Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneumatiky

Od: zimak odpovědí: 20 změna:
Jaké pneumatiky dobrý poměr cena/výkon na zimu doporučit, jen nove?
Jezdím 90%mesto, ale celoroční nechci, mám komplety na zimu a léto.
Vzhledem k ceně pokukuji po kormorán snowpro nebo tomket...
Obuto bude na plechovém disku

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jestli jezdíte 90% město a okresky, tak kupte cokoliv jen podle té ceny..Já jezdím taky 95% město+meziměsto a celé roky mi stačilo cokoliv a ještě jsem nenboural a všude se rozjel. Měl jsem gumy silně přestárlé,ale nikdy ojeté..Značka neznačka. I pomlouvané Barumky..Polaris 3..A nejezdím nějak opatrně..rád "krouhám" zatáčky a když je fakt uklouzáno, tak prostě uberu a jedu pomaleji..Pokud bych jezdil dálnice nebo na hory,tak koupím nějaké prémiovky a nebo teprve začnu číst recenze;)

hodnocení

0x
Osobně bych z tèchto nevybral ani jednu
Jezdim v zimè na Klébrech a jezdil sem i na značce Debica a neměl problém

hodnocení

0x

Musíte se kouknout na vozidla, jaké mají pneušky. Páč toto téma se tu rozebírá mnohokrát za rok, nikdy se nedojde k tomu nejlěpšímu.

Tedy dojde, že to jsou to ty pneumatiky, které má kdo na autě...

Po městě toho ve sněhu moc nenajezdíte...

asd1

Když se ani nenamáhá napsat jaký má auto (rozměr pneu, rychlostní index) a další detaily jak např. kolik najezdí, tak takovýmu se mi radit nechce..

Tomket nebrat, stlačená tma. Kormoran podobně, takže z výběru ani jednu.

asd1, asi nám to nechce sdělit.

Já jen vím, ať jsem měl pneušky jakéhokoliv výrobce, tak na žádném autě mne nezavinily nehodu.

hodnocení

0x
Koupil bych Firestone winterhawk

hodnocení

0x

Pokukujete po těch nejhorších. Já si myslím, že gumy jsou základ, na kterém se nemá šetřit, a jelikož nové kupujete na několik let, tak už je snad jedno, jestli dáte za sadu o 4000 navíc. A většinou se i méně sjíždějí. Když ne přímo TOP značky, tak bych vybíral z Hankook, Laufenn (levnější Hankook), Nexen, Nokian, Kleber, Kumho...

spu
hodnocení

0x

Ještě to zvažte, celoroční jsou nejlepší volba.

Když je to nejlepší volba, proč to většina řidičů nemá?

spu

Jelikož jsou masírováni lobby výrobců. Já vyrábět gumy, tak mám oči vyvalený, že se musí měnit po třech letech a vyšperkoval bych to, že jsou potřeba gumy na všechna roční období. Jste zkušený muž, zavzpoínejte na mládí, jestli jste měl na škodovce někdy zimní gumy.

Dříve na škodovce jen zimáky do hor, někdy i s hřeby.

Ale ještě dříve, to taky asi pamatujete, se chodilo i pěšky.

Ale většina lidí, po celém světě ví, že na zimu jsou lepší zimáky.

jeje
hodnocení

0x
Když jsem přehodil přední 185/55 za 205/45 tak auto reaguje daleko lip na volant a drzi jak pribity :)
Větší vliv než “značka” má podle me šířka x výška pneu ~ profil a dezen podle vozovky (pokud nejezdíte po louce, nebo na sněhu, tak nepotřebujete traktory… stejně tak pokud nejezdíte za deště a v loužích, tak můžete jezdit klidně s ojetými 1,6 mm, drží stejně jsk 7 mm…
Zimní/celoroční jsou povinny jen když (v)jedete do sněhu/námrazy jinak ne…

jeje, ještě další případy, kdy zákon nařizuje zimní pneumatiky.

jeje
Dle § 40a zákona 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) má řidič povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března v případě, že:
je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.
- V jiném případě těžko můžeš dostat pokutu :))
asd1
Co třeba značka "zimní vybava"?

jeje, musíte se více učit, ale to je na každém řidiči.

Musíte citovat dále, abyste dal správnou odpověď. Teď jste se zastavil jen v polovině školení.

el
hodnocení

0x
Vraníky green Diamond. Dobře si vedou i na ledu.
Jedině mínus je asi hlučnosti, i tak vraníky určitě pořídím zase.
asd1

Vraníky jsou výborná guma na hrabačky kolem vesnice, ale to města to je nesmysl. A na dálnici naprostá zoufalost.

Vraníky jsou protektory se všemi plusy a mínusy z toho plynoucími. Ale je pravda, že auto s těmato gumama na zasněžených kopečcích drželo snad nejlíp s jakým jsem kdy jel. Asi používají dobrou směs nebo co.

bobann
Mam Vraniky na felde do lesa.
Clovece, s tim se vyjede vsechno a kdyz jedu do kopce pozpatku(felda ma moc lehky motor),tak se nechytal ani borec s ojetyma zimakama na Suzuki Jimny :D
Vraniky jsem nasel na sbernym dvore s dobrym vzorkem,parada...
Na jezdeni po venkove jsou super

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]