Dobry den,chtel bych se zeptat jak je to s tazenim auta na tyci ktere nema stk. Chtel bych si domu pritahnout auto vzhledove v peknem stavu(zadna shnila rachotina) ktere nejde nastartovat. Bohuzel je to cca 220km jedna cesta a to auto ma od kvetna proslou stk. Byl by to velky pruser tahnout na tyci? Vim ze existujou podvaly ale vzhledem k porizovaci cene auta je docela mimo platit jeste za prepravu cca 3x vice. Sam mam auto s taznym ale tim to ani neutahnu kdyz uz bych sehnal podval,takze musim shanet podval a auto co to utahne
Byl by to velky pruser tahnout na tyci?***žádný průser to nebude.
Já mám udělanou tyč zaháknu za kouli, připnu do oka odtahovaného auta a hurá, už se jede... Takto jsem táhnul auto asi 120km, bez problémů, pokud se nikam nespěchá.
luko89
Je fakt ze jsem si cetl co to obnasi kdyz by me zastavili,pry kdyz to neni uplny vrak ohrozujici provoz tak to zkonci pokutou bez bodu nebo jen domluvou,jinak se to muze dostat do spravniho rizeni..
Když dobře označíte "soupravu" přesně dle zákona, jakou máte šanci, že Vás zastaví? Kdy Vás zastavila naposledy Policie.
Jeďte opatrně, snažte se dodržet předpisy a dobře to dopadne.
luko89
Popravde uz dlouho me nezastavili a body mam vsechny,jen si rikam...dle zakona ma byt trojuhelnik za oknem dle meho by bylo lepsi pridelat ho zvenku na pate dvere,bez pouziti varovnych a radeji bych myslel i na to mit oblecene vesty,vic me nenapada jak to vylepsit,kdyz by nas zastavili tak bych rekl ze jedem jen kousek..
To máte velmi hloupé : "body mam vsechny!"To musíte jít odevzdat ŘP protože body se UDĚLUJÍ nikoliv ubírají, Neupsal jste se a nemyslel jste že nemáte ani jedn bod=čistí "rejstřík"! Jen dolním-aby vlečené auto bylo OK a nedopadl jse jako já-z Protivanova do Letovic na laně, pakz letovic do JH na TT. V PE na světlech u autobusáku , vlečné se rozjelo a vlečené zůstalo stát-předchozí majitel připevnil tažné kok k nárazníku nýty. Divím se , že to vůbec vydrželo tak daleko.Poté chtě nechtě se jelo dál na laně! Jinak s TT je to 100x lepší než na laně ale i toto se dá.Jen nesmí být ani v jednom jouda! A domluvit si signalizaci a jet s ROZUMEM.
Nefunkční auto je nutné přepravit jako náklad... Pokud nebrzdi nesmí být tezsi než 750 kg.. Žádné auto nemá v TP povoleno táhnout těžší nebrzdeny vlek.. Většina osobaku nemá ani těch 750...takze smart nebo kapotovana 4 kolka do 750 kg ano... Jinak na podval
Pokud nebrzdi nesmí být tezsi než 750 kg.****Proč ne? Jde o vlečení motorového vozidla, které se pro poruchu nebo z jiných důvodů nemůže pohybovat vlastní silou. Nelze jej tedy zaměňovat se spojováním vozidel do jízdní soupravy, které vymezuje § 2 písm. i).
Žádné auto nemá v TP povoleno táhnout těžší nebrzdeny vlek***ale zde se neřeší zapojení vleku
3) Motorové vozidlo se smí vléci na tyči jen tehdy, má-li bez závad řízení. Nemá-li vlečené vozidlo účinné brzdy, nesmí jeho okamžitá hmotnost být vyšší než okamžitá hmotnost vlečného vozidla.
Nefunkční auto je nutné přepravit jako náklad***Proč?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.