Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanik mi s autem najel 800 km - co s tím?

Od: kristyna* odpovědí: 89 změna:
Dobrý den, chci se zeptat jak byste řešili tuhle situaci. V červenci jsem v autobazaru koupila Škoda Octavia III v combi provedení za 220 tisíc. Byla dovezená z Belgie. Hned po koupi jsem auto dovezla k mechanikovi na olej a prohlídku. Na diagnostice mu vyběhla závada motoru, poté se asi po 20 km co s tím najel rozsvítila i kontrolka. Auto jsem měla střídavě doma a nebo v servisu, nic tam nemohli najít, protože kontrolka zmizela a čekalo se kdy se rozsvítí, aby se auto dalo znovu na diagnostiku. Za ty dva měsíce co ho mám jsem s ním celkově najela tak týden, bála jsem se jezdit se závadou v motoru.
Koncem srpna se kontrolka zase rozsvítila, dovezla jsem ho po dohodě k pánovi do bazaru, že má mechanika co se na to podívá, opraví, on to zaplatí jako za skrytou závadu. Prý to bude trvat tak 2-3 dny a už to bude v pořádku. Auto jsem dostala po 3 týdnech, s tím, že pokaždé jsem se dozvěděla něco jiného - nejprve že tam mění díl a musí to projet, potom že tam zase něco mění a nakonec že tam čistil nějaké filtry a bylo to jen kabelem? Říkám si Ok.. 3 týdny, ale už auto mám, kontrolka zatím nesvítí tak snad dobré.
Převzala jsem auto a našla jsem v něm dětské botičky, batoh, kraťasy a pod tím písek.. nějaké odpadky z benzínky. Dojezd jsem měla po dovezení do bazaru 150 km, po převzetí 170 km. Nesedělo mi to.. koukla jsem se na fotku, kterou jsem poslala tátovi i mechanikovi jak to zase svítí a na palubce bylo najeto 125 023, po převzetí 125 821.
Takže auto mi mechanik očividně nejel jen projet, ale normálně s ním jezdil.
Jak tohle řešit? Mám požadovat nějakou kompenzaci? Řeším to z vícero důvodů - majitel jsem já a jak si tohle mohou dovolit, kdyby někde jeli víc než je dovoleno, pokuta přijde mně. Nevím jakým způsobem a kdo vlastně s autem jezdil. Chápu, že určité opravy i motoru trvají déle a musí se to pak projet, ale najet tolik km mi nepřijde normální. Mám podezření, že s tím normálně byli někde na dovolené nebo nevím. V pondělí tam přítel zavolá, ne že bych to neuměla vyřídit já, ale přijde mi, že jako s mladou holkou se mnou všichni jednají prostě jinak.. Předem děkuji za rady.
PS: jak mám dojezd na první fotce 450 km, tak jsem s tím ještě týden jezdila než jsem mu to auto přivezla, pak jsem měla dojezd 150.

Mechanik mi s autem najel 800 km - co s tím?
Mechanik mi s autem najel 800 km - co s tím? #2
Mechanik mi s autem najel 800 km - co s tím? #3
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

89 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bobann
hodnocení

6x
Reknu to takhle .
Obcas se stane, ze se zavada spatne zjistuje, sviti sporadicky.
Tohle vidim 100℅ na to,ze typek mechanik spojil potrebny s uzitecnym a s autem najel tolik,aby se ujistil,ze ani po mnoha km se zavada kontrolka nebude projevovat.
Kdyz jsem opravoval kamosovi auto, ktere si v bazatubkoupil,taknjsem s nim taky jezdil cely tyden do prace,abych zjistil,co vse je potreba udelat.
Co jako chces za kompenzaci?
Napisu to trochu tvrdeji,ale uz vidim jak tady kristyna a jeji ksmaradickove budou pistet vridkat,ze dali oprqvit mechosovi auto a po x kilometrech se objevila zavada a jaky je to podvod a co s tim maji delat?
Co si jako myslis,ze 800km srazi hodnotu toho tvyho kramu o deset tisic dolu?
Bud rada,ze to nekdo projel poradne
A jestli tvuj pritel chce nekam jako VOLAT at teda priste zvedne svuj zadek, vezme naradi,merak, diagnostiku a opravi to sam. Delat ze sebe frajirka s telefonem umi kazdej.
A jeste nam tu budes fotit boty,ze se nekdo jel koupat? To mrl jsko mechanik jezdit autem dokola kolem dilny?
Neco bych napsal na plny koule,co si myslim vo takovym ,ale moderatorum by se to nelibilo.
Pač jsem zazil taky sporadickou zavadu na mym aute. Co bych dal za to,kdyby to auto projeli poradne. Protoze jezdit s autem co ti obcas padne do nouzaku motor neni kosher.
Ja bych ti dal kompenzaci...a jeste ty fotky jako nejaky dukaz pomalu jak kdyby nekdo nekoho zastrelil. Takovy fotky si vyjedte v minilabu a zaramujte a poveste nad postel,do kuchyne,na zachod a hlavne ukazujte navstevam.
At se moderatori nezlobi,poradim rad nad OPRAVDOVYMI probkemy,dotazy,ale zasirat tu poradnu takovou kravinou...MECHANIK AUTO DOBRE PROJEL ,COZ JE DOBRE.
doplněno 24.09.23 11:16: Kompenzaci muzes vyzadovat po nekom,kdo si pujci auto ktere je zcela v poradku a ne po nekom,kdo ma za ukol zjistit zavadu, pricemz se jedna o moderni vuz plny elektroniky.
Jasne, smazat zavadu umi kazdej za par minut.
Pritelkyne tehdy seslapla spojku,chtela radit,ale po seslapnuti spojky se ozvala vela rana. Neslo radit. Odtah do servisu. Kdyz jsme prijeli k servisu,jeste neco svaroval mel zvednuty auto. Tak jsme se sli projit,za dalsi pul hodiny hotovo,auto jezdilo,neptali jsme se co svaroval. Chtel smesnych 600kc. Dal jsem mu navic ze svyho 500 kc s pokorou a rad...
To se jako chce pred tebou tvuj pritel ukazat,jakej je to hrdina a jak to vyridi,ze najel vic km s tvym autem? To jako fakt? Jak jsem psal JESTLI SI CHCE HRAT TVUJ PRITEL NA HRDINU,AT TO PRISTE OPRAVI SAM. Ono ho to prejde, po nekolika dnech bloumani. Hrdina po telefonu...
Ja si pripadal jak blbec s mou sparadickou zavadou,ktera se mechanikum neprojevovala, abi mi to nechteli verit. Protoze s tim nikdo nechtel najet vic km...jen v okoli dilny...

