Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skryta zavada u kupovaneho auta

Od: pepasup odpovědí: 92 změna:
Zdravim, koupil jsem v zari auto, jezdilo normalne(maximalne obcas horsi starty), nyni ale hur startuje a navic pri pridani(predjizdeni) autu blika kontrolka motoru a jede na tri valce.Dle diag vadne zapaleni na valci, svicky civky meneny, nic.Tlaky na valcich 8-8-6-8. Dle servisu (vice servisu) motor po smrti. Jedna se o skrytou zavadu u ktere mohu odstoupit od smlouvy?dily

92 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x
Pokud to neprodává nějaký altruista,tak tě posle do hajzlu. Běžně opotřebení a ahoj,můžeš se soudit a jen těžko vyhrajes.
Příště vybirej líp a nekupuj šrot před smrtí..

hodnocení

1x

V tomto okamžiku už nevyreklamujete nic, protože jste do toho nechal servis hrabat. Šance byla, dokud byste auto vracel s tím, že má vadu a servis nechal nejvýš udělat jen kontrolu vozu. Jak začali opravovat, tak bohužel..

pepasup
hodnocení

Nikdo nic neopravoval

"svicky civky meneny, nic"? A toto je co?

@tomkk
Tohle bude těžký, jako mnoho jiných tazatelů se tady pan Pepa sekne a bude chtít číst to, co chce číst a o čem je přesvědčenej
Pepo, rozbije se ti počítač a místo abys šel uplatnit reklamaci, tak v tom necháš stourat někoho jinyho...
Celý prodat a jít do auta s vyzkoušený bezproblémový motorem.

Nějaká naděje by mohla být, kdyby se našel servis, ve kterém to auto bylo před prodejem a kde snad zavadu řešili. Kdyby se z nich podařilo vymámit zprávu, pak by to byl důkaz, že původní majitel o vadě věděl a to by byla dost jiná situace.

Jinak samotné tlaky neříkají, jestli jsou to kroužky, nebo vršek. Chce to minimálně ještě zkusit s olejem, aby se vědělo. Obojí se dá u auta v této ceně jestě řešit. Ty kroužky by šly prvně zkusit uvolnit i chemicky.

k2
hodnocení

0x

Zalezi na veku automobilu, cene a najetych km. Od jiste hranice nema auto skryte vady, ale pouze opotrebeni odpovidajici veku a najezdu.

doplněno 29.09.23 21:49:

To je tezky, zivotni cyklus auta (1 modelu) je cca tech 9let, ale najeto to zas tolik nema, pokud tomu najezdu tedy verite.

Tady je kazda rada draha. Odstoupit od smlouvy tezko, takze zbyva reklamace. Lepe na to jit po dobrem, tedy zkusit na prodejce, aby financne se podilel na oprave. Sice Vas to neco bude stat, ale zase vysledek je jisty. Nebo pak po zlem, ale to muze skoncit vleklym soudem (ktery samozrejme platite) s nejistym vysledkem...

Osobne nevim, proc by mel byt motor po smrti. Zalezi, proc je na tom 3. valci bez tlaku, a co by stala oprava.

pepasup
hodnocení

Rv. 2014 najeto 167tis
kaka

k2 / diesel :od kdy záleží na ceně,věku a najetých km? Kde je ta hranice,kdy auto má/nemá skryté vady,ale pouze opotřebení? Ukaž mi ten zákon ze kterého čerpáš.Dojebat motor lze i po jednom km na fungl novém autě.

