Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho udělat záslepku na pás v autě?

Od: frantisek0 odpovědí: 18 změna:
Zdravím,
popojíždím pořád po městě, vím že se to nesmí, ale chtěl bych z něčeho udělat záslepku na pás, aby mi pořád nezvonila kontrolka, že nejsem připoutaný.
Co do toho mechanismu strčit?
Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

11x
Jednoduše sponu z pasu nebo zapneš pas a až pak si sednes, zapnes pas spolujezdce.. Ovšem jestli chceš mít palici ustrelenou bagem nebo proletet oknem tak směle do toho...

hodnocení

6x

1. Zapnout pás dřív, než si sednete a sedět přes něj

2. Vrakáč a sehnat další koncovku

To, že je to o hubu Vám psát nemusím

hodnocení

6x
Dá se koupit vidlička. Ale jak sám víte, je to hodně blbý nápad jezdit bez pásu. Stačí nedobrzdit a airbag Vám urazí kebuli.

lmgify
hodnocení

6x

Edit: Koukám, že ostatní píší rychleji.

Pro tyto účely se na internetu prodávají ty přezky jako jsou na pásu. Některé prý mají i nějaký čip, který ta zásuvkana přezku u novějších aut kontroluje.

Osobní zkušenost s tím nemám.

Přezku asi seženeš i na vrakáči uříznutím ze starého pásu.

Existují i speciální návody pro jednotlivé značky aut a modely, jak přesvědčit palubní počítač, aby zapnutý pás nekontroloval.

Na závěr: pásy se nepoužívají, protože se to podle zákona musí, ale aby ti airbag nezlomil při bouračce vaz.

hodnocení

6x

Hloupý se musí ptát jak porušit zákon, trošinku moudřejšího to napadne jak to udělat a úplně moudrý člověk z důvodu ochrany svého zdraví nebo minimalizace následků při nehodě toto neobchází.

hodnocení

3x

Možnosti už tu popsali jiní, ale zažil jste někdy náraz v "blbých" 50 km/hod? Pochybuju, protože jinak by Vás tahle pitomost ani nenapadla.

Já si zkusil kdysi na trenažeu UAMK - a je to "prda jako kráva" a to je člověk připravený.

Pane Ivane, na trenažéru vidíte, že narazíte, jste připraven a fakt je to rána, jako býk, přesně jak píšete.

Každý by to měl jednou ročně zkusit.

hodnocení

2x

Ak este nemate deti, tak Darwinova cena je ista. Vela uspechov !

Ak teda chcet robit kraviny, tak smelo do toho, kupte si kus plechu a vyrezte to flexou podla predlohy. Zvysok dokoncite vrtackou a pilnikom.

zak
hodnocení

2x
Dá se koupit ta samotná přezka. dá se to i vypnout softwarově, aby to nepískalo nikdy.

futra
hodnocení

2x

Tak ho nechte zapnutý a vlezte si do něho a zase z něho vylezte.Takhle to jednu dobu dělala autistická dcera během jízdy,protože jí vadilo být připoutaná.Musela jsem jí vylézání pracně odnaučit.

hodnocení

0x

Lze koupit krátké prodloužení pásů, pro dětské sedačky.

A jiní levnější zařízení

Ano, ale doma to raději nezkoušejte;)

Doutnáku, co nemám zkoušet?

To byla jen má ironie, Milane..My mu tady radíme vpodstatě jak se zabít..Ale ve městě se taky často sám nepásám,takže bych dopadl stejně jako tazatel..Moje auta ale nepípají od výroby *smich*

Ok, pane kolego, já osobně se nerozjedu, aniž by nebyli všichni připojutání, přestože jedu jen z jednoho obchoďáku do druhého, třeba jen stovky metrů.

Bez pásu ani kilometr.

Ale vychovávat cizí lidi, že je nutno se pásat, to ví každý, jen ti, co tomu nevěří se nepásají.

frantisek0
hodnocení

Dávám vám za pravdu, budu se asi dále poutat ikdyž pojedu pár metrů.
Za zdraví to nestojí.
Super! Ony totiž ty pásy nejvíce pomohou právě okolo těch 50 km/h

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]