Vidíte, jde to i se slušným slovníkem, sdělit svůj názor.

kristyna*
hodnocení

Aha, tak to je opravdu názor.. radši ti rovnou poděkuji za NIC :) když tak rád používáš capslock, taky to budu muset zdůraznit.
Je mi naprosto jasné, že se budeš zastávat svých a ve svém oboru, očividně by ses zachoval úplně stejně jako tady někdo kdo s tím jezdil. Kdyby mi to kdokoli předem řekl, že bude potřeba s tím najet tolik a že bude potřeba to tam mít 3 týdny tak neřeknu vůbec nic, ale pořád mi lhali, že to bude 3 dny a každý týden mi ten z bazaru říkal co tam dělají a ve finále se to vždy lišilo od té předchozí verze, prostě to je všechno lež. A ano jelikož jsem studovala kriminalistiku, tak vím, že fotky jsou důležité pro důkazy.. vždycky. Měj se fajn a buď v klidu, nemyslím si, že je potřeba se takhle rozčilovat.
PS: kdyby byl můj přítel mechanik tak to asi udělá, ale on dělá jinou práci, logicky. Volat tam bude proto, aby mu vysvětlili co si to dovolili, když se ženou chlapi jednají s nezájmem cokoli vysvětlovat protože jsem přece ženská. Hezký den.

krystino, doktorům taky kecáte do řemesla? To, že se Vám to nezdá neznamená, že je něco špatně.

Mechanik viděl hl**pou holku a chtěl mít jistotu, že předá auto v naprosto ověřeném stavu a to je potřeba najet více km. To je ta větší jistota, že se závada nebude opakovat a budete spokojená, že se auto opravilo.

Rozhodně nebude v pracovní době najíždět km jen tak a raději využije v běžném provozu tak, jak to děláte i Vy. I tak se snáze závada řeší.

Pokud bylo opraveno, tak by jste měla spíše děkovat a né drž****t.

kristyna*

Mechanik mě nikdy neviděl a nikdy jsme spolu nemluvili! Bylo by fajn, kdybyste to četli alespoň pořádně.. pokud mluvíte o hlouposti, tak se zaměřte na sebe, ani neumíte správně napsat moje jméno. Nic profesionální na tom nebylo, měl se nejprve zeptat a potom konat. Ze 3 dnů byly 3 týdny! Ano, někdy se to protáhne, ale bez jakéhokoli vysvětlení a stále se lživými odpověďmi, které předával majiteli bazaru a ten je předával mně.

Už se k tomu nebudu vyjadřovat, protože mi nestojí za to se rozčilovat nad vámi, kteří o tom nevíte nic víc, než to, co jsem popsala v příspěvku, pořádně nečtete a ještě tady spekulujte o věcech, které s tím absolutně nesouvisí.

hodnocení

4x

Nechápu lidi, kteří tady obhajují najetých 800 km z důvodu ujištění se servisu o opravě závady. Na opravu se podle zákona vztahuje záruka, takže když to diletanti v servisu neumějí opravit, řeší se to podle toho. Samozřejmě, nějaká přiměřená zkušební jízda ano, ale ne, že s tím jedu bez vědomí majitele kolem republiky, abych se ujistil jestli se nerozsvítí pečené kuře, co to je tvl?

Chyba tazatelky je v tom, že nemá předávací protokol, což jak tu někdo psal, každý normální servis dělá, i automobil fotí před převzetím.

kristyna*

To nechápu též, jsem ráda, že tu nejsem za blázna a objeví se tu i někdo, kdo mě konečně chápe. Ten protokol byla chyba, vše proběhlo ústně a předávali jsme si s panem z bazaru jen klíčky. Dělal prostředníka, ale po téhle zkušenosti už to znovu neudělám a všechno budu chtít oficiálně. Jsem zvědavá, jak se k tomu pán zítra vyjádří + i ten mechanik, na kterého si vyžádám číslo nebo si tam dojedu.

Normálně se to nedělá z nedostatku času. Předá se auto bez závady a ať si zákazník zítra přijede, když se to opět rozsvítí. Pak se naštve a opraví zas jinde pro dobrej pocit, že to bude jinak.

Tady mechanik přistoupil zcela profesionálně a taky je za blba.

gumidku, to laikům nevysvětlíte.

Mám dva kamarády a když kupovali auto, tak po krátké debatě neměli problém mi ho ponechat na týden, abych přišel na skryté vady a nedostatky. Přitom totální laikové a naopak kvitovali, že mám na takové věci čas a ochotu. Díky tomu jsem třeba přišel i na nahodilé blbnoucí otvírání kufru nebo občasné lupnutí v předku auta. Auto dostali bez vad a byli rádi, že trhnou klíčkem a doveze je bez závady z bodu A do bodu B.

Spíš asi ženám toto nelze vysvětlit. Auto může mít upadlej vejfuk nebo hučící přední ložiska kol a vůbec jim to nepříjde divné a jezdí do úplného rozpadnutí komponent. Běžný jev. Spíše řeší interiér, jak tazatelka.

Pane Gumídku, znám taky takového mechanika, ke kterému se jezdí se závadymi, které jiní nenajdou a neumí najít příčinu.

kristyna*

Gumídku - tady jde ale o tu komunikaci, která mezi námi nebyla. Jsem dost chápavý a tolerantní člověk a je jedno, že jsem žena. To je právě to škatulkování a vytváření genderového stereotypu. Pochopila bych to, že se to protáhlo, že se tam něco stalo, komplikace nebo se na to nemůže jen tak přijít.. ale kdyby se mnou alespoň někdo komunikoval a nevymýšlel si. Ať by to bylo jakkoli, kdyby se mnou mluvili a věděla bych o tom, neřekla bych ani slovo. Takhle se vše dělo za mými zády a ten člověk si tam dělal bůh ví co..