Při koupi bylo O.K. Tohle se bude těžko prokazovat jako skrytá vada.

pepasup
hodnocení

Nove pistni krouzky mozna vybrus hlavy, dle servisu prace 50-70tis. Ale nikdo to nerozebiral, to by uz byl zasah do motoru.Pokud by majitel spohlasil z opravou bude se motor rozdelavat. Zatim to jsou pouze vycty z diagnostiky a mereni tlaku na valcich (jak v autorizovanem servise tak v obycejnem nezavislem servisu)

Ideální je takovej motor vyhodit a vzít z bouračky druhej. Zvláště u běžného typu v daném modelu auta.

asd1
Generalkovat to nemá smysl. Celý motor z bouračky a přehodit. Dobre vybrat,ne jak koupě toho auta.

loren
hodnocení

0x

Pokud sis koupil auto v září, tak by se dle zákona mělo jednat o skrytou vadu, která na voze existovala v době prodeje. To platí, pokud prodejce neprokáže, že vada v okamžiku prodeje neexistovala. A nechce se mi věřit, že by autu odešel plně funkční motor bez závad a to během pár týdnů běžného používání. Takže by ti auto měli na vlastní náklady opravit nebo dát slevu z kupní ceny. Odstoupit od smlouvy v tomto případě nelze.

Na druhou stranu, zničený motor je natolik podstatná závada, že pokud by ti to prodávající sdělil, určitě by sis auto nekoupil a v takovém případě lze od smlouvy odstoupit. Bohužel také dost záleží na tom, jak je napsaná kupní smlouva.

asd1
Motor ti na pozadani dojebu během pár set km, a 11 let stará kára je dávno za konstrukcni zivotnosti..
tj
Pravda, jak víte, co s tím tazatel dělal (jak s tím jezdil)? Pokud auto v době prodeje bylo ok, znamená to, že bylo ok. To, že se něco porouchalo potom... Srry, ale je to stará ojetina a tohle riziko tam je vždycky. Prodávající mohl v dobré víře prodávat funkční automobil v zachovalém stavu, a nemusel vědět o tom, že tam něco odchází. Tazatel za to párkrát vzal, aby vyzkoušel, co to dokáže a porucha je na světě...

bobann
hodnocení

0x
Co je to za auto a motor?
Ten najezd neni tak velkej. Spatny treti tlaky mely treba nektery motory Twin spark. I kdyz osobne znam TS motory co slapou a staruji na drc. To je ale spis nedostatkem oleje,nebo kdyz tam cpou dementi svicky urceny do motorek

hodnocení

0x
Opravdu záleží,jaké je to auto a motor! Taky záleží, za kolik a od koho jste to kupoval..A hlavně, co je ve smlouvě a jejích dodatcích! Každopádně to naštve, když přestane jezdit auto brzo po koupi:(
kaka

Jak s tím souvisí za kolik ho koupil? V ústní smlouvě za ,,milion,, a papírově za ,,korunu,, a to má na něco vliv?

Na "něco" to má vliv..Pokud věc koupím TŘEBA výrazně pod běžnou cenou,tak lze předpokládat, že je v tom "zakopanej pes" ..Příklad- Auto z toho a toho roku se prodává za 200tisíc a výše..a já ho koupím za 100tisíc..Tak nějak jsem to myslel..Ale určitě mi to někdo vyvrátí
pepasup
hodnocení

Techto aut tu moc neni, cena normalne kolem 280-300tis
U auta za 240 tisíc bych byl taky veeelmi naštvaný a uvažoval o vrácení..Nájezd malý na to, aby byl motor na repasi..Nezávidím vám

pepasup
hodnocení

Kupovano za 240 tis, je to Hyundai 1,6TGDi benzin. Po koupi rano auto mela horsi rani starty, to ale autorizak videl na vymenu svicek a civek, to probehlo a delalonto znova. Jezdeno s tim bylo normalne, tankovana jen bud Verva 100 nebo normalni 95 na benzine + aditivum vif. Najeto od koupi 1000km (jedna cesta na sk a zpet).Posledni tyden se to zhorsilo a dela to co jsem popisoval. Podle vsechbservisu kde jsem byl pistni krpuzky zapecene a to jsem nemohl odhalit pri koupi. Navic pri koupi jsem.nemohl odhalit ani spatny studeny start (auto prijelo zahrate).V servise mi radili hnat to pres soudniho znalce.
xp
Pokud jsi to kupoval od autoři žáků z jeho majetku, ne z komise, tak bych uplatnil skryté vady.
Otázka je, jak budeš prokazovat, že jsi ty kroužky nezapekl ty
pepasup
hodnocení

