Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej kolem turba - závada

Od: nicky odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Prý mám nějakou závadu - olej protéká kolem turba. Dá se s tím ještě jezdit? Jsem objednaná až za měsíc do servisu. Je možné, že to mohlo způsobit to, že před 2 měsící se mi skoro zavařil motor - 2 čárky zbývali do plného přehřátí a zjistila jsem, že jsem měla vodu v chladiči pod minimem? Děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Všetko záleži od toho kadiaľ to turbo preteká. S niečím sa dá jazdiť aj rok v pohode a len dolievať olej a s niečím je risk,že sa chytne olej z turba do výfuku a zadrie sa motor behom chvíle.

asd1
hodnocení

0x

Jaký auto/ motor?

Je otázka jestlil nebude výhodnější tohle prodat přes béčka dokud to jezdí a pořídit jiný auto...

Mizí voda + odchází turbo = v běžným servisu aby to bylo pořádně tak 20k+ Jen turbo repasy jsou loterie s velkým rizikem vyhození peněz a nový ca 15k.. +- autobus a to je čistě jen to turbo bez práce a příslušenství..

Pokud to není banalita typu prasklá hadice, ale ne to spoléhat nejde...

ka
hodnocení

0x

Pokud je to dýzl a olej začne unikat do sání, tak se motor sám od sebe vytočí přes omezovač a pokud jej neubrzdíš přes kvalt, poškodí se vysokými otáčkami.

Může to i zapříčinit nehodu. Tedy jezdit s rozumem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]