V tom případě se Kristýno omlouvám. Pokud s Vámi neprojednali možnosti a návrhy, které pomohou odstranit závady a fakt, že je potřeba najet 800km tímto stylem, jak se stalo (osobní užití a diagnostika chování vozu), pak je chyba na jejich straně, že si dělali co chtěli bez souhlasu a to je špatné.

Špatná komunikace a buranské jednání se zákazníkem.

Ale už se stalo a boty a písek v interiéru není nic hrozného. Polité sedačky kafem bych nadával víc.

@gumidek
800km ano, ale taky to mohla být jen jedna velká pořádná cesta někam k vodě a zase zpátky, nemusel s tím jezdit denně sem tam.
A když mechanika už nebude chtít, pošle ho do... Tak jiný mechanik ji to buď neopravi nebo ji natáhne financemi... Pro ni to dopadlo dobře.
Co tím ona získá? Že on se přizná? A k čemu ji to bude prakticky,? Nic
jenik
Nečetl jsem dotaz, takže nevím čeho ses dotyčná domáhá, ale pokud jde jen O ego, no tak je to samozřejmě hloupost, hloupost zejména její, už jsem to tu popsal…
Pokud chci něco dělat, tak musím mít možnost ovlivnit věci. A pokud jenom chci aby se někdo přiznal, OK no tak to zkusím ale vím že pro mě z toho nic neplyne, takže to nehrotím a stejně nebudu vědět, jestli dotyčný vůbec o tom věděl, a kdo s autem jezdil, jestli bazarník, jeho syn, jeho zaměstnanec, nebo majitel servisu, a nebo nějaký mechanik, dobře, tak to vypátrám, a k čemu mi to bude? Vůbec k ničemu a vůbec nebudu vědět, jestli to je pravda…
Bystrý občan použije Airtag.
kristyna*
hodnocení

Věta “nečetl jsem dotaz čeho se dotyčná dožaduje a nevím o co go” si myslím odpovídá úplně za všechno. Jak se tedy vůbec k něčemu můžete vyjadřovat? Už se nedivím opravdu ničemu :D

Pokud má mechanik najet 800 km zkušební jízdy, je namístě to zákazníkovi oznámit a domluvit se s ním. nevím, co je na tom nepochopitelného?

Pánové, myslím, že celý problém je v tom, že pokud dám auto do opravy a domluvím se s mechanikem, že pro odhalení závady bude třeba možná najet i několik set kilometrů, tak s tím nebude žádný problém. Buď tam to auto s tímto požadavkem nechám nebo s tím nebudu souhlasit a vezmu ho pryč. Ale pokud nechám auto v servisu, tak se vážení mechanici nezlobte, ale najet bez upozornění zákazníka při identifikaci závady 800 ( nebo 500, to je jedno) kilometrů, je prostě prasárna. V dnešní době jsou mobily, takže když zjistím, že je třeba udělat něco podstatného navíc oproti dohodnutému, tak snad kontaktuji zákazníka,ne? A nebo napsat takovou blbost, že to auto najelo 800 km na brzdě.To jako si děláte z tazatelky srandu ( píšíi to slušně, aby mě náhodou sys nesmázl)? Prostě hájíte nobhajitelné . Dávám na opravy nejen své auto, ale i firemní auta a vždy, když se vyskytne problém ať už časový nebo s identifikací závady, mně kontaktují a domluvíme, jak dál. Všimněte si toho slůvka domluvíme se. A neřešte tady, co odhalí nebo neodhalí schopný či neschopný mechanik. To je momentálně podružné, tady jde o princip. Jediný gumídek uznal, že se někde v komunikaci stala chyba, jinak jste se tady všichni vrhli na mladou holku ( gumídku *palec*).

kristyna*
hodnocení

@ajvn Děkuji a tleskám za tak výstižný komentář. Napsáno úplně krásně, jste jeden z mála tady, kdo mě pochopil. Nejsem si ale jistá, zda-li to pochopí i ostatní, stejně budou argumentovat přesně jak jste napsal - neobhajitelným.

ajvn
Palec hore, to je nejrozumnější komentář v celém tomhle tragikomickém vláknu. Opravdu kroutím hlavou nad některými "rádci", kterým by vůbec nevadilo, že jim mechanik ve svěřeném autě lítá po světě, aniž to oznámí majiteli, celou tu nehoráznost obhajují a z tazatelky dělají blbku (za podpory místního sys). *alene*

raj
hodnocení

3x
@kristyna kdyby v tom byla nepravost, tak by ty kilometry stahli dolu a nic bys nepoznala, neztracel bych tim cas, tedy pokud ti nekde o to, ze tv3 auto ztratilo na hodnote 800 kilometru…
Protoze se akorat ztrapnis… jina vec by byla, kdybys mela fotku pri predani a po prevzeti jsi na to hned upozornila, pak by byl narok na slevu z kupni ceny za ojeti vozidla o 800 km jeste jakz takz relevantni…
Ale kdyz si toho vsimnes resp. to vytknes za 4 dny a bez jakehokoliv dukazu, tak CO SI OD TOHO SLIBUJES? Akorat se ztrapnis a ten bazarnik ti nic uz neda, na rozdil od situace, pokud bys s tim prisla v den prevzeti! To si dovedu predstavit z nej vytlouci treba 2000,- za nemoznost uzivat vuz a zvyseni amortizace…
Takto? Ani nahodou!

hodnocení

2x
Tady by měla padnout i cena za opravu auta.
Bejt na místě paní, jsem rád, že je to jak to je.
Auto opravený, cena snad slušná... Auto důkladně vyzkoušený a vrácený bez poškození a vy tady narážíte na takovou kravinu. Často se děje že ti měněj jeden díl za druhým, bez úspěchu.
Auto jede, vrátil nepoškozený, vrátil opravený za slušnou cenu(?)
Teď může jet majitelka i do zahraničí a nemusí se bát, že někde zůstane s autem viset.
A dávat sem fotky nějakých bot a fotku ubrousku caferestaurace? To je BIZÁR jak v bulváru

hodnocení

2x

Servis zavadu vyresit nedokazal, neznamy automechanik ano.