Po 1000km zapect krpuzky?To je blbost ne?
pepasup
hodnocení

Uctenky od tankovani kdyztak mam + i aditivum. Nebudu jezdit z koupenym autem jako kreten prece

xp
hodnocení

0x
Podstatné je přece, od koho jsi kupoval, jestli od firmy, autobazaru, že jeho majetku, tak se může jednat o skrytou vodu, soukromý prodávající za to samozřejmě neodpovídá

pepasup
hodnocení

Kupovane pres inzerat od soukrome osoby, pravnik mi rikal ze 6 mesicu muzu uplatnovat skrytou vadu.
xd
No to nevím, tak ať ti řekne číslo paragrafu a odstavce, v Německu pokud vím tak to platí striktně od bazaru a ne od privata…
Prostě jsou jiné záruky na (použité) zboží kupované od podnikatele, od soukromé osoby žádné záruky než smluvně ujednané, že zákona nejsou, takže platí to, co jste si ujednali ve smlouvě, dle mého skromného názoru.
pepasup
hodnocení

V CR podnikatele rok(autobazar) normalni fyzicke osoby 6 mesicu.§ 2106 občanského zákoníku
xd
OK máš pravdu:
—-
V případě nákupu auta od soukromé osoby je záruční doba na skryté vady 12 měsíců, přičemž prokazovací povinnost je v tomto případě na kupujícím – dle § 2445 a násl. NOZ. Ideální postup pro kupujícího je nejdříve nechat zpracovat znalecký posudek a poté již s hotovým posudkem kontaktovat původního majitele.
—-
Každopádně jsou dvě rizika, i když ti znalec napíše, že závadu patrně vozidlo mělo i před prodejem, jde pouze o domněnku, dobrý právník prodejce to zpochybní.
Tady by asi hrálo dost podstatnou roli, v jaké lhůtě by jsi se tomu prodávajícímu s námitkami ozval a jaké bys na to měl důkazy,
Druhé riziko je v tom, že ten prodávající může být insolventní a i když soud vyhraješ, tak nemusíš nic dostat.
Ukaž, jaké listinné důkazy ke skryté závady zatím máš a řeknu ti, co můžeš dělat. Určitě bych bez prodlení listinnými důkazy kontaktoval prodávajícího s návrhem na slevu nebo odstoupení od smlouvy, tak, aby se to dalo v budoucnu prokázat a snížit, že ta skrytá závada bude “objevena moc pozdě”.
Pokud prodávající bude zatloukat, tak nemáš moc šancí to prokázat že to udělal prodávající, už to mohlo takhle koupit. Každopádně znalec se ti může vyjádřit i předem k tomu, v jakém smyslu může napsat ten posudek,
pepasuk
hodnocení

To jsem udelal, bez realce, napsal jsem ze ma cas do nedele potom prijede soudni znalec a jsem domluveny s pravnikem ze jdeme do toho.Byl jsem v 5 servisech, pokazde ten samy vysledek.
xd
A čím prokazuješ dkrytou vadu a doručení předžalobní výzvy?
Lhůta musí být minimálně 7 dní
Až poté plať za znalce. znalec se ti nevyjádří bez písemných podkladu, které pravděpodobně nemáš, takže máš akorát nějaké ústní vyjádření Šmudlu z garáže.
Je nutno dodržet přesný postup, stejně je to celé na vodě právě proto, že jsi nakupoval od Privata, proto to asi žádný advokát neveme, protože to většinou moc prokázat nejde,
pepasup
hodnocení

Mam vyjadreni pisemne z jednoho servisu kde to bylo.Kdyby bylo potreba i ostatni to udelaji.To by mohlo podle me stacit.Psal jsem si z majizele pred nim a ten to prodaval ve 160tis a motor byl v poradku.Pak to koupil tento majitel a podle me to odrovnal
asd1
Takže místo reklamace u prodejce je tam zásah pěti servisů. Kdoví co s tím dělali,stejně tak ty jsi mohl dát nějaké chytré aditivum pro čištění motoru a poškodit to tím.
Auto sis projel a měsíc s tím jezdil atd.
Právníky zajímá honorář a podobný hejl jako ty se jim hodí. Stejně tak tě autorizak zkasiroval za bezvadný civky..
Kupovat starou ojetou káru za čtvrt mega bez komentáře.
pepasup
hodnocení

