Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal,
zda je lepší si na zimu koupit nová ALU 18, nebo můžu přezouvat kola která mám - 20ky na SUV.
Někdo říká, že se to přezouváním ničí, vydrží to jen chvíli a mám jak po gumách tak ALU...
Já zas nevidím návratnost v nových Alu..
Nechce se mi jezdit půl roku na jiných, když současné ALU se mi líbí.
Přezouvat, nebo koupit další kola?
Děkuji
Podle toho kde bydlíte a kde se s autem pohybujete, tak bych zvážil celoroční pneumatiky. Pokud žijete ve větším městě a nejezdíte v zimě do hor, rovnou bych koupil kvalitní celoroční pneu. Minulou zimu jsem po souvislé vrstvě sněhu jel možná jednou a to najezdím 40tis km.
Jak dlouho vydrží celoroční pneumatiky?
Celoroční pneumatiky vydrží přibližně 40 tisíc kilometrů než se nový vzorek s hloubkou něco přes 8 mm sjede na minimální zimní 4 mm. Pak máte zhruba ještě dalších 20 tisíc do minimálního letního limitu hloubky vzorku 1,6 mm, které můžete s pneumatikami ujet v létě.Alu disky bych neřešil.Blbě vjedete na obrubník nebo zahučíte do díry na silnici a hliníkáč může jít do ...píp...
Děkuji Vám za zprávu. Najezdím průměrně co Vy. Teď mám auto nově a jsou tam obuté letní, vzorek cca 6mm, tak zvažuji jak dál.
Zalezi na cene tech novych kol. Prezuti takto velkych kol (20´´) neco stoji, mate-li TPMS tak dalsi penize navic, muze byt i dost velky cenovy rozdil v zimnich pneu 18 vs. 20´´. Pokud pneu za tech 1/2 roku nesjedete, tak dalsi naklady atd. Pak ta navratnost novych kol nemusi byt zas az takovy nesmysl, jak si myslite...
Tak samozrejme, ze se pri kazdem (i sebeopatrnejsim) prezuti vice "opotrebovavaji" ci "nici", nez beznou jizdou. Ve Vasem pripade je to ale jedno. Pri 40tis/rok gumy prezujete (nazujete) max 2x a leti do popelnice. Nepredpokladam, ze auto kupujete na 10let, a za 5let budete mit najeto 200tis a auto (predpokladam) pujde z domu, takze disky taky resit nemusite.
Dobrý den, přezutí si zařídím. Spíš mi jde o ničení ALU a pneu, jestli to tak je.
Do teď jsem přezouval 17ky a bez problémů. Ale chápu, že čím větší kolo, je asi větší riziko..
Děkuji Vám za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.