Treba byl z druheho konce republiky, co vy vite. Za odbornikama se holt obcas musi daleko.

Zrejme tedy ale jednak vedel co dela a jednak tedy asi musel cekat, az se sporadicka zavada projevi.

Zavada se ale neprojevi tak, ze to auto stoji na heveru. Ta se projevi za jizdy.

Co mel tedy podle vas delat jinak?

Mozna byste byla spokojenejsi, kdyby vam to vratit bez najezdu s tim, ze kdyz chcete auto bez zavad, tak si nemate kupovat vrak z Belgie?

kristyna*

Nerozumím, jak servis nedokázal závadu vyřešit? První servis s ní ani nic dělat neměl, jen ji objevil, vyměnil olej apod, tam nic domluveného nebylo, aby opravoval závadu motoru - pouze na ni přišli a nic nedělali, protože to nebylo zatím domluvené s panem z autobazaru, který toto jako skrytou závadu vše má financovat, nic jsme nechtěli dělat aniž by o tom věděl. Mimochodem, "neznámý mechanik" není z konce republiky, ale má servis kousek od autobazaru pána, proto mi tohle přijde jako nesmysl. Ano, auto projet může, ale 800 km je pomalu někam do Polska nahoru k moři nebo s tím otočí 2x Moravu.

Nevím o jakém vraku mluvíte, auto je po prvním majiteli a je staré osm let. Auto stálo dost peněz, pro někoho je hodnota peněz nastavená očividně jinde, než máte vy. Hezký den :)

hodnocení

2x

Tak za prvé - najeté kilometry servisem nebylo 800 km , ale cca 500 km. Ta druhé si myslím, že i přes absenci příjmového protokolu by bylo férové zavolat a říci na férovku , že pro odhalení problému je třeba namonitorovat delší provoz vozidla a tudíž mechanik použije vozidlo pro? soukromou? jízdu s doplněním paliva - což se stalo. No a za třetí proč tady nechytá "rozumy" Váš přítel který "převezme" řešení "vašeho problému".

k2
hodnocení

1x

Pokud se oprava povedla, tak bych kaslal na nejakou kompenzaci a byl rad, ze je to OK. Alespon mate pouceni pro priste.

doplněno 24.09.23 10:47:

...že příště bych to dala do svého servisu kamkoli jinam a ten z bazaru by to zaplatil
Vratte se do reality. Ten z bazaru by Vam zaplatil leda prd a Vy byste se s nim mohla leta handrkovat ci soudit (samozrejme za Vase penize). Pokud Vas tak trapi zbytecne opotrebeni jizdou 800km na aute, co ma najeto 125tis, tak si priste kupte auto nove.

kristyna*
hodnocení

Poučení v čem? Maximálně v tom, že příště bych to dala do svého servisu kamkoli jinam a ten z bazaru by to zaplatil. Tam kam to dal on to už nedám.
Sice jsem ráda, že to opravili, ale asi byste nebyl rád, kdyby na Vašem autě co si koupíte a jezdíte s nim týden, najede někdo jen tak pro nic za nic 800 km navíc a zbytečně to tam stojí 3 týdny.. já to auto koupila a v podstatě se tím zase opotřebovalo neprávem.
glyx
Rozhodně nezaplatil. Vozidlo po celou dobu reklamace musí zůstat ve stavu, v jakém se u něj závada projevila. Pokud jej necháte opravit, není již možné uplatňovat žádný nárok

V tomto ale nemáte pravdu kristyno. Záleží jakou máte smlouvu s autobazarem či jak se domluvíte, ale každopádně reklamaci musíte uplatnit u nich. Pokud by vám při opravě něco způsobili, například zmíněný nesmyslný nájezd, mohla byste odstoupit od koupě nebo požadovat slevu z ceny.

hodnocení

1x
Budu se opakovat,když se připojím k obhájcům toho mechanika..Víte kolik času by to bylo, kdyby popojížděl po městě se sotva ohřatým motorem? Víc než jízda by byly samé zastavení na každé křižovatce..takhle se auto zkoušet nedá! Ano, spojili NUTNÉ s UŽITEČNÝM!-Ať už jeli kamkoliv,tak dlouhou jízdou "daleko" se motor protáhne ve všech režimech a to by po městě nebo kolem dílny prostě nešlo! Buďte ráda, že jsou tam jen boty a písek..Mnohdy automechanici upatlají vnitřek od oleje-jak lezou sem a tam..pod auto,do motoru,pro nářadí atd. Taky jsem měl problém s autem a pochopitelně se to neprojevilo když jsem přijel k mechošovi..Vždy ok a jak jsem si vzal auto zpět, tak první delší jízda hned kontrolka a nouzák..takhle asi třikrát..Řekl jsem tedy mechanikovi AŤ TO POUŽÍVÁ jako by to bylo jeho a jezdí s tím tak dlouho, dokud se to nerozsvítí a nepadne to JEMU do nouzáku..Mělo to smysl!Opravil to!
doplněno 24.09.23 15:52: Jinak..Papír v servisu o předání a převzetí jsem za celý život dostal jen jednou!Jezdím jen do menších servisů, kde je často majitel jediný mechanik. A tenhle člověk,co mi sice Papír dal a nic nezjistil s autem najel přesně JEDEN kilometr!Řekl jen, že by to chtělo asi nové vstřiky a turbo a ... Opravil to až ten,kterému jsem výslovně řekl,ať jezdí tak dlouho, dokud se závada neprojeví..
jenik
Tak to jsi asi nikdy neměl nový auto a nikdy jsi nebyl ve značkovém servisu, tam to dávají vždycky to lejstro.
kristyna*

Já vám rozumím. Tady jde ale o ZÁSADNÍ problém a to je ten, že Vy jste mechanikovi auto předal a řekl mu, ať ho zkouší, používá atd. Já mu nic z toho nedovolila, jelikož jsem s ním nemluvila a netušila jsem, co se s autem děje nebo neděje, co s tím dělá a nebo nedělá. Vše se dělo za mými zády, píšu to tu po několikáté. Kdyby to bylo jak píšete Vy, neřeknu ani slovo, ale já jsem mu žádné svolení nedala a ze 3 dnů opravy byly 3 týdny, pokaždé s jinou odpovědí a další lží co tam mění a nemění (vše proběhlo přes prostředníka - pána z bazaru, který zařídil servis). Kdyby se mnou bylo vše vykomunikováno, nic bych sem nepsala.

