Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta v depozitu

Od: julijuli odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám auto v depozitu a sehnala jsem na něj kupce. Dá se to prosím udělat takto? 1) Kupce mi donese na magistrát kartu, že si udělal na auto pojištění. 2) S tou kartou půjdu za přepážku a s papírem že ho chci zpět zařadit. 3) Pak bych chtěla podepsat kupní smlouvy, a aby mi dal kupce peníze za auto. (SICE to jsou docela male peníze, ale radši to všechno mít papírově) 4) Pak by se rovnou na místě udělal přepis na nového majitele
Dám mu veškeré doklady a značky a auto je jeho. Pak ho teda ještě doprovodim k autu, jelikož stojí na našem soukromém pozemku tak by ani nevěděl kam má dojet.
Takto mi to přijde fajn, protože sepisovat někde plnou moc a pak se bát jeslti si to fakt na sebe přepíše novy majitel...nebo naopak bych já musela kvůli přepisu tam jít jiný den s jeho plnou mocí...no prostě takhle mi to přijde fajn udělat všechno najednou v jeden čas a mít to vyřešené.
Otázkyy
1) Nebudou mít na úřadě problém s tím, že má na sebe pojištění někdo jiný?
2) A na evidenční kontrolu se nemusí že? Když jsme dělali stk v únoru 2023 a je platná až do roku 2025.
Omlouvám se za dotazy, které jsou pro někoho možná směšné, ale já bych se rada vyhla nějakým problémům a hlavně chci věděty, jestli moje cesta na úřad nebude zbytečná
Prosím o rady, případně klidne i o postup jak to udělat lépe, jednodušeji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten nejlepší způsob , relativně bezproblémový ! Vy na podvalníku, odtahovce... odvezete auto na STK k provedení evidenční kontroly ,což se Vás tedy netýká neboť máte plnou technickou (součást je evidenční a platí jeden rok). Pak společně kupujícím, který bude mít svoji ZK, na odboru dopravy-evidenci MV v jednom kroku vyzvednete auto z vyřazení a zapíšete změnu. Při tom je zapotřebí -protokol z technické nebo evidenční ko. doklady vozidla-ORV II (ORV I na úřadu a bude vydán nový na jméno kupce!) a Vaše osobní doklady. Dále tam vyplníte tiskopis Zápis změny vlastníka, provozovatele...( mdcr.cz/... ) můžete z odkazu stáhnout a doma vyplnit!. a poté ještě 800kč na správní poplatek .

Na úřadu nevyžadují KS ale pro Váš klid sepište KS kde bude mj popsán tech.stav vozidla a jeho identifikace včetně vaší a kupujícího (třeba zde autotrip.cz/... jsou tam starší termíny ale to snad nevadí)kterou vyhotovíte ve dvou výtiscích-jeden Váš a jeden kupce.

ještě upozornění-oba dva na úřad maximálně Vy a PM od kupujícího .Nedávejte auto z ruky bez zápisu změny!

K čemu evidenčku? Stk dělala únor letos novou?
Doutnáku já myslel že umíš číst a dokážeš vnímat čtené! viz " k provedení evidenční kontroly ,což se Vás tedy netýká neboť máte plnou technickou ..."
Diesele..promiňte,já čtu také jen první věty, jako Milan,náš velitel *smich* ;)

hodnocení

0x

Vozidlo dopravíte na evidenčku.

Spolu s kupcem půjdete na evidenci vozidel, převedete vozidlo na něho. I když je v depozitu.

Převezmete peníze a vozidlo mu vydáte.

Proč by to tahali na evidenčku, když stk psala, že dělala novou v únoru letos?

nežli jsem dotaz přečet dokonce, zapomněl jsem na informaci, že byli na TK. Ano, nemusí na evidenčku, páč má čerstvou technickou.

Omlouvám se za přehlednutí.

Vozidlo dopravíte na evidenčku.

Spolu s kupcem půjdete na evidenci vozidel, převedete vozidlo na něho. I když je v depozitu.

Převezmete peníze a vozidlo mu vydáte.

hodnocení

0x
1.Na úřadě nebude problém, že je pojištění na jiné jméno..Důležité je, že bude na konkrétní auto.2. Nemusíte nikam na evidenčku, protože stk se dělala letos v únoru! Píšete vše správně! *palec* Kupní smlouvy nemusíte psát ŽÁDNÉ! Stačí dohlédnout na ten přepis. Jakmile bude v TP jeho jméno, tak vás auto absolutně nemusí již trápit;)
doplněno 22.09.23 09:37: Vám stačí si ofotit velký TP-ORV2 ať je vidět nový vlastník.Stačí kvalitně do telefonu.

1.Na úřadě nebude problém, že je pojištění na jiné jméno
Když je vozidlo v depozitu, nemusí mít pojištění, ani při převodu na kupce. Až ho bude chtít vyzvednout nový majitel, tak musí mít platnou pojistku.

Máte pravdu, ale předpokládá se, že není nejspíš ze stejného města a bude to chtít-značky a malý TP-ORV1 hned vyzvednout. Pokud nechce vydat značky na místě, tak není nutné ani to pojištění.

doutnáku, Ok, ať si pojištění uzavře ten, kdo chce vozidlo provozovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]