Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimni pneu 205/55/17

Od: majkl* odpovědí: 3 změna:
Zdravim borci,
mate tip nebo zkusenosti pri vyberu zimaku v rozmeru 205/55/17? Auto focus mk2, neni potreba davat BS nebo Micheliny, staci stredni trida. Na hory nejezdim, minuly rok 1-2 dny byl snih.
Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Jezdím celá desetiletí na Barum Polaris a jsem spokojený.

asd1
hodnocení

0x

Z levných jsou slušný Hankook, Debica, Sava, Fulda..

Polaris fakt ne, ta stlačená tma je hlavně za mokra zoufalost.. A předchozí Polaris 1 a 2, to byl etalon klouzavosti, musel jsem ojet několik sad tak vim o čem mluvim, tohle dobrovolně ani kdyby mi platili. Na svým aktuálně vozim TS 860 a srovnat to nejde, ta guma je úplně jinde. Výborný jsou i GY Ultragrip.

Sníh dva dny v roce - poslední roky neni až tak sníh, ale potkávám hodně ranních námraz kdy kvalita gum je znát opravdu hodně. A sto metrů na ujetým nasoleným mazlavým sněhu/ námraze může znamenat že rozšviháš auto, a spíš je to horší protože když sníh nepotkáváš tak na něm neumíš jezdit. Viz spousty aut po příkopech na podzim při první námraze nebo poprašku sněhu, koncem zimy už se to neděje. Aspoň tu.. Dobrý na začátku zimy najít plac a pojezdit po klouzavým abys věděl jak se na tom auto chová a kde jsou limity..

Laciný kompromis je vzít bazarovou prémiovku, lehce ojetou aby měla aspoň 6mm a nebyla ježděná déle než dva roky (nová má konzervační vrstvu než se ta ojede tak pneu moc nestárne)

honzinek
hodnocení

0x

4 zimy jsem jezdil Continentaly TS860 a jak jsem je ojel, tak jsem si říkal, že stačí něco levnějšího. Tak jsem vloni koupil Hankook, který měl slušný recenze. Ušetřil jsem pár stovek na gumě. Nadávám si ještě teď. Gumy celkem sedí dobře, nekloužou. Ale jsou hlučnější a na určitých površích mi v autě hučí, jak kdybych neměl dovřené dveře a jako kdyby mi něco chrastilo v motoru. Není to vůbec příjemné. Dálnice je peklo. Takže i takhle lze dopadnout. A je to pro mě jeden z důvodů, proč bych nikdy nechtěl celoroční. Když mi takto guma nevyhoví, tak to musím přetrpět jen půl roku a ne celoročně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]