Jak jsem naposledy psal. Je to špatný přístup vůči zákazníkovi.

Ale co s tím? Už nic. Škoda nulová. Písek se vysaje a botky vyhodí nebo vrátí.

Jestli lhal a pokaždy říkal něco jinyho to je samozřejmě špatně.
Auto jezdí, je vyzkoušený to je důležitý, funguje a myslím, že tě finančně nějak nenatahnul, ne?
To se budeš ubijet touhle blbostí místo toho si užít den?
jenik
@kristyna zachovala jste se jako hlupačka, když jste si dnes jednala dobu opravy, kdybyste prokázala sjednanou dobu opravy, tak jste mohla požadovat slevu za nesplnění termínu!
A dotyčný měl techničák? Nebo jezdil bez něj? A jak vůbec víte že jezdil?
Třeba měl auto na motorové brzdě na dílně a vůbec nikde nejezdil…
A co přesně chcete vědět? už dotyčných nyní po X dnech nic nevyrazíte, asi můžete být ráda, že to auto vůbec máte a že jezdí bez vad. pokud nezpůsobilo nějakou nehodu, pokutu, tak můžete být klidná, měla byste mít doklad o tom, že vozidlo od do bylo mimo vaši dispozici tam a tam, co kdyby to vozidlo někoho zabilo, nebo spáchalo 20 dopravních přestupků, jak to budete prokazovat?
Takže základní pochybení vzniklo na vaší straně, nedomluvila jste si pořádně, odkdy dokdy.
To, že si nedomluvil mechanik s vámi, že bude autem jezdit, to už je jeho problém, vy jste mohla participovat na nesplnění lhůty a případně se vyvázat z povinnosti platit pokuty, nicméně nyní nic z toho neprokážete, protože zkrátka základní chyba vznikla u vás!
kristyna*
hodnocení

Bez komentáře jen vám doporučím přečíst si znovu celý příspěvek a ty vlákna tady, znovu to psát nebudu nějaké vysvětlování že s mechanikem jsem vůbec nemluvila atd. Miluju ty věčné domněnky. A jak vím, že s tím najel 800 kilometrů? Asi proto, že když jsem auto odevzdávala tak mělo najeto o 800 míň? Logicky. :D
jenik
Christina a víš co to je motorová brzda? To je takové zařízení, na které posadíš auto, to auto tam vrčí a nikde nejezdí pouze mu nabíhají kilometry, je připojena diagnostika, odkouření výfuku, chlazení ventilatorem, a může se v klidu pozorovat, co to auto dělá…
Takže na otázku, jestli měl technický průkaz, aby jsi s tím bez rizika kdekoliv jezdil, neodpovíte A ani nechápete můj text,,,
A napsat, o co vám vlastně jde, neboli čeho se chcete domoci, taky nic?
kristyna*
hodnocení

Techničák měli, ten se odevzdává vždy když se dává vozidlo do servisu, pokud vím. Vždy jsem to tak dělala. A čeho se chci domáhat? Alespoň vysvětlení proč tohle bylo nutné? A proč pokaždé byla jiná odpověď co se s autem dělá a co se tam mění.
jedno
Devoto, ze maly technicak se normalne nedava do servisu, proc jako? Pak si muze jezdit kde chce. A vysvetleni proc si bazarnik vymyslel? Bud se vas chtel zbavit anebo mu to nakukal opravar. K cemu vam ta informace bude? Myslis ze se ti nejaky smudla omluvi? Bazarnik ti napovida cokoliv je to profesionalni lhar.
Spis bych se snazil zjistit kontakt na servis, uz s tim ze jsem v aute nasel jeho veci. A pak se servisem podbatovaťˇˇ treba bych se dovedel veci, kre by vedly ke snizeni ceny auta. Mozna kdyz budes sikovna, dostanes se k tomu servisu a tam pokecej. Ale nesmis tlacit na pilu spis se snaz vyzvedet co s autem bylo a jestli ho dobre projel a pochval ho… treba neco vykeca na stav auta a bazar… to je tak jediny co ti poradim. Protoze v teto dukazni nouzi kdyz na nekoho pujdes zhurta tak se nedozvis nic…
Ted uz je ale asi pozde, jdete s pritelem si uzivat a na tyhle zbytecnosti kasli. Pouc se z nekterych odpovedi zde pro priste. Nakonec, nic hrozneho se ti nestalo, aby ti stalo za to si takhle kazit den… 800 kilometru, 81 prispevku, neni to zbytecny?

Devoto, ze maly technicak se normalne nedava do servisu, proc jako?
Po mě vždy techničák chtějí a má to svoji logiku, pokud servisman potřebuje auto projet k ověření závady. Ovšem nejvíce mi najeli, pokud si dobře vzpomínám, 12 km.

jedno
Presne, V tu chvíli je majiteli jasný, že můžu očekávat nějaký ježdění…
Záleží o jakou závadu půjde, většinou stačí projet jenom na dvoře… na výměnu brzd a voleje asi techničák nedáváš… pokud někdo dává komplet auto i s klíčema a techničákem, a nedostane na to ani žádný papír, platí to bez dokladu, no tak je trochu blázen. jednou bude vysvětlovat, že opravdu toho cyklistu nesrazil…

hodnocení

1x

@kristyna - Ten protokol byla chyba, vše proběhlo ústně a předávali jsme si s panem z bazaru jen klíčky.
Tak hlavně, že víte, jak jsou důkazy důležité *smich* Jen nějak nechápu, proč si svoji frustraci odreagováváte ausgerechnet tady *nevi*

Paní položila myslím normální dotaz, frustraci projevila spíše z některých "rádců" (nedivím se jí).

