Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto blbě brzdí

Od: ramon® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, byl jsem projet auto, které stálo doteď nepojízdné asi rok na zahradě. Předtím s brzdama nebyl problém, teď je potřeba na ně mimořádně moc šlapat aby to trochu brzdilo. Pedál je normálně tvrdej. Kotouče jsou dost rezavý. Myslíte, že mi zatuhly pístky, nebo to můžou dělat jen ty rezavý kotouče. Chvíli jsem s tím jezdil a snažil se ty brzdy trochu rozbrzdit, ale je to pořád stejný.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Podtlaková hadice + posilovač je o.k.?
Zarzelé pístky...vyndat desky a rozhejbat...

spu
hodnocení

0x

Stačí to rozjet, párkrát grajdnout na brzdy, ono se to rozhýbe.

hodnocení

To jsem právě zkoušel ale neviděl jsem nějakou změnu.

asd1
hodnocení

0x
Tipnul bych nefunkční posilovač,tj. Podtlaky hlavně rozkousana hadice od kun.y.
Orezly kotouče často obrzdit uz nejdou,misto pod deskou rezne jinsk a furt to kope=vymena za nový včetně desek,ale to by nezpůsobilo tvrdý pedál. Jeste muze byt některý pistek totálně zarezly nehne se a to kolo nebrzdi,to zjistíš na valcich nebo na sterku.. zářezy pistek rozhýbat je malo,chce to repas nebo nový třmen.

majcoo
hodnocení

0x
Tak po roku zrejme nebudú brzdy jak nové a ešte keď to stojí kdesik mimo garáže(dážď,vlhkosť atď.. )
Určite hrdza, korózia oxidacia..
Určite rozobrať každé jedno kolo a dosadacie plochy platničiek poriadne očistiť a premastit nech chodia ľahko.
Kotúče pokiaľ sú hrdzavé povrchovo, tak nejaká dlhšia jazda s intenzívnejším brzdením by hrdzu odstránila, prípadne ich zhodiť dole a použiť odhrdzovac.. Pokial sa hrdza zažrala až do kotúča, tak buď ich dať stočiť až to nebude moc hlboko alebo ideálne vymeniť. Rovnako tak môžeš skúsiť či sa piestiky v strmenoch pohybujú ľahko. Pokiaľ v tam nebola moc stará kvapalina, tak by teoreticky mali byť piesty a strmene ok. Okruhy sú uzavreté takže nejaká nadbytočná vlhkosť by sa vo vnutri tvoriť nemala.
Nepíšeš o aké auto ide, tak viac k tomu nemám čo poradiť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]