Servis pouze dal ven svicky a zmeril tlaky na valcich, v autorizovanem servisu to bylo na diagnostiku, nikdo se v tom nehrabal a neopravoval.Nema to smysl pane, souvislosti asi moc nechapete Ja vracim vozidlo se skrytou vadou kterou mozna majitel netusil ale nese za ni po dobu 6 mesicu zodpovednost!Kdyby byla oprava 5 tisic necham opravit a neresim ale tohle jeo prava servisem stanovena 40-70tisic! Auto jsem si kupoval ze s nim chci jezdit a libi se mi a ne se v tom jen projet a vratit ho.Ted nemam cim jezdit pac po doporuceni s autem nejezdim!
asd1
Cituji koupil jsem v září auto,jezdilo normálně atd. Tedy bylo v pořádku a problém nastal až u tebe. 9 let starý auto se 160kkm. = běžná závada opotřebením. Dozivotni servis zdarma sis asi nezaplatil. Zásah několika servisu proběhl,klidně jsi mohl ty nebo oni vyměnit i celý motor a teď to zkoušet vrátit,nebyl by to první případ kdy servis slohl díly. Mohl jsi nalít nevhodný olej,poškodit motor,pak nalít správný a dělat že to samo..
Pro ty právníky jsi jen snadný zisk bez rizika že ti něco budou vracet. In dubio pro reo, a po zásahu servisu a měsíčním ježdění tazko spolehlivě prokazes že šlo o skrytou vadu a ne nespravne uzivani,opotrebeni,neodborny zásah atd.
pepasup
hodnocení

Olej jsem nedelal...auto mam od zari, majitele jsem se.doptaval na zle studene starty. Nema to SMYSL tady
pepasup
hodnocení

A jak pisu z autem nikdo nic nedelal (nemenil se olej,necistily se vstriky, proste nic) Kdyby tam byl servisni zasah nemohl bych poukazovat na skrytou zavadu

pepasup
hodnocení

Po kontaktovani pravnika zaplatime soudniho znalce a.pujde to soudni cestou...majitel byvaly nejak nekomununikuje

hodnocení

0x
Tak Hyundai je některými motory pověstný.
Kolega dával pryč Hyundai v naftě (ještě v záruce), protože auto bylo víc v servisu než na silnici. Kompletní výměna celého motoru. Mechanik mu říkal, že mají i auta, u kterých byl motor měněn 3x. Ano, byla to nafta..ale i tak.
Ale u jiných značek to bývá podobné.
Vůbec to nemusí být vina prodávajícího.
Skrytá vada možná ano, ale již u výrobce.
pepasup
hodnocení

Predchozi majitel co auto prodaval ve 160 tis potvrdil ze motor byl v poradku a pravidelne vozil auto do autorizovaneho servisu (dolozeno), ten co to koupil to po 6tis totalne doye...bal Ale to jsem nemogl po zkusebni jizde tusit, bylo to ohrate a jelo to.normalne.Ano nemusel vedet ale podle me tusil
Ne nutně..
Kolega letěl z Vídně na dovolenou. Auto nechal na parkovišti. Po příletu otočil klíčkem a už neodjel. Motor měnil servis ve Vídni.
pepasup
hodnocení