bobann
hodnocení

1x
Ale nakonec to auto teda opravili-majitel autobazaru to zaridil.
Taky mohli po koupi hned po rozsviceni kontrolky motoru tu chybu pres diagnostiku vymazat. S tim, ze by se projevila pozdejc a majitelce by rekli,ze si to rozbila sama, az by s tim najela porci kilometru ona. Protoze ta kontrolka se muze rozsvitit az po ujeti porce kilometru.
Takhle si tu opravu overili vetsim najezdem a auto vyuzilini ke svymu ucelu
Mnoho servisu by majitelku poslalo do haje.
Auto je projety dost a to je dobre.
Majitelka si tady jen hoji svoje ego.
I kdyz je pravda, ze to mel servis majitelce vysvetlit-ucel delsiho testovani.
Klidne at majitelka napise,co je to za bazar protoze mnohym z nas by se takovy bazar libil, kde auto daji do poradku a neposlou nas do haje s tim,ze jsme si to rozbili sami nebo ze co jako chceme kdyz kupujeme auto s X najezdem.
Muj nazor...
Vic uz k tomu neni co dodat.
25.09.23 12:38

Chlapci, ale paní tazatelka se cítí ukřivděná, tímto jí moc nepomůžete.

mathew
hodnocení

0x

Co s tím? Vzít předávací protokol, který vám dali při předání vozidla, kde jsou napsané km a jít se jich s tím zeptat proč na konci opravy tam je o 800km víc. Jestli žádný nemáte tak buďte ráda, že vám tam nenechali svítit prázdnou nádrž a nejeli s tím až do Španělska;)

kristyna*
hodnocení

Jistě, že nemám nic.. nikdo mi nic nedal, jen klíče z ruky do ruky. Já ani nevím kde to bylo, vše řešil ten chlap z bazaru. Ráda bych dostala papír co se tam teda měnilo a dělalo, ale bohužel..
Mám být ráda, že s tím nejeli třeba do Španělska? To auto je moje, jak by si tohle někdo mohl dovolit, nerozumím.
spu

Když nic nemáte, tak co se divíte? Třeba jste tak byli domluveni.

kristyna*
hodnocení

Tak to určitě no :D chápu co se tím teď snažíte říct, tvrzení proti tvrzení že.. ale já s nim nebyla ani v kontaktu, neznám ho. Uvidím jak to dopadne, vše je o lidech, jako vždycky. Vy mi tady píšete s prominutím blbosti, jako byste hájil jeho zájmy.. možná jste podobný typ člověka co by tohle udělal. Asi jsem holt slušná a tohle nedokážu pochopit a nikdy bych si to nedovolila dělat s cizím autem.
výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 09. 2023 11:45:04
Prosím, mírněte se, respektujte názor druhý, nemusí to být blbosti.
spu

To je váš pohled na věc. Jestli máte čas, běžte do sporu. Jen dejte pozor, když se vaše nařčení neprokáže,aby vás nezažalovala druhá strana.

hodnocení

0x

A zeptala jste se jeho, proč s tím tak hodně jezdil? Třeba Vám to vysvětlí, k oboustrané spokojenosti.

kristyna*
hodnocení

Zatím ne, auto mám teprve dva dny zpátky a přišla jsem na to teď jak mi to nesedělo všechno.. zítra zavolám do toho bazaru a musím zjistit číslo na mechanika, já ho nikdy neviděla, vše bylo řešeno přes prostředníka, což je majitel bazaru.
bobann
Milane,prijde mi to jako troll.
Hlavne vyfotit jako dukaz boty a ubrousek VIVA CAFE...
To je lepsi venovat cas odpovedi,kdo pomoc piradit fakt pitrebuje ,akomu auto nejede, neco nefunguje,ma problemy s barakem...atd...zasirani piradny kravinama...

Nevím podrobnosti, ale vím, že mechanik musí vozidlo projet delší cestou, za různých podmínek.

Ano klidně může jezdit dokola, kolem komínu, nebo řekne doma, musím projet vozidlo, odvezu Vás k babičce a zítra pro Vás přijedu.,

Možné je vše, zítra se ho zeptejte, vraťte mu boty a pak nám to napíšete...

bobann
Tyhle zavady na motorech se fakt casto objevuji sporadicky a vratit auto zakaznokovi s tim,ze se znovu rozsviti kontrolka neni koser...
Holt se nezavdecis. 800km...kdyz benzin platil on tak co jako...
kristyna*
hodnocení

Bobane, jistě, že palivo platil on, co by jako po mě chtěl, ještě peníze za benzín když s tím jezdil a já ne? To je vtip doufám :D
Jestli si palivo nechal zaplatit od toho majitele bazaru už nevím a vlastně je mi to jedno, to je jeho starost, když to byla skrytá závada ihned po zakoupení vozidla.
A troll fakt nejsem, dokážu trávit neděli lépe než abych se zabývala takovými věcmi.. ale bohužel to musím řešit, věř mi, že bych taky radši měla čistou hlavu. Taky se jdi věnovat něčemu lepšímu a nebo teda raď v jiných dotazech, když ti tenhle tak hnul žlučí. Nikdy jsem sem nepsala a prostě jsem se chtěla jen zeptat na rady, nemám s tímhle zkušenosti.
spu

Bobane Můžou to být věci bývalého majtele

kristyna*
hodnocení

Ne nemohou to být věci bývalého majitele, když jsem to auto měla doma a bylo prázdné.. byly tam jen moje věci z práce a po vrácení z opravy po třech týdnech tam bylo tohle. To je zase co za myšlenkový pochod? :D proboha.
spu

Nebo to jsou věci dětí, co jste vezla kamarádce domů. Možností je nespočet.

kristyna*
hodnocení

Jo takhleee, vezla jsem věci kamarádce a pak si to vyfotím a ptám se v poradně jak byste mi poradili co s tím mám dělat?
Tak k tomu opravdu nemám co dodat.. *alene*
spu

No nic není nemožné, neznáme přeci vaše myšlenkové pochody :) Nebo třeba manžel vezl cizí ( cizí pro vás) děti.

kristyna*
hodnocení

@milancukrar Hlavně, že oni vědí o mně.. asi nečtete co tady píšou, samé spekulace a vymyšlené scénáře, proč bych to dělala? Chtěla jsem poradit, protože je tohle má první nepříjemná zkušenost ohledně auta a doufám že poslední, ale mezitím mě tady někteří spekulanti nařknou, že jsem si tam boty dala sama ne.. co to je za logiku. Tohle je asi naposledy co jsem se někde na něco ptala.

