Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojetina (MPV) do 200k, automat

Od: drn odpovědí: 8 změna:
Zdravím rádce, vybírám rodinné auto, které by mělo mít vyšší světlou výšku (nemusí být nutně MPV), ideálně se spolehlivým automatem (ten ale není podmínkou). Motorizaci neřeším. Týdenní nájezd max. 300km. Cena 300k max.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Konktétní typ vozu neporadím, ale vzhledem k tomu, že máš zájem o auto již jeté, rozhodně nedoporučuji automat. Za prvé, nebudeš vědět, jak se o převodovku staral předchozí majitel a při její případné poruše zaplatíš deset tisíc jen za to, že se na ni teprve podívají, stanoví závadu a cenu opravy. Kolega nechal u oktávky 65 litrů, no. Jen pro to, že jeho žena byla buď líná nebo neschopná naučit se řadit.

drn
hodnocení

Ok, díky za odpověď, automat tedy vynechám

ernie tomu nerozumím

Kolega nechal u oktávky 65 litrů, no. Jen pro to, že jeho žena byla buď líná nebo neschopná naučit se řadit.

Já už mám čtvrté auto a vždy manuál - sice první dvě byly z rodiny ale automat nechci z důvodu vysokých cen oprav.

A jak se u automatu řadí - posunu řadící páku do dané polohy a pak používám brzdu a nebo plyn - slyšel jsem že někteří nechtějí manuál protože s ním neumí a nebo se jim nechce řadit.

Asi ta žena při posunu řadící páky nestála na brzdě jinak nevím jak by se dal automat zničit.

Dá se zničit i automat a jednou jsem si ho zničil jako pravá blondýna..Při zastavení s běžícím motorem jsem nechal Déčko a zatáhl brzdu..prostě jsem zapomněl dát Péčko a šel jsem připojovat vozík..Nějakou dobu to trvalo a zničila se rozběhová spojka..Jinak jsem měl spousty ojetin s automatem a žádné problémy s nimi nebyly..V některých lze vyměnit olej i doma..Jen v některých..

@slavo. Já to asi špatně napsal. Ta oprava nebyla kvůli tomu, že převodovku zničila kolegova žena. Jen si to auto s převodovkou pořídili právě kvůli tomu, že žena nechtěla manuál.

rudolff
hodnocení

2x
Vyhnout se dvouspojce, napr. DSG a hledat klasicky automat s hydromenicem.

drn
hodnocení

Oprava: 200k kč max.

hodnocení

0x

Pokud byste měl zájem o dobrého a spolehlivého FORD S-Max, tak se zde zaregistrujte a pošlete mi soukromou zprávu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]