To nepopiram ale mel se k tomu postavit celem a ne jednou rict ani auto si prevezmu necham opravit a prodam znova a pak se neozyvat.Tohle neni fer jednani
asd1
A nebo jsi to dojebal ty během 1000 km.
Osobně si myslím že ten první se včas zbavil problemovyho auta,ten druhej se toho zbavil po těch 6000 km a černého petra máš ted ty.
První neprizna že o tom věděl a tvrdi ze motor byl ok ;)
Právně první potvrdil stav ok,druhý bude taky tvrdit že bylo ok, a převzetí kdy normálně jezdilo potvrzuje že bylo v pořádku a problém nastal až u tebe. Právník ti jen vyučtuje zastupování a dal ho nezajimas,pokud prodejce ti to nedá dobrovolně tak šance na úspěch je minimální,tvoje nároky snadno rozseka i průměrný advokát a zaplatíš navic celý proces
jirib
To neprokážeš...sežeň jiný motor nebo zaplatíš víc za právníka a motor budeš mít stále na houby...
Vady se dají prokazovat tak po cestě od prodejce...třeba praskliny.
Prostě máš ojetou plečku,tak šup s tím do servisu.
pepasup
hodnocení

Novy motor 110tis jen motor kde.je prehozeni.Stara plecka to neni stare auto jsem mel nez jsem si koupil tohle a tohle mi nikdy to auto neudelalo a nemel jsem s tim takove starosti. Odpovedi typu co kdyz jsis to doyebal sam beru kako pokus o vtip. K tomu autu jsem se choval nadmiru slusne, tankoval benzin co to auto podle me nikdy v sobe nemelo dokazat to muzu uctenkama. Ano vim bude.to beh na dlouhou trat
jirib
To,jak ses k autu choval,nijak neprokážeš...
Prodejce bude tvrdit to samé.
Tvrzení proti tvrzení.
Soud uzná maximálně polovičku nákladů za znalce a advokáty...motor budeš mít stále na houby a advokát si namastí kapsu.Jsi vů...
jirib
Nevypisuj tady a hoď ho tam.
auto.bazos.cz/...
pepasup
hodnocení

Je tam G4FJ ten tam nepujde

hodnocení

0x

Jak jednoduché řešení, tazatel zvoli soudního znalce, který (ne)prokáže, že šlo o skrytou vadu, že je motor opotřebená a tazatel spor (ne)vyhraje.

(Tolika poradců se snažilo, i neporadců co útočili na názory jiných.)

pepasup
hodnocení

Jak jsem psal nekoupil jsem si auto za xxx.xxx abych si ho doyebal bud ho chci vratit a nebo aby ho dal do stavu kdy bude jezdit. To je cele! Bez znalce mam u soudu smulu a to muzu mit papir i z autorizovaneho servisu

Jasně, já to taky nezpochybňuji. Až to znalec prohlédne, vydá stanovisko, dejte vědět. Jinak je debata k ničemu.

pepasup
hodnocení

Ano to je, nicmene pouceni pro priste, radeji koupit nove nez tahle zbytecny stres a tahanice

Krásně se debata rozvinula, mistní odborníci na auta mají jiný názor, nežli Vy, ale to vůbec nevadí. Vaše první ivětší vestice bude do znalce, který rozhodne, zdali je pravda na Vaší straně. Pak rychle soud, pak odvolání, pak výsledek, který Vás uspokojí a pomalu vymoci z prodejce plnění soudu.

Na jak dlouho to tipujete?

Teď situace jiná, obraťte si role, Vy jako prodejce a on jako kupec. Jaký bude Váš postup?

76 reakci na věc, která je tazateli jasná. SOUD.

pepasup
hodnocení

Kdybych prodaval tak drahou vec tak si vse zjistim a prodavam to o cem vim ze je ok.Nicmene podle pravnika zabere prvni predzalobni upominka.Uvidime.Motor jsem sinrade zjistil kde sezenu kdyby to dopadlo spatnr

prodavam to o cem vim ze je ok

Ale on věděl, že to je OK. Ale co Vy, vrátil byste peníze, nebo to dal opravit za svoje?

k2

@pepasup:Kdybych prodaval tak drahou vec tak si vse zjistim a prodavam to o cem vim ze je ok.
Zajimava myslenka. Kolik aut uz jste prodal? Jak se prakticky u auta zjisti, ze je vse OK? To se rozebere do sroubku, vse se zkontroluje a zase slozi, jako se to dela u zavodnich stroju? Co soucastky ktere "nevyhovi" kontrole? Ty tam vratite, nebo vymenite za nove? Jakym zpusobem otestujete nerozebiratelne veci (RJ, airbag)?

