Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jdu si pro radu. Je mi 17 a kupuji auto. Při přepisu vím, že na úřad musím s rodiči. Musí být rodiče napsání i v kupní smlouvě a plné moci. Díky za odpověd
registrace vozidla na nezletilého jen s rozhodnutím opatrovnického soudu, jednat bude zákonný zástupce
jsi jen slepý, nebo také úplně blbý? Podívej ještě jednou co jsem napsal...omluvu nepožaduji
přečti si občanský zákoník, spolu s dalšími nevzdělanci
Já ne, ale ty, nejspíš. Přečti si někde, co je to vozidlo. Pak si přečti NOZ a pak si přečti judikát Nejvyššího soudu ČR čj.: 33 Cdo 2912/2008.
Omluvu taky nepožaduji, vím, že ty sebereflexe schopen nejsi.
ten judikát vůbec neřeší otázku a nový občanský zákoník pořád platí
problematiku registrace vozidla na nezletilého řeší jiné judikáty, se závěrem, že to LZE, pokud jde o majetek malé hodnoty, jako příklad je tam doslovně uváděn malý motocykl v hodnotě řádově tisícíkorun...pak se nabízí otázka, kdo je věcně oprávněn posuzovat hodnotu majetku...protže motocykl neboé auto jsou dle definice OZ majetkem a o navýšení majetku nezletilého rozhoduje opatrovnický soud, zákonodárce to od prvopočátku pojal jako ochranu nezletilého
Pokud jde o ten judikát o stavebním spoření / viz cdo výše/, nejde o žádné rozhodnutí ale o vrácení věci k opakovanému projednání...nechápu proč je zrovna toto rozhodnutí dáváno jako nějaký důkaz nebo vzor...kdyby to admin přečetl celé, vyzvyl by toho, kdo ten odkaz vložilů, aby vložil skutečný dlůkaz a nikoliv text ketrý s věci souvisí nepřímo a na nic neodpovídá
já sem dám odkaz na jeden polopatický populární výklad který je pochopitelný každému kdo umí číst, protže občanský zákoník je permanentně vykládán soudy aby byl pochopitelný
To je výborný - takže jsi sem po dvou dnech dal to samé co já:
"... nabytí či převod motorového vozidla (nikoliv však běžného jednostopého vozidla)".
Takže ses sám usvědčil z nepravdy:
"registrace vozidla na nezletilého jen s rozhodnutím opatrovnického soudu"
není pravda, protože k přihlášení levnějšího vozidla (například běžného jednostopého) souhlas opatrovnického soudu zákon nepožaduje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.