Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zjistit zda byla pokuta uhrazena

Od: fanouss odpovědí: 3 změna:
Zdravím ve spolek. Před 4 dny sem dostal pokutu za pásy které jsem nezaplatil na místě. Hned ten den jsem to zaplatil on-line přes banku na číslo uvedené v bloku kde jsem ale zapomněl napsat k.symbol. Je nutné ho tam mít? Jde se někam obrátit zda pokuta byla uhrazena? Nerad bych měl poté nějaké oplétačky kolem toho :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"Konstantní symbol" není už mnoho let povinný údaj a není nutné ho uvádět. Je to jen údaj pro statistiku, na průběh platby nemá žádný vliv a je v podstatě zbytečný. Téměř nikdo ho už nevyžaduje. Důležitý může být "variabilni symbol", ten sice také není povinný, ale bez něj příjemce nemusí dokázat platbu správně zařadit.

Zda platba proběhla zjistíte nejlépe kontrolou výpisu z účtu.

doplněno 25.09.23 08:02:

Pokud banka potvrdila platbu, můžete to pustit z hlavy.

fanouss
hodnocení

Platba dle banky proběhla ale nebyl jsem si jist zda konstantní symbol je povinný.
jaa
Pane, neuvádí the, zda jste správně vypllnil variabilní symbol? ten je důležitý, ne konstantní… ten vyplňovat vůbec nemusíte, úřady ho využívají pro detekci toho, jestli platíte přes tu anebo jinou složenku nebo převodem nebo inkasem, nemá to vliv na platbu ani identifikaci
Pokud jste nevyplnil ani variabilní symbol, no tak si vytiskněte doklad od platbě, a zašlete ho úřadu třeba e-mailem s tím, ať vám potvrdí, že platbu spárovali s vaší pokutou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]