Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu tam zastavit

Od: neznalec odpovědí: 30 změna:
Mohu na chvili zde zastavit, pulkou auta na silnici a pulkou na zelene plose?
Mohu tam zastavit

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžete. Jen se musíte modlit, aby nejeli kolem policajti *smich*

Takže nemůže.

Může. Nesmí. :)

@milancukrar: A co mu v tom brání? Zákon také není zeď! Já vím, že to je anarchie, ale zároveň je to realita.

@jedubabicka: *palec2*

mnd®
hodnocení

2x

Nazdar.Proč nezajedete na tu ,,plochu,, vpravo? Dík, čau.

asd1
Legálně ne.
16.09.23 10:35

Proč ne?

asd1
Protože půlkou auta do silnice nebude 3m volno pro každý směr jizdy. I když když už slovickarime tak zastavit stačí 3m pro oba směry,takže zastavit tak může.
Podle umístění patniku to piscity vypadá jako komunikace,takže na to nejspíš muze legalne,ovsem nesmi vycuhovat do silnice... (stani)

No ale vždyť to mu právě @mnd navrhuje, abe nestál půlkou do silnice, ale zajel mimo na tu plochu.

Co to je a kolik je tam místa se můžeme jen dohadovat, proto moje otázka na přípis, který by to obecně zakazoval...

hodnocení

0x

Nelze, zákon to nedovoluje.

Tak jinak: Nelze rozhodnout, není dostatek informací. Jak je v KN vedena ta "zelená plocha", resp. její část v blízkosti komunikace? Klidně může být třeba 1m té zeleně veden jako "komunikace". Jak potom z toho?

Tak jinak...aby nejeli kolem policajti

Proč?

Klidně může být třeba 1m té zeleně veden jako "komunikace".
Ale to snad nemyslíš vážně...

Ale myslím, Milane, myslím.

A dále: Na základě toho, co jsem tady napsal, se z takové situace, kdybych se do ní dostal, poměrně v pohodě vykroutím.

Ale myslím, Milane, myslím.

bez komentáře...

Milane, to je útěk z diskuze! Zkus raději argumentovat.

O čem diskutovat? Když napíšeš, že nesmí jet policista, ale že tam může stát, že hledat v katastru, jak je vedena tráva atd, pak je to ztráta času a klidně konstatuji, máš pravdu...

Další pokus o únik z konstruktivní diskuze. Nehledě na to, že o tom policistovi mi to budeš muset přiblížit, o ničem takovém nevím.

dnes 19:05

Můžete. Jen se musíte modlit, aby nejeli kolem policajti
Konstruktivní diskuze? Ale kdepak...

Argumenty jsou kde?

Můžete. Jen se musíte modlit, aby nejeli kolem policajti
Jelikož nemám před jménem nic, nemohu sdělit, že moudřejší ustoupí.

I to je útěk z diskuze.

Dobrou noc.

I tobě přeji dobrou noc...

krásný víkend, ať se Ti vydaří.

15.09.23 21:58

Děkuji *slunce*

mnd®
hodnocení

0x

Tak to byla přestřelka dvou uživatelů poradny a já říkám že tam můžu na chvíli zastavit.Zastavit na chvíli můžu i tam,kde je značka zákaz zastavení.Přece se se nepořůrám *smich*

Přesně to mě taky napadlo. Akutní potřeba tě donutí zastavit kdekoliv. Klidně na dálnici v levém pruhu :-D

Jasně, někdy při porušení předpisů můžete zastavit kde chcete...

@mnd @mettaxa. Nesmysl. Jedná se pak o Nouzové zastavení.

@genehawkins: Zákon (361/2000Sb.) nezná Nouzové zastavení! Zná jen nouzové stání a ani to není v zákoně definováno.

OK, nouzové stání.

guy
hodnocení

0x

Ahoj, a proč bys nemohl? Neumíš otočit volantem?

lépe však když zajedeš mimo vozovku a nebudeš tak překážkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]