Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jdu si pro radu. Je mi 17 a kupuji auto. Při přepisu vím, že na úřad musím s rodiči. Musí být rodiče napsání i v kupní smlouvě a plné moci. Díky za odpověd
registrace vozidla na nezletilého jen s rozhodnutím opatrovnického soudu, jednat bude zákonný zástupce
jsi jen slepý, nebo také úplně blbý? Podívej ještě jednou co jsem napsal...omluvu nepožaduji
přečti si občanský zákoník, spolu s dalšími nevzdělanci
Já ne, ale ty, nejspíš. Přečti si někde, co je to vozidlo. Pak si přečti NOZ a pak si přečti judikát Nejvyššího soudu ČR čj.: 33 Cdo 2912/2008.
Omluvu taky nepožaduji, vím, že ty sebereflexe schopen nejsi.
ten judikát vůbec neřeší otázku a nový občanský zákoník pořád platí
problematiku registrace vozidla na nezletilého řeší jiné judikáty, se závěrem, že to LZE, pokud jde o majetek malé hodnoty, jako příklad je tam doslovně uváděn malý motocykl v hodnotě řádově tisícíkorun...pak se nabízí otázka, kdo je věcně oprávněn posuzovat hodnotu majetku...protže motocykl neboé auto jsou dle definice OZ majetkem a o navýšení majetku nezletilého rozhoduje opatrovnický soud, zákonodárce to od prvopočátku pojal jako ochranu nezletilého
Pokud jde o ten judikát o stavebním spoření / viz cdo výše/, nejde o žádné rozhodnutí ale o vrácení věci k opakovanému projednání...nechápu proč je zrovna toto rozhodnutí dáváno jako nějaký důkaz nebo vzor...kdyby to admin přečetl celé, vyzvyl by toho, kdo ten odkaz vložilů, aby vložil skutečný dlůkaz a nikoliv text ketrý s věci souvisí nepřímo a na nic neodpovídá
já sem dám odkaz na jeden polopatický populární výklad který je pochopitelný každému kdo umí číst, protže občanský zákoník je permanentně vykládán soudy aby byl pochopitelný
![]()
To je výborný - takže jsi sem po dvou dnech dal to samé co já:
"... nabytí či převod motorového vozidla (nikoliv však běžného jednostopého vozidla)".
Takže ses sám usvědčil z nepravdy:
"registrace vozidla na nezletilého jen s rozhodnutím opatrovnického soudu"
není pravda, protože k přihlášení levnějšího vozidla (například běžného jednostopého) souhlas opatrovnického soudu zákon nepožaduje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.