Pane Cukráři, vám je tazatelka nesympatická? Protože ji tady peskujete s prominutím za blbiny. Ale když se do ní navážejí stejně nevybíravě zdejší aktivní rádci, tak to nevidíte nebo si to nuvědomujete a mlčíte. Nestrannost by měla být u moderátora to hlavní. Možná si s některými rádci tykáte, ale dát jim obrazně "za uši", když přestřelí, by snad neměl být problém. Ale pokud je to jen můj dojem, pak se vám omlouvám. Ale to co napsal anonymní "spu" kousek nahoře, je na "přesdržku". A na to nereagujete...

kristyna*
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 09. 2023 12:14:01
Prosím, nehodnoťte poradce, nic o nich nevíte.

hodnocení

0x

Jestli jste mu to dávala a byl tam dojezd 150 km, tak jste s tím najela ještě 300, ne? Takže nájezd bazaru (nevíte, kolik mechanika) je 500. Je to dost, ale v první řadě byste měla chtít vysvětlení od bazaru.

No a řeknou vám, že museli auto hodně projíždět, aby se případná závada projevila, a je to. Měli by na to sice upozornit předem (nebo ve chvíli, kdy se ta potřeba vyskytne), ale co už...

PS: Boty byste měla vrátit.

kristyna*
hodnocení

Ty věci jsem už vrátila tomu pánovi z bazaru, ješte ten den.. jen jsem ještě nevěděla o najetých km, to jsme spolu neřešili. Zítra mu zavolám, díky.

hodnocení

0x

Aky servis, taky mechanik a aky mechanik, take spravanie. Slusny servis ma odovzdavaci protokol, kde sa pisu a fotia prejdene km pred a po oprave. Ak je na diagnostiku potrebna dlhsia jazda, urcite sa to nerobi formou rodinneho vyletu.

Vy ziadny papier o kilometroch nemate, cize je len na vas, ci nieco dokazete zjednat s majitelom. Mozete skusit slusnu komunikaciu, ukazat mu tie veci najdene v aute.

bobann
Ver tomu,ze kdybys zazil auto se sporadickou zavsdou padajici motor do nouzaku,automechanici bezradni,tak auto poskytnes mechanikovi rad i na delsi dobu,aby na to prisel, poradne prozkoumal. Dokonce bys mu na tu dovolenou nakoupil i nejaky potraviny. Mnoho floutku na nejaky dlouhofoby zkouseni auta neni a jen meni dily jeden za druhym.
runner2
Boban: možná, ale chtěl bych aby mi to ten servis na férovku řekl, že s tím někdo bude měsíc jezdit. Ale i tak je to divné, servisák pojede s takovým autem na dovolenou s rodinou a bude riskovat, že mu o někde klekne. To určitě..
Kleknout může kdykoliv jakékoliv auto..I servisákovo vlastní..To by potom nikdo nemohl jet autem dál než do práce;)Ale i cestou do práce může kleknout..přijdete pozdě a vyhodí vás *smich* ;) Anebo spadne meteorit..
runner2
A nebo na tu dovolenou se zákazníkovym autem pojede až v okamžiku, kdy závada už je opravená a je si jist, že auto je v pohodě. Tak jej jede soukromě projet 800km. Ne tohle není normální.

hodnocení

0x

Tipuji, že šlo o nějakého garážníka. Ti podobné záležitosti často provozují, buď si s tím výletí sami, nebo to dokonce půjčují jako náhradní auto. Zažil jsem několikrát. Chápu, že vás to štve, pak je asi jediná možnost dát to do autorizáku - i když ,,koncernofky´´ mají celkem nic moc servis, přesto si nikdy nic podobnýho nedovolili - měl jsem služební OII v provedení Tour, takže jsem si těchto servisů užil víc, než by bylo libo. Ale i když naše služebáky mají GPS, vždy provedli maximálně 10-15km zkušební jízdu.

kristyna*

Přesně tak, mám na to stejný názor a i v mém okolí nikdo nechápe, že najeli 800 km, maximální strop by byl 100 km bez mého vědomí. Pro příště jsem poučená a nebudu to dávat nikam přes někoho, vše si vyřeším sama a na všechno chci papír, tyhle černoty mě nebaví.

hodnocení

0x
Kristyno..Zásadní otázka..Chtěl ten člověk po vás nějaké peníze? Pokud ne, tak buďte opravdu ráda,věřte mi. Praxe je taková, že servisy obvykle mlží a termíny hotové opravy jsou jen pláné řeči.Obvykle nemění buď vůbec věci, které účtují, anebo účtují nesmyslné pálky..nebo dají levné díly a účtují značkové atd..Mnohdy za hodně peněz závadu neodstraní! Chápu, že vás to štve z principu, ale pokud máte auto v pořádku, tak není důvod být znepokojena! Opravdu jsou běžné daleko horší situace..Vyměněné dobré díly za horší a pod..Tady si někdo udělal výlet za účelem pořádného vyzkoušení auta..Víc bych v tom neviděl..Zkuste vzít ty boty a jít tam s úsměvem se zeptat, co to jako má být..a komu že ty boty patří..Uvidíte, že celá situace je vlastně nevinná..Znám případy, kdy mechanik naboural svojí nebo cizí vinou auto zákazníka..a to při cestě kolem servisu..Mě se taky stalo nespočet situací okolo aut a mechaniků! Odřené auto na dvoře mechanika
.Ukradená baterie na ulici,kam to dal mechanik opravené, aby měl místo..Upatlané vnitřky aut od šmíru.Neprovedené ale zaplacené opravy..Zfušované opravy napůl atd..a stálo to dost peněz..

hodnocení

0x

Tiez nechapem tu obhajobu smejda zo servisu. Slusny clovek nepouziva cudziu vec, ked sa majitel nepozera a nezneuziva svoje zamestnanie na sukromne ciele. Ako by ste sa pozerali na situaciu, ak by autom nabural 300km daleko od servisu a bola by to totalna skoda? Alebo by auto pouzil na pachanie trestnej cinnosti, napr siel na nom 300km daleko, tam vykradol obchod a vratil sa domov, pricom policia by pochopitelne sla v prvom rade za majitelom?

