Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo jak se nuluje servisní interval u dacie.
Chtěl jsem vynulovat nájezd od posledního tankování jak je napsáno v příručce a asi jsem "blbě" přepnul palubní počítač a vynuloval servisní interval protože mi to ukazuje jiné číslo než má. - jestli se ovšem takto taky nuluje.
Ale vzhledem k tomu, že vím při kolika km byla výměna oleje tak si to takto pohlídám, akorát nevím zda mě to upozorní rozsvícením klíče.
Způsobů je více, nejméně 2. První je páčkou palubního PC, ten přesně neznám, ale při jistém zobrazení stačí podržrt tlačítko PC tuším cca 5 vteřin a servisní interval se vynuluje. To mají některé typy některého roku výroby. Další možnost je přes diagnostiku, stačí "čína" ELM 327 a aplikace do telefonu. Ovšem ELM 327 má více verzí a ne všechny to umí! To většinou funguje u novějších modelů cca od roku 2018.
Poslední možnost je, žes to podržel a ani nevíš, co bylo na displeji a teď ani nevíš, co ti to vlastně ukazuje. Mám Dokkera 2019 a ten mi neukazuje, kolik mám do servisu. Nuluje se přes diagnotiku a přes ni taky ukáže km do servisu.
Nájezd od posledního tankování se nuluje sám, nevím o tom, že by šel u něčeho ručně.
Na to už je potřeba vysoká škola života, vynulovat místo tachometru servisní interval...
Dle návodu se tomu říká počítadlo dílčí ujeté dráhy a jsem chtěl vynulovat a asi jsem i vynuloval i interval výměny oleje v motoru.
Opsáno z manuálu.
Tedy tzv. denní počítadlo kilometrů. Tak, jak popisujete, nelze vynulovat servisní interval.
A i když jsem se neptal vás, pořád nevím, o jakou Dacii se jedná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.