Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení brzd a nápravy z čeho jsou?

Od: michall* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, koupil jsem Malotraktor domácí výroby ale má špatné brzdy, takže potřebuji sehnat nové jen nevím z čeho přesně je náprava a brzdy? Je to stará Octavia? 1203? Děkuji předem za rady

Určení brzd a nápravy z čeho jsou?
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #2
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten buben je dost podobný na Tudor, Spartak dle fotek, ale nevím

for-veteran.eu/...

jirib
hodnocení

0x
Moskvič...?
Škoda měla poloosy...
k2

Nevim jestli uplne vsechny Moskvice, ale bezny typy byly snad vzdy na 5 sroubu.

jirib
Aro,Volha...
Nové obložení ti firma nalepí na staré pakny...typ vůbec nepotřebuješ.
Vyfotil jste buben..ale vnitřek toho pod bubnem ne..Takhle se to nedá určit..Co rozteč děr disku?Pravda, že obložení na pakny vám nalepí,anebo si nalepíte.I na nýty si ho můžete dát sám..Prasátko teče? Nebo je to mechanické na táhla či lanka?
michall*
hodnocení

Ano je to zlomené, problém je že předchozí majitel to chtěl předělat na kotoučové brzdu ale nedodělal to, takže na jedné straně je kotoučová přes nějaké podložky, původní šrouby na uchycení jsou v pořádku takže by neměl být problém tam dát originální jen je sehnat. Takže potřebuji sehnat celé bubny nové a předělat nejlépe na hydraulické brzdy, ty lankové se mi moc nezdají.

Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #4
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #5
michall*
hodnocení

Jsou tam tyto kola

Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #6

hodnocení

0x
Jestli vidím dobře, tak na fotce máte ulomenou páku od brzdy..Není to pořádně poznat, tak nevidím, jestli tam vede i hadice nebo trubičky.
michalll
hodnocení

Ano je ulomená, musím stejně brzdy předělat.

Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #7
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #8
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #9

hodnocení

0x

Tak já tipuji že náprava je z nějakého ARA nebo GAZ ale zkracovaná a náboje , brzdy... ze staré oktávky

for-veteran.eu/... a jelikož to někdo začal předělávat takže tam bude potřeba hodně věcí nových -třeba ten štít určitě do původního stavu nedáte a jestli se to vyplatí? pragos.cz/...

Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #10
k2

Pokud budu uvazovat, ze kola "patri" k brzdam/bubnum (coz technicky dava smysl, respektive opak smysl nedava), tak bych octavii vyloucil, ta mela kola 15´´. 16´´ mel treba Tudor, 1200, 1201 apod. Ty ale vypadaly uplne jinak. Kazdopadne kdyby tazatel konecne zmeril roztec, tak by celou diskuzi ponekud usnadnil.

Bude to slátanina všeho co šlo kdysi sehnat..Každý takhle stavěl..třeba je to Simca Aronde, Elisse apod.Střed nápravy s diferenciálem je uřizlý a konce včetně nabojů a štítů brzd jsou opět něco jiného..Mám na svém trakturku stejné kola.Netuším z čeho jsou..disky stejné..čtyři šrouby..Rozteč tuším 130,ale půjdu to změřit
Ano..Mám tam 4x130mm..Buben jsem sundavat naštěstí nemusel, tak netuším z čeho to je. Brzdy jsou jen mechanické. Celý traktor je kombinace všeho možného i nemožného..Převodovku mám dle štítku z nějaké historické Lancie 3kvalt s přímým řazením. Diferenciál nevím a motor je Hatz jednoválec. Pán co mi ho prodal ho měl po otci a ten během desetiletí traktor různě upravoval a motor i jiné části už několikrát měnil ze všeho možného
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #11
michalll
hodnocení

Tak jsem to měřil taky mám rozteč 4x130 mm. Tak z čeho to teda je? Potřebuji někde sehnat teda z něčeho ty bubny aby se tam daly dopasovat, jak to bude nejjednodušší?

Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #12
Určení brzd a nápravy z čeho jsou? #13
jirib
Nejdostupnější(nejmladší) asi buben i se štítem z Š1203...průměr nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]