Je to velmi proste, ak na detekciu zavady potrebuje 800km jazdit, musi mat vopred suhlas od zakaznika.

To iste : date do servisu priklepovu vrtacku, opravar tam vymeni vypinac za 100 CZK a potom cely tyzden maka na svojom dome, vrtacka sa 2 dni po oprave rozsype zakaznikovi. Pardon sefko, opotrebovanie materialu".

Vrtačka a auto nejde srovnávat!

Ale ano, s tym autom mozno bol "pan mechanik" na nejakych nelegalnych pretekoch, vytacal motor, nicil spojku a brzdy. Este raz : ziadny servis ziadneho druhu vyrobku nema pravo pouzivat predmet zvereny do opravy na sukromne ucely. Zakon aj pamata na pripad, ak sa vec v oprave strati alebo poskodi.

hodnocení

0x

Vážená srovnejte si co vlastně chcete! Píšete , že jset byla několikrát v ervisech a NIC nevyřešili! Pak jste dalz bazaristovi ať nechá odstranit závadu jako "záruční" -kolik jste předtím za neopravu zaplatile jste nepsal, ani kolik za skutečnou opravu kdy mechanik s autem jezdil aby našel a pak odstranil závadu.stalo se to takl? Dl vašeho popisu ano . Takl se prosím srovnějte a začněte používat mozek-mohli se na odstranění závady vykašlat a auto vráti s nájezdem třeba jen 10km a vríti že závadu nenašli. a nechat si ještě zaplatit!

Takovým lidem je pak radost snažit se poradit když něchtěji slyšet jak to je a le jen to co chtějí oni sami!

kristyna*
hodnocení

Vážený pane, to auto bylo několikrát ve stejném servisu - zařizoval to vždy majitel bazaru, řekl mi, ať to auto jinam nedávám, že to zařídí. Po téhle zkušenosti už nikdy víc.
Jen jednou po vyzvednutí a koupi auta z bazaru bylo auto v servisu na výměnu oleje, klimatizace atd. Tam zjistili závadu toho motoru, ale nic s ní BEZ mého vědomí prozatím nedělali a domluvili jsme se tak, že zavolám majiteli bazaru a dohodnu se s ním jak se to bude řešit, když se motor rozsvítil ihned po koupi vozidla, tudíž náklady jdou logicky za ním a nechtěli tam dělat nic co by pak nechtěl platit. Poté si majitel bazaru zařídil svůj servis a auto jsem v něm měla už 2x a k ničemu. Potřetí tam bylo 3 týdny a dál ten příběh znáte. Opravdu mě nebaví to všem tady zvlášť znovu a znovu polopatě vysvětlovat. Vše je v textu v úvodním článku.
Ale nakonec to auto teda opravili a to ke dobre

Hm zde je zbytečnost něco psát neboť se začínáme dohadovar s hlupákem. Což znamená že na počátku je jeden chytrý a na konci pak už jen dva hlupáci. Nemá cenu dál řešit protože Vy chete slyšet jen něco a správné nechcete slyšet.

hodnocení

0x
Jen dodám, že to tedy nebylo 800 km, ale 500. Protože na první fotce je dojezd 450 a při předání auta byl o 300km méně.

Nesmysl! Stačí se podívat na stav tachometru.

Jaký nesmysl? Paní psala, že s tím po první fotce ještě týden jezdila a že to dávala s odjezdem nějakých 160 nebo 170km. A ne se 450.

runner2
hodnocení

0x
Mě toto chování servisu normální rozhodně nepřijde. Mimochodem, kde je ta hranice kilometrů které servis v rámci testování může bez vědomí zákazníka ujet? Je to 1tis, 5tis nebo proč ne třeba 10tis km? Pokud by servis potřeboval s mým autem ujet 800km tak bych očekával, že mě o tom bude informovat něco jako "budeme s tím teď mesic jezdit, než se závada ukáže, ber nebo nech být". Já už bych tam auto nedal.

hodnocení

0x
Buď ráda, že to nebyl mechanik, který vymění půlku auta než dojde na poruchu. To by bylo mnohem dražší. Manželce také jednou občas svítila kontrolka motoru, ale našli to hned,jen odpadlá hadička od filtru pevných částic.

kristyna*
hodnocení

Já už na to fakt nemám, musím se vyloženě smát.. Rozhodla jsem se dále neodpovídat na komentáře, klidně si tu diskutujte vesele dál - od rozumných jedinců jsem odpověď dostala a dál si tuto věc vyřešíme sami. Nebaví mě argumentovat bandě omezenců, kteří obhajují neobhajitelné, jak tu sem někdo napsal. Pár vybraným lidem zde děkuji a poroučím se. Jinak ano, spousta lidí mě tu uráží úplně zbytečně a za nic a pan administrátor si to vesele čte a přidává se k nim.. já jsem odpověděla na jeden komentář kde jsem napsala slovo “blbost” a hned mi tam psal ať se mírním? Tak to mám dost :D nebudu si kazit náladu a další dny vámi, kteří mě ani neznají a já vás taky ne, takže buď diskuzi smažte nebo si tu travte váš zbytečný čas, já ho nazbyt fakt nemám a mám už mnohem důležitější věci na práci. Chtěla jsem pouze poradit ale všichni jste se tu na mě vrhli jako supi, 70% mechaniků, kteří by se zachovali totožně, 20% normálně nemyslících a 10% kterým toto taky přijde nenormální. Vám 10% děkuji a mějte se fajn :)

Nějak jste nevysvětlila ten rozpor, že rozdíl 800 km je to s dojezdem 450 km, ale vy jste to předávala s dojezdem pouhých 150 km. Kam se těch 300 km paliva podělo?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]