Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměry pneu v TP

Od: golfik odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

Před 4 měsíci jsem zakoupil jsem auto z bazaru, bylo čerstvě po TP. Při přihlášení se odevzdával na úřad protokol z technické, následně na to vystavil úřad český techničák. Běžný proces.

Teď jsem si však po 4 měsících všimnul, že v TP jsou zapsána kola 195/65 R15 91H.
Nicméně fyzicky na autě jsou 225/45 R17 94V.

Nechce se mi věřit že je tu něco špatně, to je přece blbost aby to prošlo. Navíc takový obrovský rozdíl. Jenže až mě zastaví policie a všimne si toho, jak tohle vysvětlím?

Nicméně v techničáku úplně dole "DALŠÍ ZÁZNAMY" jsou uvedeny další typy, včetně:

"POUŽITÍ NÍŽE UVEDENÝCH ROZMĚRŮ RÁFKŮ A PNEUMATIK JE KONSTRUKČNĚ OMEZENO DLE VERZE VOZIDLA 225/45 R17 91H. Což by sedělo až na to 91H (na autě mám 94V). Nicméně stejně nevím co ty další záznamy v techničáku znamenají. Je tam několik rozměrů kol podle konstrukčního omezení a rozměrů pouze pro sportovní podvozek.

Ale v technickém popisu vozidla, což beru jako nejdůležitější jsou prostě úplně jiné rozměry.

Rozměry pneu v TP
Rozměry pneu v TP #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To co je v dalších záznamech může být na autě samozřejmě legálně taky. 94V je v obou případech víc než 91H, takže tady nevidím problém.
golfik
hodnocení

Děkuji. Máte pravdu. Rychlostní index V je 240km/h ale H 210km/h. To dává smysl, je tam psané minimum, více mít mohu.
Jen nechápu, proč tedy do hlavního technického popisu napsali o dost menší kola než na autě reálně jsou. Pokud ale další záznamy nemají nějakou výraznou podmínku nebo "jen za určitých okolností" tak by to tedy snad mělo být správně.

Rozměry pneu v TP #3
Nechci Vás urazit, ale máte vše v pořádku a přesto nejste spokojený a "něco" se Vám nezdá..Tak ještě jednou! MÁTE VŠE V POŘÁDKU!Navíc, pokud bych chtěl rýpat, tak tohle všechno jste si měl zkontrolovat před koupí auta! Řešit to teď je "s křížkem po funuse" ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]