P.S.: Co si vlastne mam predstavit pod pojmem "je OK"? Z principu veci je ojete auto vzdycky nejak opotrebovane...

007cz
hodnocení

0x
Tyhle motory jsou tímto problémem známé. Rozpadne se katalyzátor, motor nasaje písek z keramiky a je vymalováno. Závada tam 100% byla v době vaší koupě. Dle mého názoru skrytá vada, co zmůže právník neporadím.

Jako laik, který nezná katalizátory se ptám, katalizátor je ve výfukovém vedení za motorem, kde jsou plyny z motoru tlačeny ven, nebo se ty plyny nasávají z výfuku do motoru?

pepasup
hodnocení

To je mozne taky nicmene to se pozna jak se vypusti olej ( to jsme nedelali pac mi pravnik poradil zadne zasahy do automobilu a ani zadne jizdy), auto stoji pred barakem a chodim se na nej jen divat Samozrejme olej novy s filtrama mam doma, ale menit ho az do stanoviska soudu nebudu.Ten majiteli klidne k autu pak prodam

@milancukrar... motor není ventilátor co by stabilně foukal usměrněný vzduch. Sací svody jsou krátké a hned za motorem hodně zahnuté. Vznikají četné turbulence plynů a motor může plyny částečně nasát zpět.

Častý jev u motorů, které mají katalyzátor hned za svody. Hlavně časté u 1.2HTP motorů.

Dlouhé svody s minimem zahnutí kanálů jsou k vůli nedostatku místa v motorovém prostoru spíše u závodních vozů. U nich je "výplach" plynů nejefektivnější s minimem turbulencí co by plyny zbytečně zpomalovaly.

007cz
Motor má cvvt, variabilní nastavení vačky. Zjednodušeně, při sání nechá na okamžik pootevrený výfuk. ventil a přisaje trošku spalin (tím i písek z vadného katu který je hned na hlavě motoru). Tenhle systém má fungovat jako EGR.
pepasup
hodnocení

Tento motor neni 3valec a ani konstrukcne delany jako HTP, nicmene katalizator je zminovany v zavadach taky
007cz
Na vypuštěném oleji se nic nepozná, motor se musí demontovat a rozdělat, budou tam zapečené kroužky, vydřené válce a v katu bude "písek".

Hyundai 1,6TGDi benzin

pepasup
hodnocení

Ano to je ten motor.Nicmene demontovat motor nema v tomto stavu smysl.To bych delal pokud bych mel auto rok a zacalo to delat a ne po 20dnech

007cz... nejsem motorář a ani neznám 1.6GDi a T-GDi, ale turbová verze, když koukám na fotky an googlu má na hlavě motoru turbo a pak až kat.

Jak se tedy nasají úlomky katu, když musí překonat doprotivky roztočenou turbínu?

Nejedná se o rejpání, jen se ptám...

asd1
Když to jelo pri koupi tak se to rozsypalo jemu,pravděpodobně aditiva uvolnily usazeniny na mřížce katu a následně se kat rozsypal.
Zásah servisu tam byl,sám píše že to bylo v pěti servisech,autorizak měnil svíce a cívky,měřil tlaky.
9 let/160kkm sorry to už je stará olitana plecka a navic motor problémový kde se to u něj dá čekat.
Milane výfuk není pruvan trvale ven, ale tam-zpet,tady navíc tady je náhrada egr ventilu že se vyfukovy ventil zavírá později az pri sani a trochu spalin úmyslně cucne zpátky.
Znalec nemá jak zjistit kdy došlo k poškození a info ze při koupi to v pořádku jelo ukazuje na poškození až po koupi. Smrt následkem vervy + dalsich aditiv ( už sama verva je aditivovana).
Novej motor nesmíš kupovat v autorizaku,ale z vrakace z nějakého auta zborenyho zezadu. Tipuju do 20k komplet.
Vymáhání bude na 99% neúspěšně a vyjde na víc,proces se protáhne klidně roky,po celou dobu nesmíš jezdit. A nakonec zaplatíš i náklady na proces..
pepasup
hodnocení

