Nejste přihlášen/a.
Podle projevu tipuju na jednoduše ucpanej filtr. Oprava buď nucená regenerace nebo novej.
Stará nafta s filtrem na couračky je nesmysl, na tvým místě bych to zprovoznil, prodal a pořídil něco rozumnějšího (pokud to nejede tak je to prakticky neprodejný). Použitelný auto seženeš za 20k, desítku dáš za nový gumy atd. a dva roky to vydrží, když chcípne tak to pošleš do hutí a vezmeš další.
Ona totiš velká opička chce i víc banánů, když na to nemáš tak si velkou opici nepořizuj..
Kontrolka MIL svítí (kontrolka motoru)?
Někdy (snad vždy) za neprovedení regenerace můžou teplotní čidla ve výfuku u DPFka.
Turbo táhne?
Automat nebo manuál?
Dobrý den.
MIL nesvítí, jen bliká a následně svítí pouze kontrolka DPF.
Ohledně turba - netáhne. Ty otáčky jsou do cca 2100 a pak je nutno přeřadit.
Převodovka je manuální, šestistupňová.
Děkuji
U T31 se snad ani regenerace nespustí, když je v nádrži míň jak půlka nafty.
Toť můj poznatek u 2.0DCi.
Jestli máš tažný, tak bych zapřáhnul a naložil přívěs a jel kopce a pod plynem. Zbytečně neřadit a nechat ve vyžších otáčkách, kam tě až momentálně pustí a pak maximálně do 4000ot.
Pokud ani pak nebude chtít jet, tak jedině přes diagnostiku udělat nucenou regeneraci nebo vymontovat a nechat vyčistit odborně firmou.
Děkuji za zkušenost. Mně se u T30 normálně regenerace spouštěla. Až když jsem začal jezdit krátké jízdy (samozřejmě pro naftu špatně, ale musel jsem...).
No a na 4000 oáček auto prostě nedostanu, za jízdy max. cca 2100 na kterýkoliv převodový stupeň a dál "nepustí" - jako kdyby bylo auto v nouzáku (kontrolka však nesvítí).
O možnosti nucené regenerace DPF nebo možnosti vyčištění vím, ale děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.