Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie-při jízdě blikají světla

Od: xstanax* odpovědí: 6 změna:

Přátelé mám takový poblém, kdo se s ním setkal, budu rád, když mi poradí. Jel jsem delší trasu a na Felicii mi začala blikat kontrolka od světel. Ta spodní, asi tlumené. Doma jsem to kontroloval a zjistil, že to není jen kontrolka, ale i světla. Taky jsem slyšel jak pulzuje relé (zvuky pod palubní deskou spolujezdce). Při volnoběhu toto nedělá, ani, když zvyšuji otáčky postupně. Dělá to jen při prudkém sešlápnutí plynu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Zkontrolujte kontakty na startéru, je tam tenký kablík, který přes odlehčovací relé při startu odpojuje světla a některé další spotřebiče. Stačí špatný kontakt a chová se to za jízdy díky vibracím/prudším pohybu motoru přesně takto, řešil jsem to kdysi na tátově Felicii taky. Očistil jsem kontakt na startéru a na kabel pro jistotu nalisoval nový faston.
xstanax*
hodnocení

Děkuji Vám za radu. To by mě nenapadlo. Vždycky když parkuji přes noc na nejistém místě, odpojuji tímto káblíkem startér. A už byl volný. Ukrást Felicii není problém. Teď už je vše v pořádku a děkuji Vám za velmi užitečnou radu.

Výborná odpověď.

1*;)

olinl

xstanax-máš ještě Feldu bez imobilizeru nebo si ho už "vykuchal"?

xstanax*
hodnocení

Nebyl tam, když jsem ji kupoval.

Od roku 1996 má každá Felicia immobilizér Siemens. Immo box za budíky jako samostatná jednotka a transpondér v klíčku.

Do té doby byl immobilizér možno dokoupit od firmy METASystems v podobě kontantní "cihličky" co se přikládala na palubní desku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]