Do vervy jsem aditivum nelil lil jsem ho az do 95. Zadne servisni zasahy nebyly krom vymeny svicek a civek.Mereni tlaku neni servisni zasah! A to ze se vyndaji svicky taky ne
pepasup
hodnocení

Najdete mi prosim tento motor za 20tis Je to G4FJ a jsem zvedavy zda najdete! Si myslite ze pri sepisovani dopisu majiteli jsem se nezajimal o moznost opravy + eventualni vymeny motoru? Jak jsem jiz psal auto bych si i rad nechal a za jeho naklady nechal opravit.I kdyby komunikoval vzdy se da nejak domluvit a ne to resit takto kdy nekomunikuje.Sam moc dobre.vi ze jsem mu rikal o spatnych startech kdyz je to studene a o tom je i zaznam v autorizovanem servisu par dni po koupi!
asd1
Jakákoliv práce servisu je servisní zásah. Priklad kidně jim mohl pri sundany svici napadat bordel do válce a vydrit ho.
"Chvíli jelo a pak zaclo" dokazuje že se to poslalo až tobě.
Prostě si sundej růžový brejle jak snadno vyhrajes proces. Když jsi hned na začátku udělal zásadní chybu že místo reklamace jsi to dal do servisu ať se v tom hrabou.
pepasup
hodnocení

Prvni navteva byla v autorizovanem servisu, a auto se kvuli vadnym svickam nereklamuje Jsem zvadavy na soudniho znalce.Nema smysl to dal rozpatlavat vsechno je kdyby kdyby apodobne. RUZOVE BRYLE BYCH SI SUNDAL AZ BY MI SERVIS REKL JE TO VYDRENY PIST A JE TONVASE VINA.Ale janvim ze jsem nic spatne neudelal!Vim ze to bude na dlouho ale vim ze ja nic spatneho neudelal. Neni mi 20 abych nevedelnjak se k vecim chovat (je mi neco pres 50)
asd1
Motor si shanej sám,ale ne přes servis a už vůbec ne přes autorizak. Hledej celý auto s dobrým motorem zboreny zezadu buď přímo nebo přes vrakac. Spíš v cizině než ČR.
pepasup
hodnocení

V CR nejake maji v PL taky, zatim nic nehledam nemam duvod cekam jak vse dopadne.
asd1
Jak asi,je to celý na tebe a znalci+právníci budou jen další ztráta.. Jak jsi starej tak jsi naivní, vyberes si 9 let starou ojetou karu s problemovym motorem za ctvrt mega, neumis to při koupi zkontrolovat,místo reklamace dáš do servisu,motor uvazujes od polského kseftare.. Všechno špatně. Znalec má info ze to při koupi jelo normálně,tak tezko prokáže že se to nerozsypalo až tobě a na tom celý proces shoří. Chápu že jsi nasr.,ale je to jen následek tvých chyb už při výběru a koupi auta.
bobann
asd1
Moje řeč.
Stejně na výhru soudu by musel mít tazatel jinou mentalitu.
Ale když se ohání slovy že nic špatného neudělal, tak to nevyhraje nic. Jsou to takové naivní řeči.
Na takovýhle loutky se musí jinak, zajet k němu kde bydlí a říct mu to do očí. Nějaký vypisovani SMS nic neřeší.
Bohužel, ukážeš, že jsi slabší, tak tě vojebou a ukážou fakace
007cz
Gumidek, přehlidnul jsem to turbo, GDI je atmosféra. Jinak platí upečené kruhy, olej hoří v katu a ten je také zničený.

100% souhlas.

pepasup
hodnocení

Vsechno zjisteno ceny od 100.000kc do 110tis. Na sk jsem sehnal 2200eu i s dopravou

auto.bazos.cz/...

napiš si do pole vyhledávání na bazoši kod motoru v kategorii auto a najdeš mraky.

