Dobrý den, přejdu stručně k věci.. U bytovky máme parkoviště a jeden soused mi docela výrazně poškrábal lak jak na předních, tak na zadních dveřích při otevírání dveří. Nenechal žádný vzkaz, abychom to jednoducho vyřešili pojistkou, tak jsem mu nechal vzkaz s mým číslem ať zavolá a vyřešíme. Bohužel neozval se a když jsem ho následně konfrontoval osobně, tak se vymlouval, že to nebyl on a pod. Já jsem si na 100% jistý, že to on byl, protože parkuje furt jak dement blízko čár, různě šikmo, že pak se nedivím, že to dopadlo takhle. Taky jsem našel na klike mého auta barvu z jeho auta. Jemu je to u prdele i z důvodu, že on má totálně poškrábáne auto z každé strany. Takže teď dotaz.. Existuje prosím nějaký způsob jak mu vinu reálně dokázat nebo je to zbytečný boj a i kdybych kontaktoval třeba policii, tak to zůstane jen jako slovo proti slovu a nějaká barva na klike je ani nebude zajímat? Děkuji.
souhlasím s @bobanem - POV je stále ještě na vozidlo. Není nutné prokázat, kdo řídil - je nutné prokázat spojitost dvou aut
Kamerové záznamy nejsou až tak jednoduché a často vám sdělí, že to po dnu-dvou mažou novým záznamem. Taky se nebude nikdo pokoušet dohledávat výjezd x hodin zpětně ...
Jsou tu dva pohledy...
Na jednu stranu je to spousta starostí a velmi nejistý výsledek - proto si sám kupuji auta starší, kde mi až tak moc nevadí, že po prvním měsíci mi to na parkovišti u kauflandu omlátili 4x ze všech stran.
Na stranu druhou - pokud máte auto za mega a leštíte ho jako trofej a někdo tím poškrábáním způsobí škodu za desítky tisíc, máte právo na odškodnění a možnost přes PČR toto řešit. Nelze však udávat konkrétní osobu, ale podejte trestní oznámení na Neznámého pachatele! - oni to musí vyšetřit a vy sdělíte podezření, že to byl soused
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.