Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, zajímalo by mě, co se stane s autem po nehodě.
Dejme tomu, že pojedu sám s autem naloženým osobními věcmi a nákladem v nějaké hodnotě x. Budu mít nehodu se zraněním a v bezvědomí mě převeze sanitka do nemocnice. Co bude s nepojízdným autem a mími věcmi?
Zůstanou v něm doklady, nářadí, počítač, atd... možná i pes?
Odtahovka to odtáhne kam?
Když bude auto s rozbitým oknem, tak mi do něj bude pršet během odstavení nebo dají plachtu či zastřešené stání? Věci z auta vytáhnou a dají někam označené do skladu? A co pes?
V nejbližším městě kde je nehoda na PČR ostavném parkovišti nebo co a kde?
Neví někdo?
Nezažil někdo?
Díky
Zažil jsem
Nehoda proběhla trochu na ruby. Auto skončilo coby pojízdné na policejním parkovišti (bylo totiž policejní - to auto). Ségra coby pěší účastník dopravní nehody v bezvědomí na JIP a vystresovaný pes uvázaný na zbytku vodítka na policejní stanici k zapnutému radiátoru. Bez vody. O blba nezavadíš.
Zažil jsem několikrát. Poprvé před snad třiceti lety coby majitel "odtahovky". (Stařičký Barkas, snad první odtahovka ve městě po plyšáku). Zavolali mě poldové, vrak (Daewoo Racer) jsem naložil a dostal od nich kontakt na příbuzné, ti vrak převzali, hotovo. Podruhé to do mě nasmažil ožralec, já via špitál, vrak odvezla odtahovka do spřáteleného servisu, stál pod střechou a zaplachtovaný. Odtah a parkovné zaplatila pojišťovna. Jindy zase rozsekaná avia, tu jsme brali jeřábem za předek a odvlekli do Olmíka na parkoviště firmy, pro kterou jezdila...Pes by asi byl problém... Pokaždé to bylo jinak, ale většinou jsem měl kontakt na někoho, kdo auto převzal. Blbý bylo, když to byl smrťák, ten jsem uklízel dvakrát. Týpek převážel v dodávce bomby na svařování, nekurtnované a šel přes boudu. Dostal od těch bomb facku, nic hezkýho. Jiný šel přes boudu také, otevřený okýnko, nepřivázaný a při kotrmelci mu to vytáhlo hlavu ven... Ta dvě auta šla na uzavřené policajtské parkoviště...
Měsíc zpět jsem to řešil z pohledu "třetí osoby". 2 zaměstnanci, po nehodě oba v nemocnici, auto totální škoda (my jako poškození). Od policie byl zaprotokolovaný i obsah auta, ale vše ponecháno v něm (notebook, telefon a nějaké osobní věci). Auto hned ten den odtaženo do smluvního servisu pojišťovny (odtahovku volala PČR), skla následně zalepené fólií. Druhý den jsem byl v servisu auto omrknout a vyzvednout osobní věci, v rámci havarijního pojištění máme službu vyřízení škodné události, vše tedy řešila naše pojišťovna s pojišťovnou viníka. Událost uzavřená, škoda vyplacená a všichni jsou OK.
Zažil jsem
Zažil jsem.Naštěstí jen jednou.Auto odtaženo na ,,hlídané policejní parkoviště,,.Při převzetí zpět bylo bez dálniční známky,vykradenej kufr s nákupem,sjeté pneu na jiných plecháčích.Okna rozbitá - venku nezakryté.A kdo to udělal - odtahovka nebo hlídači na policejním parkovišti? Nic se nezjistilo.Kočka tam naštěstí nebyla - jen manželka a ta zavčas utekla.Jsem neměl důkaz,že v době odtahu tam ty věci byli (nebyl zápis věcí ) a smolík.Nic jsem nedokázal.
Zažil jsem
Nejlépe bourat jen tak, aby člověk nemusel řešit tuhle situaci.
.
Ještě lepší je nebourat vůbec a nebýt nabourán.( nebýt se píše s jakým ý/í )? Češtin nět mojá hoby - mě/mně,y/i,č/š-tady to rozlišuji mezi čurá** a šuli***
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.