Zdravím, popojíždím pořád po městě, vím že se to nesmí, ale chtěl bych z něčeho udělat záslepku na pás, aby mi pořád nezvonila kontrolka, že nejsem připoutaný. Co do toho mechanismu strčit? Díky
Jednoduše sponu z pasu nebo zapneš pas a až pak si sednes, zapnes pas spolujezdce.. Ovšem jestli chceš mít palici ustrelenou bagem nebo proletet oknem tak směle do toho...
Pro tyto účely se na internetu prodávají ty přezky jako jsou na pásu. Některé prý mají i nějaký čip, který ta zásuvkana přezku u novějších aut kontroluje.
Osobní zkušenost s tím nemám.
Přezku asi seženeš i na vrakáči uříznutím ze starého pásu.
Existují i speciální návody pro jednotlivé značky aut a modely, jak přesvědčit palubní počítač, aby zapnutý pás nekontroloval.
Na závěr: pásy se nepoužívají, protože se to podle zákona musí, ale aby ti airbag nezlomil při bouračce vaz.
Hloupý se musí ptát jak porušit zákon, trošinku moudřejšího to napadne jak to udělat a úplně moudrý člověk z důvodu ochrany svého zdraví nebo minimalizace následků při nehodě toto neobchází.
Tak ho nechte zapnutý a vlezte si do něho a zase z něho vylezte.Takhle to jednu dobu dělala autistická dcera během jízdy,protože jí vadilo být připoutaná.Musela jsem jí vylézání pracně odnaučit.
To byla jen má ironie, Milane..My mu tady radíme vpodstatě jak se zabít..Ale ve městě se taky často sám nepásám,takže bych dopadl stejně jako tazatel..Moje auta ale nepípají od výroby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.