přepsat jeden bajt v Ř.jednotce.
Otázka je, jestli by na to vůbec na STK přišli? Pokud nesvítí kontrolky na panelu.

pohon stejně jako ABS a airbagy se zapisují do ORV I.

Stačí aby technik koukl do techničáku a porovnal s autem.

Chybějící kardan pod autem najde, pokud není slepej, jak bude kontrolovat vejfuky a Haldex bez kardanu... trochu podezřelé...

hodnocení

2x
Neprojde to, auta se foti i zespodu, bude videt,ze to chybi.
Jedine naraficit jinou Octavii
Za me kravina. Opravit Haldex a budes mit auto se kterym se nebudes bat jet nahory,prodavat ho budes taky mnohem lip pripadne.
Mam auto,bude mu 25 let, co vidim,ze uz je horsi,tak vymenim a nemusim se bat,ze me to nekde necha.
Hmmmm kde fotí auta ze spodu?
Stkčka nechci jmenovat primo,ale to uz fotil technik v roce cca 2018 a jeste me jebal,ze jsem nezatrel gumoasfaltem cast karoserie a zbytek jo, ta cast na te fotce byla vyrazne videt, protoze na te casti byly opreny tramky,abych se dobre dostal pod auto. Pak jsem tu cast zapomnel dotrit,kdyz stalo auto na kolech. To byla Felda
Dalsi stanice STK o cca 20km jinde to samy. Foceni zespodu a pochvala,jaj je podvozek krasne cernej,coz na fotce dela dobrej dojem (jiny auto)
Ja to ještě nezažil ani nevim o tom že by se to povině dělo ale příští tejden se na to zeptam ale pochybuju že by se to dělo
Fotí se na emisích i na stk ale vždy jen auto zvenku nikdy sem nevidel že by se fotil podvozek a to tam jezdim docela dost
Vždycky jsem u STK a v posledních letech lezu s technikem na STK i do jámy když je to na třasadle, abych na vlastní oči viděl, kde je případná vůle. Fotí si to mobilem, v roce 2018 kdy jsem focení zažil prvně už nevzpomínám, jestli fotil mobilem nebo foťákem.
007cz
Blbost, žádný podvozek se na TK nefotí.

Já lezu taky s technikem do kanálu u vícero aut a focení v kanále slyším poprvé.

007cz
Gumidek
Jen píšu, co jsem zažil.
Teď jsem se to snažil dohledat na netu a fakt se o tom podvozku nepíše.
paveldvorak

instrukce MDCR pro STK stanovuje přesně, co se povinně fotí...pokud technik vyfotí něco navíc platí že co není zakázáno...někteří to dělají i pro vlastní ochranu, vím o technikovi kteří si dokumentuje vážné závady aut které vyhodil

bobann
Konečně někdo, kdo nepíše, že podvozek se nefoti, že je to kravina a napíše něco, co dává smysl *palec*
Být majitel STK, chtěl bych taky, aby si fotili podvozek.
Jinak nevím, co všechno na podvozku fotili, jestli jen celý podvozek nebo i brzdy... Byl jsem zaneprazdnenejntim, abych zapsal silentbloky(zadní viceprvek) , co se musí vymenit, byly ještě původní (24let starý)
007cz
Paveldvorak, také znám jednoho technika, ten nad rámec svých povinností ještě fotí ženské akty.

Ženské akty na STK? A frndy na ME... Ale proč ne. Já bych taky fotil. Co není zakázáno, je dovoleno.

petrovic
hodnocení

1x

To jako vazne? To si snad delas jenom srandu. To neprojde ani za zlate prase. Uz jsem toho videl dost, taky slysel, ale toto jeste ne. Haldex oprav, dej to do cajku a v klidu udelej STK

Neprojde? *smich*
Ofiko asi ne ale když se chce *smich*
petrovic

Jasne, kdyz se chce vsechno jde. Ale zrovna tu? Ma 4 kolku, proc to nemit cele funkcni? Nekdy se nedivim, ze jsou nekteri technici tak protivni a drbou lidi za kdejakou blbost. Bodejt by ne, kdyz vychytam technika, ktery pred chvili poslouchal borce s vyndanym kardanem ze proc mu to jako neprojde *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]