Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nevíte prosím na co všechno se vztahuje dodatek ke značce Zákaz vjezdu " mimo dopravní obsluhu"? Chtějí mě pokutovat za parkování v zóně zákazu vjezdu. Je tam značka Zákaz vjezdu všech motorových vozidel (taková ta půlená, kde nahoře je auto a dole motorka) s dodatkovou tabulkou " mimo dopravní obsluhu". Celkem nepodstatný detail je, že se odvolávají na zákon 361/2000Sb., kde není o parkování nic, pouze o zastavení a stání. Je mi ale jasné, že jde jen o slovíčka a hlavním problémem bude asi to, že jsem vjela do zákazu. Mám za sklem značku vozíčkáře a průkaz ZTP. Nevím, jak se bránit. Perličkou je i to, že za tím zákazem stálo celkem asi 50 aut ( jsou tam obytné domy, tenisová hala, restaurace, fotbalové hřiště,.. atd.) , ale lístek s pokutou jsme meli za stěračem jen tři auta. Poradíte? Děkuji moc.
1) s tabulkou vozickare (oznaceni O1) a prukazem ZTP mate pravo na zastaveni a stani i na mistech, kde je to dopravni znackou zakazano. Ovsem pouze je-li to nezbytne, po dobu nezbytne nutnou a nesmite prekazet plynulosti provozu.
Nevim, zda tam takovato zakazova znacka byla - z Vaseho dotazu to jednoznacne neplyne. Za ni byste mohl/a dostat pokutu, pokud ste tam stal/a dele, nez po dobu nezbytne nutnou...treba cely den. To uz pak neukecate.
2) s prukazem ZTP mate pravo kdykoliv vjet do zakazu s dodatkovou tabulkou Mimo dopravni obsluhu. Za to Vas pokutovat nemohou. A rozhodne ne za stani v takoveto zone. U toho Vas musi primo zastavit pri vjezdu ci vyjezdu, abyste mohl/a prokazat, ze jste a nebo nejste Dopravni obsluha. Ze stojiciho vozidla to nemuzou poznat.
Kazdopadne takovyto prestupek je ve Vasem pripade neopravneny a o to se opirejte.
Pokud tedy neslo o dlouhe, zbytecne parkovani v zakazu stani, v krizovatce a pod.
To, ze tam staly dalsi vozy je zcela irelevantni.
Moc děkuji za odpovědi. Porušila jsem pouze zákaz vjezdu, pod kterým je dodatková tabulka "mimo dopravní obsluhy". Nyní jsem ze zákona 30/2001Sb. §15 zjistila, že opravdu zákaz s touto dodatkovou tabulkou pro osoby se ZTP, resp. s označením vozu O1 neplatí. Stála jsem na parkovišti s několika dalšími auty. Je pravda, že to místo není označeno jako parkoviště (značkou "P"). Na lístku od policie je jako důvod uvedeno " Parkování v zóně zákazu vjezdu" Což teda podle mě, ani podle uvedeného zákona není porušením zákona 361/2000 Sb. (klasická "Vyhláška) neboli přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Nikoho jsem neohrožovala, ani jsem nikomu nebránila v jízdě. To bych snad musela stát uprostřed křižovatky. No, myslím, že co jsem teď za tu chvíli stihla načíst, vím toho o zákonech asi víc než ty šedé eminence Ještě jednou díky. Snad se mi podaří to s nima nějak vybojovat a nebudu muset použít kámoše z Rasii..
Jasně použijte to co psal kolega, ale chtěl byc vidět ty trotly jak by se se soudruhem z moskvy porvali,,,,,,,
zřejmě Vás nachytala ozbrojená pěst městského úřadu zvaná v dobách totality šedý mor, nyní flákači kterým se nechce nic dělat a zovou se městskou policí - pokud ano na lístek nereagujte, vyčkejte zda si Vás předvolají na podání vysvětlení na odbor dopravy, tam se na ně usmějte - pokud jste opravdu vozíčkář a ztp vsadím boty že se tam nedostanete, pokud se tam dostanete tak soudruhům sdělte že jste vozidlo neřídila, ale pro vozík vám jel Váš znamý Michael Sakadzašvili bytem v Moskě , ul. Leninovská 1012/897, toto jim podepište a nic jiného at si Michaela obešlou že už odjel, ten jim k tomu řekne více...tot vše nic dalšího nerozpitvávejte, řidičák měl mezinárodní viděla jste ho na vlastní oči...a pozor policajt je vždy ...a zvláště u dopraváků slouží největší...
projděte tady historii - podobných otázek zde bylo už hodně...
Také jsem vozíčkář a za sklem mám značku, bohužel nejhorší je srážka s blbcem a tak jsme dostali pokutu 200kč, že jsme projeli přes značku vjezd povolen jen dopravní obsluze-podotýkám, že druhá cesta není. Dokonce na parkovišti u Tesca chtěl MP aby manžel přeparkoval s místa pro invalidy, že on jako řidič je zcela zdráv-argumentoval tím, že označená parkoviště jsou jen pro řidiče invalidy(podotýkám, že tato místa využíváme opravdu velice zřídka).
ale na takové blbce je recept jednoduchý - požádejte ho at Vám ukáže služební číslo a stěžujte si na něj, to platí jak ma státní policii i na MP - na státní polici stížnost směřujte přimo na inspekci ministra vnitra a na městskou si stěžujte přímo starostovi nebo primátorovi -jinak to nemá smysl. Dnes se zrovna kolega zavzdušnoval že dopraváci kontrolují na tak idiotském místě že to hrozí dopravní nehodou , až se vyvztekal tak jsem se ho zeptal proč si na ně nestěžuje, jen zanadával že by to musel napsat a pak čekat na odpověď - omyl vytočte 158 - státní / městská 156/ představte se operačnímu dozorčímu a popište mu problém že stojí tak blbě že porušují snad úplně všechno, kde, čas - vaše číslo se automaticky nahrává i s hovorem a nebojte se že si operační dovolí to nepředat - dál, hned ten den max druhý ráno je to u šefú na stole a přinejmenším si to vypije ten kdo je tam poslal a podruhé už takovou zhovadilost neudělá, včetně toho že operační tam někoho pošle je zkontrolovat nebo se vysílačkou zeptá co tropí za blbosti, a tísnovou linku neblokujete toto oznámení trvá max 50 vteřin...volají tam lidi s dalekpo lepšími hovadiínami, takže pokud si toto jednání necháme libit tak si nestěžujme u policie je sice jen pár % lidí normálních , ale najdou se...a ted co nám budou šefovat lidi od Víťu to bude mazec...
Mám postiženou dceru, a tím pádem ZTP/P. Chtěl bych vidět jak mě pakují z vyhrazeného místa pro ZTP/P. Nic takového se v zákoně o silničním provozu nepíše. Tam bude spíš řešeno(nechce se mi to hledat jak je to přesně) vozidlo s označením ZTP/P.
Jinak městapo(býv. šedý mor) koukám řádí všude stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.