Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
pár dní zpět jsem měl v autoškole první jízdy. Jeli jsme na parkoviště kde jsme se zkoušeli rozjet, zabrzdit, couvat, slalom mezi kuželkama atd. Po půl hodině tohohle zkoušení mi instruktor řekl že pojedeme na silnici do provozu. Jel jsem teda sám na své první jízdě asi 5 km mezi městem a vesnicema, provoz byl celkem veliký. Chci se zeptat jestli jste také hned při svých první jízdách kdy vlastně sedíte za volantem poprvé jeli po chvíli hned do ostrého provozu?
Já dělal skupinu B v roce 1985, na průmyslovce jsme to měli jako nepovinný předmět. Prvně nás hromadně nahnali na legendární trenažér - stejný jako tento, jen ten interiér byl z ,,Embéčka´´ tedy Š1000.
Pak se mělo jezdit cvičiště - což byly 4 ks Š105, kdy instrukjtor seděl na ,, posedu´´ to byla takové prosklená budka na sloupu - dříve známá i z některých křižovatek. Tam seděl instruktor, žactvo kroužilo mezi kužely na ploše pod ním, přičemž instruktor mohl žáka buzerovat přes vysílačku a též prý šlo to auto na dálku zastavit. Píšu prý, protože cvičiště jsem neabsolvoval, instruktor se mě ptal, jestli umím řídit auto - přiznal jsem že jo, ovšem jen po polňačce. Takže mě vzal do provozu - já byl nadšený, jak malý dítě, ovládání auta mi problém nedělalo, dopravní situace jsem znal, protože jsem už měl řidičák AM a A, takže jsem zkušenost z provozu měl. Ovšem - tehdy byl provoz dost slabý proti dnešku a já jezdil po Bystřici p.H, což taky není Praha . Jediná komplikace byla, že to bylo v únoru a sněhu byly mraky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.