Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Vlastním třetím rokem jedničkovou Octávku 1,6 MPI a všiml jsem si toho již dříve,že...hlavně tedy přez léto se ztrácí olej. Vše to začalo,že jsem na radu opraváře tam dal Castrol Magnatec 5W 40.Což tam patří tato viskozita.Prostě fajnovej olej a že to je super a "z lásky" k motoru.A že to i dekarbonuje motor a atd..atd...Což chápu,za ty prachy.
Nicméně...potom přišel šok po naprosto běžné kontrole stavu oleje.Nikdy se mi to u žádného auta,co jsem dříve nestalo,že by chyběl olej?No a teď tam dá se říci co tři měsíce dolejvám 2 litry.Najezdím opravdu hodně km a auto používám denně.Takže roční interval výměny oleje mi výjde na najeté km tak tak...Nicméně vzhledem k dolívání tam je stejně furt novej olej...
No ale k věci...prý to je slabina motorů MPI a prý pomuže výměna pístních kroužků a těsnění ventilů.
Kolik tato oprava bude stát a vyplatí se to? Nebo prostě se smířit s dolíváním oleje a jezdit?Už jsem do tohodle auta nasypal docela dosta a vyměnil kde co a vychytal mouchy.Tak se mi nechce ho prodat a koupit zas kdoví co a řešit zase kde co..Děkuji za rady.Mějte se hezky.
Jen doplním.Po tom,co tam ten Castrol za 250 korun litr zahučel jak do studny..tak tím už to samo,že nedolívám.To jsem dělal první rok.Kupuju v kamenném obchodě (Mototechně) jiný stejné viskozity za 190 korun litr.
Jinak děluji za přízpěvky.Ale prosím o radu..co teď s tím...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.