Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie-při jízdě blikají světla

Od: xstanax® odpovědí: 6 změna:

Přátelé mám takový poblém, kdo se s ním setkal, budu rád, když mi poradí. Jel jsem delší trasu a na Felicii mi začala blikat kontrolka od světel. Ta spodní, asi tlumené. Doma jsem to kontroloval a zjistil, že to není jen kontrolka, ale i světla. Taky jsem slyšel jak pulzuje relé (zvuky pod palubní deskou spolujezdce). Při volnoběhu toto nedělá, ani, když zvyšuji otáčky postupně. Dělá to jen při prudkém sešlápnutí plynu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Zkontrolujte kontakty na startéru, je tam tenký kablík, který přes odlehčovací relé při startu odpojuje světla a některé další spotřebiče. Stačí špatný kontakt a chová se to za jízdy díky vibracím/prudším pohybu motoru přesně takto, řešil jsem to kdysi na tátově Felicii taky. Očistil jsem kontakt na startéru a na kabel pro jistotu nalisoval nový faston.
hodnocení

Děkuji Vám za radu. To by mě nenapadlo. Vždycky když parkuji přes noc na nejistém místě, odpojuji tímto káblíkem startér. A už byl volný. Ukrást Felicii není problém. Teď už je vše v pořádku a děkuji Vám za velmi užitečnou radu.

Výborná odpověď.

1*;)

olinl

xstanax-máš ještě Feldu bez imobilizeru nebo si ho už "vykuchal"?

hodnocení

Nebyl tam, když jsem ji kupoval.

Od roku 1996 má každá Felicia immobilizér Siemens. Immo box za budíky jako samostatná jednotka a transpondér v klíčku.

Do té doby byl immobilizér možno dokoupit od firmy METASystems v podobě kontantní "cihličky" co se přikládala na palubní desku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]