Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda na červenou

Od: gusta odpovědí: 7 změna:
Chci se zeptat co mi hrozí za jízdu na červenou,nikdo mě sice nestavel,ale nevím jestli tam nejsou policejní kamery.Jedná se o velkou křižovatku v Ostravě ,opavská Martinovská.Jel jsem pomalu v pruhu kde je odbočení doprava na zelenou šipku, Já měl myšlenky jinde a projel rovně na červenou.Zustal jsem v křižovatce a čekal až ostatní zpráva prejedou, pak jsem pokračoval dál dik.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tam kamery nejsou, takže jste z obliga

gusta
hodnocení

To jsem potřeboval vědět, dik

promon kecá. Asi si to cucá z prstu. Ode mě věz, že tam kamery jsou. Dokonce veřejně přístupné.

Jízda na červenou

Ernie, Vy lichotníku *smich* Ano, Ostrava rozhodně nepatří mezi mé oblíbené lokace, ale ze služevních důvodů tam jsem poslední dva roky takřka víc než doma a -věřte nebo ne - tu křižovatku projíždím často.

Krom toho - bavíme se o kamerách sledujících průjezd na červenou. Ty vypadají celkem specificky,, mají IR přísvit a jsou skutečně poměrně nepřehlédnutelné.

To, že jste tam někde našel webcam je sice chvályhodné, nicméně kamery, registrujcící průjezd na červenou nejsou veřejně přístupné.

Pro Vaši představu - takto vypadají ony kamery, o které jde tazateli. Z nich, pokud tedy jedete na červenou, dostanete patřičné ,,ocenění´´ onoho skutku. Z webky fakt pokutu nedostanete *smich*

Jízda na červenou #2
Jízda na červenou #3

Promone, důkazy této jak říkáte "webky", jinak kamerového systému OVANET, byly použity v trestním procesu u mého případu. Jistě že vím, že kamerový systém cíleného sledování průjezdu na červenou mají jiný princip, i ten na rozpoznání xichtu a registračky. Ale to nevylučuje možnost, že si u těchto webek nějaký všímavý soudruh bude chtít udělat čárku, poněvadž dokonce je to jeho povinnost hlásit porušení zákona. Pravděpodobnost je sice minimální, ale nikoli nulová.

re4zon
hodnocení

2x
Maximalne odpustek, odhadem 1500. Ale i to je nepravdepodobna varianta.

hodnocení

2x
Nejspíš nic, většina kamer jen sleduje hustotu provozu. V nejhorším nějaká pokuta, protože bohužel už si nepamatuješ řidiče...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]