I pod 100tkč

pepasup
hodnocení

Pozor! Je tam G4FJ! 150kw neplest si to
bobann
@gumidek
Hrle a myslíš, že má vůbec cenu do toho jít znovu, koupit nějaký zrepasovany motor a klepat se, kdy zase motor chcipne?
Není lepší auto prodat a koupit něco spolehlivějšího už z konstrukčního hlediska? Známým jsem pomohl vybrat i o dost starší auta a prostě to jezdí...
Na tak malé objem motoru to má docela vyhnanej vykon

pepasup...aha, sorry

boban... já bych si hlavně nekupoval Hyundai. V dnešní době bych koukal po Toyotě.

mathew
hodnocení

0x

Když jste to kupoval tak diagnostika ukazovala nějaká vady, nebo se dělala až to přestalo jet?*smich*

Každopádně ten motor není zrovna něco od čeho bych očekával, že vydrží milion km na to jsou jiné motory. Taky by mi při koupi bylo divný, že s tím dotyčný najel 6 tisíc km a už se toho zbavuje.

Osobně bych řekl, že jste to zničil tou Vervou 100 smíchanou s aditivy, prostě jste najednou uvolnil všechny usazeniny pokud do toho do té doby někdo lil jenom normální benzín a motor ten uvolněný bordel nedal...

pepasup
hodnocení

Aditivum leju do vse aut a nikdy s tim zadny problem nebyl (i v mem 25let starem aute nikdy nic spatneho neudelali).Po koupi spatne studene stary reseno z majitelem pry vlastnost motoru, v autorizaku napsali vymena svicek a civek-to bylo udelano a delalo to stale (14 dni uplynulo), a tak se to resilo dal a po tydnu to zacalo delat dost ibzanjizdy.Kontaktovany servisy s tim co to je. Bylo zjisteno neco ja motoru a male tlaky. Prave proto odstupuji od kupni smlouvy.
mathew

Jenže tohle není 25 let staré auto, které "jede i na řepkový olej".

Takže před koupí žádná diagnostika nebyla, když to dělal až servis? Tak jak teda víte, že tam ty zavády už nebyly a tudíž nejsou skryté. To, že neuděláte pořádnou kontrolu je totiž váš problém a ne skrytá vada;)

pepasup
hodnocení

Diag byla jelonto normalne, studene starty spatne byli dle majitele vlastnost motoru, autorizak doporucil vymenu svicek civek (spotrebni zbozi).Svicky se vymenili(svicky co tam byli nemeli v tom aute co delat!), civky take, chvilku byl klid pak to zacalo delat.Jak to bylo v autorizaku bylonto napojene na diag a vse v norme (zapecene pistni krouzky diag neodhali).Jinak to obcas psalo chybove hlasky ale dle autorizaku to muzoubdelat civky svicky (ty byli ale meneny).Pak se merili tlaky a ty byli spatne Mmch pri koupi auta me nikdy nenapadlo merit tlaky na valcich. Dle servisu kde to bylo byli sepsany zavady co to muzou byt (bez rozebrani motoru nelze urcit co v tom je).Autorizak mi nabidl zebza 5000kc urci co tomu doopravdy je (rozebrani casti motoru), ale to nyni nechci, to by musel chtit az soud)
pepasup
hodnocení

Navic kdyby mi servis rekl je tam vytahany retez na rozvodech, nereknu ani pul slova a necham to udelat, ale kdyz je neco s pistama ci ventilema a jsou spatne tlaky, to uz je neco hodne spatne.
mathew

Takže jste koupil auto co špatně startuje a divíte se, že je rozbitý? Auto, který už v době prodeje nejde pořádně nastartovat se zásadně nekupuje. Pokud to není veterán nebo bouračka za 5 korun.

bobann
hodnocení

0x
Zapečený písní kroužky.
To je vína prvního majitele, co motor podtáčel, když začaly problémy se starty, tak se toho zbavil, druhý taky zjistil, že má motor před smrtí. Odnesl to tazatel.
Smůla.
Neztrácel bych nervy a čas a sehnal bych jiný motor.
Hlavně nenechává opravovat motor.

runner2
hodnocení

0x
Dal by se popisovaný stav motoru před smrtí
odhalit v servisu před koupí auta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]