Musí s ním jít k přepisu zákonný zástupce..tedy nejspíš rodič..Alespoň takhle to bylo, když jsem měl od 15let Simsony apod..Od 15let může jezdit nezletilý na malé moto anebo miniautem Aixam apod.A mít to tím pádem na sebe psané
Zákon 56 to neřeší vůbec nijak... takže podle občanského zákoníku a další zvláštní právní upravy na žádost podanou zákonným zastupcem... Pokud se to doloží usnesením o dědictví je to bez poplatku, pokud je to auto koupené z příspěvku od statu kvůli zdravotnímu omezení dokládá se usnesením příslušného uradu... Jinak by měl zákonný zástupce k žádosti dokládat rozhodnutí opatrovnickeho soudu... Ale nevím zda to tak dělají všude jsou k tomu nějaké judikaty dle kterých pokud je to dejme tomu motorka nízké hodnoty, soudní rozhodnutí není nutné a stačí zákonný zástupce... ... Otázkou je posouzení hodnoty motorky... kdo a na základě čeho to ma posuzovat...já zapisování děti do evidence vozidel dost dobře nechápu... Dle mého názoru by tam měl být zapsán pouze provozovatel, tedy ten kdo tím autem skutečně jezdí...ale to je jen můj názor... Navíc to mělo být oz 20 let popsáno v zakone který upravuje evidenci vozidel... Politikům se do toho nechce a v této pořádně čtu jak se v tom úřednice ruzne placaji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.