Zdravím,mám VW Touran 2004 1.9 TDI a mám problém se spojkovym pedálem,občas se stane že po vyšlápnutí zůstane pedál zaseknutý a musí se mu pomoci nohou aby se vrátil,zasekne se zhruba u konce,nevíte někdo čím by to mohlo tak být?Spojka je dělená komplet nová asi před necelým rokem.
Není to běžná závada a rozhodně se nemění spojková sada i s pedálem.
Pokud ovšem takto blbne, tak se to podle mě projevovalo už po výměně a měl to mechoš řešit dál. Né se na to vykašlat. Další věc je, že už to nechtěl platit tazatel, mechoš ho poslal někam a tazatel teď zadarmo hledá radu. I tato vyčůranost je možná. Nemusí být problém jen a pouze mechoš.
Ale většinou mechoš problém je.
nicken
Začalo to dělat až teď,po výměně spojky to nedělalo,skoro rok to fungovalo normálně,jezdím s autem každý den tak vím že to celou dobu fungovalo až do teď
@gumidku Ja vím, že se běžně nemění spojkový sada i s pedálem, ale je to auto z roku 2004,kolikrát za tu dobu byl píst pod pedálem seslapnut To je právě o tom... Proč se každej diví, že jezdím s Alfou z roku 1999 každý den bez problémů. Dělám věci pořádně. Nemluvě o tom, že lidi brzdovy kapaliny zanedbavaj, pak. Je to jak bahno... tím trpí i spojkové rozvody, jejich těsnění, O kroužky... Může to být zqvzdusneny, ale podle mě to někde může prisava vzduch
Nejpravděpodobněji bude příčina v hlavním spojkovém válci.
asd1
Spíš jen blbě odvzdušněný...
007cz
Spojka nejde blbě odvzdušnit.
nicken
Blbě odvzdusneny to asi nebude,to by to dělalo hned od začátku po výměně spojky ne?Spojka je udělaná rok a začlo to dělat až teď
007cz
Spojka nemůže být blbě odvzdušněná, buď odvzdušněná je a funguje nebo není a nefunguje. Nic mezi tím není. Zkus pomaličku sešlápnout pedál, pokud ho sešlápneš bez účinku spojky je vadný.
Víš určitě, že se vyměnila jak lamela, tak lozisko spojky, tak pritlacak? Aby jen neměnil lamelu. Pokud nebyl menenej válec pod spojkový pedálem, neváhal bych a vyměnil ho, beztak dřív nebo později bude muset být vyměněn,pokud nemá auto majitel jen na doježdění Já na autech měním i spojkovy hadičky. Díky tomu i auta starý přes 20let jezdí spolehlivě
Na starém autě prostě pravděpodobně vadný spojkový válec... Celkem žádný zvláštní problém. Prostě to není až tak neobvyklé. Tak se prostě musí vyměnit ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.