Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhu - pokuta?

Od: brunhilda odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Nevíte prosím na co všechno se vztahuje dodatek ke značce Zákaz vjezdu " mimo dopravní obsluhu"? Chtějí mě pokutovat za parkování v zóně zákazu vjezdu. Je tam značka Zákaz vjezdu všech motorových vozidel (taková ta půlená, kde nahoře je auto a dole motorka) s dodatkovou tabulkou " mimo dopravní obsluhu". Celkem nepodstatný detail je, že se odvolávají na zákon 361/2000Sb., kde není o parkování nic, pouze o zastavení a stání. Je mi ale jasné, že jde jen o slovíčka a hlavním problémem bude asi to, že jsem vjela do zákazu. Mám za sklem značku vozíčkáře a průkaz ZTP. Nevím, jak se bránit. Perličkou je i to, že za tím zákazem stálo celkem asi 50 aut ( jsou tam obytné domy, tenisová hala, restaurace, fotbalové hřiště,.. atd.) , ale lístek s pokutou jsme meli za stěračem jen tři auta. Poradíte? Děkuji moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1) s tabulkou vozickare (oznaceni O1) a prukazem ZTP mate pravo na zastaveni a stani i na mistech, kde je to dopravni znackou zakazano. Ovsem pouze je-li to nezbytne, po dobu nezbytne nutnou a nesmite prekazet plynulosti provozu.

Nevim, zda tam takovato zakazova znacka byla - z Vaseho dotazu to jednoznacne neplyne. Za ni byste mohl/a dostat pokutu, pokud ste tam stal/a dele, nez po dobu nezbytne nutnou...treba cely den. To uz pak neukecate.

2) s prukazem ZTP mate pravo kdykoliv vjet do zakazu s dodatkovou tabulkou Mimo dopravni obsluhu. Za to Vas pokutovat nemohou. A rozhodne ne za stani v takoveto zone. U toho Vas musi primo zastavit pri vjezdu ci vyjezdu, abyste mohl/a prokazat, ze jste a nebo nejste Dopravni obsluha. Ze stojiciho vozidla to nemuzou poznat.

Kazdopadne takovyto prestupek je ve Vasem pripade neopravneny a o to se opirejte.

Pokud tedy neslo o dlouhe, zbytecne parkovani v zakazu stani, v krizovatce a pod.

To, ze tam staly dalsi vozy je zcela irelevantni.

brunhilda
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi. Porušila jsem pouze zákaz vjezdu, pod kterým je dodatková tabulka "mimo dopravní obsluhy". Nyní jsem ze zákona 30/2001Sb. §15 zjistila, že opravdu zákaz s touto dodatkovou tabulkou pro osoby se ZTP, resp. s označením vozu O1 neplatí. Stála jsem na parkovišti s několika dalšími auty. Je pravda, že to místo není označeno jako parkoviště (značkou "P"). Na lístku od policie je jako důvod uvedeno " Parkování v zóně zákazu vjezdu" Což teda podle mě, ani podle uvedeného zákona není porušením zákona 361/2000 Sb. (klasická "Vyhláška) neboli přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Nikoho jsem neohrožovala, ani jsem nikomu nebránila v jízdě. To bych snad musela stát uprostřed křižovatky. No, myslím, že co jsem teď za tu chvíli stihla načíst, vím toho o zákonech asi víc než ty šedé eminence ;) Ještě jednou díky. Snad se mi podaří to s nima nějak vybojovat a nebudu muset použít kámoše z Rasii..

8976*

Jasně použijte to co psal kolega, ale chtěl byc vidět ty trotly jak by se se soudruhem z moskvy porvali,,,,,,,*ua*

erikch*

jak jinak-po chlapsku,vyslali by spec.tým vyšetřovatelů a stát.zástupců,jako za Radovanem Krejčířem do JARu zatížili by erární kasu poplatky za cestu, ubytování a stravu(plus nákup upomínkových předmětů)a po měsíci by přifrčeli zpět,že bohužel...,ale počasí nám přálo...

8976*
hodnocení

2x

zřejmě Vás nachytala ozbrojená pěst městského úřadu zvaná v dobách totality šedý mor, nyní flákači kterým se nechce nic dělat a zovou se městskou policí - pokud ano na lístek nereagujte, vyčkejte zda si Vás předvolají na podání vysvětlení na odbor dopravy, tam se na ně usmějte - pokud jste opravdu vozíčkář a ztp vsadím boty že se tam nedostanete, pokud se tam dostanete tak soudruhům sdělte že jste vozidlo neřídila, ale pro vozík vám jel Váš znamý Michael Sakadzašvili bytem v Moskě , ul. Leninovská 1012/897, toto jim podepište a nic jiného at si Michaela obešlou že už odjel, ten jim k tomu řekne více...tot vše nic dalšího nerozpitvávejte, řidičák měl mezinárodní viděla jste ho na vlastní oči...a pozor policajt je vždy ...a zvláště u dopraváků slouží největší...

projděte tady historii - podobných otázek zde bylo už hodně...

lidus*
hodnocení

1x

Také jsem vozíčkář a za sklem mám značku, bohužel nejhorší je srážka s blbcem a tak jsme dostali pokutu 200kč, že jsme projeli přes značku vjezd povolen jen dopravní obsluze-podotýkám, že druhá cesta není. Dokonce na parkovišti u Tesca chtěl MP aby manžel přeparkoval s místa pro invalidy, že on jako řidič je zcela zdráv-argumentoval tím, že označená parkoviště jsou jen pro řidiče invalidy(podotýkám, že tato místa využíváme opravdu velice zřídka).

8976*

ale na takové blbce je recept jednoduchý - požádejte ho at Vám ukáže služební číslo a stěžujte si na něj, to platí jak ma státní policii i na MP - na státní polici stížnost směřujte přimo na inspekci ministra vnitra a na městskou si stěžujte přímo starostovi nebo primátorovi -jinak to nemá smysl. Dnes se zrovna kolega zavzdušnoval že dopraváci kontrolují na tak idiotském místě že to hrozí dopravní nehodou , až se vyvztekal tak jsem se ho zeptal proč si na ně nestěžuje, jen zanadával že by to musel napsat a pak čekat na odpověď - omyl vytočte 158 - státní / městská 156/ představte se operačnímu dozorčímu a popište mu problém že stojí tak blbě že porušují snad úplně všechno, kde, čas - vaše číslo se automaticky nahrává i s hovorem a nebojte se že si operační dovolí to nepředat - dál, hned ten den max druhý ráno je to u šefú na stole a přinejmenším si to vypije ten kdo je tam poslal a podruhé už takovou zhovadilost neudělá, včetně toho že operační tam někoho pošle je zkontrolovat nebo se vysílačkou zeptá co tropí za blbosti, a tísnovou linku neblokujete toto oznámení trvá max 50 vteřin...volají tam lidi s dalekpo lepšími hovadiínami, takže pokud si toto jednání necháme libit tak si nestěžujme u policie je sice jen pár % lidí normálních , ale najdou se...a ted co nám budou šefovat lidi od Víťu to bude mazec...*bum**zed*

lui*

Mám postiženou dceru, a tím pádem ZTP/P. Chtěl bych vidět jak mě pakují z vyhrazeného místa pro ZTP/P. Nic takového se v zákoně o silničním provozu nepíše. Tam bude spíš řešeno(nechce se mi to hledat jak je to přesně) vozidlo s označením ZTP/P.

Jinak městapo(býv. šedý mor) koukám řádí všude stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]