Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezouvání ALU kol 20

Od: ork® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal,
zda je lepší si na zimu koupit nová ALU 18, nebo můžu přezouvat kola která mám - 20ky na SUV.
Někdo říká, že se to přezouváním ničí, vydrží to jen chvíli a mám jak po gumách tak ALU...
Já zas nevidím návratnost v nových Alu..
Nechce se mi jezdit půl roku na jiných, když současné ALU se mi líbí.
Přezouvat, nebo koupit další kola?
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

1x
Je úplně jedno jestli prezouvas 17ku nebo 20ku, nic se neničí. Jedině, že mechanik nebude mít svůj den, to může zničit i 13ku, ale to se může stát každému.

hodnocení

0x

Podle toho kde bydlíte a kde se s autem pohybujete, tak bych zvážil celoroční pneumatiky. Pokud žijete ve větším městě a nejezdíte v zimě do hor, rovnou bych koupil kvalitní celoroční pneu. Minulou zimu jsem po souvislé vrstvě sněhu jel možná jednou a to najezdím 40tis km.

k2

Jak dlouho vydrží celoroční pneumatiky?

Celoroční pneumatiky vydrží přibližně 40 tisíc kilometrů než se nový vzorek s hloubkou něco přes 8 mm sjede na minimální zimní 4 mm. Pak máte zhruba ještě dalších 20 tisíc do minimálního letního limitu hloubky vzorku 1,6 mm, které můžete s pneumatikami ujet v létě.Alu disky bych neřešil.Blbě vjedete na obrubník nebo zahučíte do díry na silnici a hliníkáč může jít do ...píp...

ork®
hodnocení

Děkuji Vám za zprávu. Najezdím průměrně co Vy. Teď mám auto nově a jsou tam obuté letní, vzorek cca 6mm, tak zvažuji jak dál.

k2
hodnocení

0x

Zalezi na cene tech novych kol. Prezuti takto velkych kol (20´´) neco stoji, mate-li TPMS tak dalsi penize navic, muze byt i dost velky cenovy rozdil v zimnich pneu 18 vs. 20´´. Pokud pneu za tech 1/2 roku nesjedete, tak dalsi naklady atd. Pak ta navratnost novych kol nemusi byt zas az takovy nesmysl, jak si myslite...

doplněno 16.09.23 10:50:

Tak samozrejme, ze se pri kazdem (i sebeopatrnejsim) prezuti vice "opotrebovavaji" ci "nici", nez beznou jizdou. Ve Vasem pripade je to ale jedno. Pri 40tis/rok gumy prezujete (nazujete) max 2x a leti do popelnice. Nepredpokladam, ze auto kupujete na 10let, a za 5let budete mit najeto 200tis a auto (predpokladam) pujde z domu, takze disky taky resit nemusite.

ork®
hodnocení

Dobrý den, přezutí si zařídím. Spíš mi jde o ničení ALU a pneu, jestli to tak je.
Do teď jsem přezouval 17ky a bez problémů. Ale chápu, že čím větší kolo, je asi větší riziko..
Děkuji Vám za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]