Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menší auto do 250tis

Od: diphem odpovědí: 21 změna:
Zdravím,
Najedu cca 12-15tis ročně, 30 % okresky (včetne krátkých vzdáleností po kamenitých cestách bez asfaltu), 40 % dálnice a 30 % město. Jsem spíše klidná řidička, na dálnici jedu 120-130 jen když je nižší provoz a pěkné počasí. V autě bychom jezdili v 95 % v 1, max 2 lidech.
Sháním ojetinu do 250 tis, ideálně něco menšího vzhledem k parkování v Praze. Určitě to musí být benzín. Teď mám třídveřové Suzuki Swift 1.3i 68kW, r.v.2008 a chtěla bych něco trochu silnějšího a stabilnějšího.
Co doporučíte?
V hledáčku mám samozřejmě klasiky typu Fabia III, Hyundai i20.. vedle Swifta občas sednu do trojkové oktávky 2.0 TDI a ta se mi řídí pěkně, ale už bychom se s ní na náš dvorek moc nevešli.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Možná intimní otázka... kolik máte let? Alespoň skupina 0-40-60..
doplněno 15.09.23 08:22: Pokud jste tak mladá a nemáte zdravotní potíže, nemusíte hledat vyšší posed, doporučil bych Fiat panda nebo Peugeot 108. Je to spíše o vlastním stylu. Vyhněte se motorům pod 1200 ccm a nechte si z těch 250 tis něco na generální servis. Hledal bych do 180tis a nechal udělat rozvody, brzdy, ...
diphem
hodnocení

Na servis mám ještě 50 tis vedle. Akorát zmíněné parametry už má i můj Swift - objem motoru 1328 ccm. Bude to velký rozdíl u novějšího auta? Myšlenka za tímhle nákupem je tak trochu upgrade.
Na Pandu jsem z okolí slyšela dost negativní recenze, ale spíše na starší modely co je pravda. Na Peugeot a se podívám, děkuji

Nic extra lepšího u nových malých kusů nečekejte. Pokud swift slouží, užívejte jeho výhod a peníze investujte jinam.

Starší kusy neměli tolik "kurvítek" a vydrží při dobrém servisu přes půl milionu km. U nových nebo ojetin třeba i s nájezdem do 30tis km se může stát, že neprojdete emisní kontrolou. S výměnou auta si počkejte na dobu nutné změny karoserie - tj. nutný kočárek 5 dveří kvůli dětem...

Vaše částka není pro upgrade vozového parku "jen tak pro radost" dostatečná.

Větší výkon u "nových" malých aut už nenajdete - a vlastně i u velkých je to dost problém - prostě je taková doba, díky greendealu se lidi zbláznili. Asi proto teď místo výfukových plynů chtějí zapalovat rafinerie a střílí na sebe radioaktivním střelivem...

el
Chce jezdit i dálnici, p 108 ani panda se nehodí, to jsou čistě městské vozy takže pro tazatelku určitě ne.

jezdíme pandou dálnici - nejsme brzdou provozu - o jízdě po dálnici v Německu asi řeč nebyla :D

Proč bych měl jezdit 150km/h, když dálnice toto v podstatě nikde neumožňuje svým stavem? Těch 130 to dá s přehledem.

asd1

Malý silný auto? Panda leda 1,4 74 kW, ta jediná má trochu zrychlení.. Klasika 1,2 sice jede trvalých 130 v pohodě, ale rozumný zrychlení je jen do 100 kmh pak už ne, takže zpomalit za kamionem na 80 a pak zrychlit zpátky na 130 nic moc.

Možná Grande Punto s 1,4 T-jet by mohlo vyhovovat (příp. nafta 1,9 MJTD 88 nebo 96 kW, což je jeden z výborných motorů).. Ale je jich málo = hledat v Itálii nebo Německu apod.

Punto MK2 se vyrábělo s 1,8 96 kW, těch taky ale moc nebude..

Fabia dvoulitr jezdil taky hezky, ale to žralo ca 9

Výborný podvozek má Focus, motor nebrat Ekobuřta.. Pětiválec jede skvěle, i dvoulitr (ale žerou)

diphem
15.09.23 08:15
hodnocení

Je mi 24

hodnocení

0x
Malý a velmi bezpečný auto
sauto.cz/...
doplněno 15.09.23 11:58: Tohle je už 12 let starý. Někoho může odradit značka, ale mám alfu z roku 1999 a funguje dobře, jsem už 4.majitel
sauto.cz/...
Cena je tak nízká, že zbyde hromada peněz na opravy
Každopádně VZÍT S SEBOU MECHANIKA CO AUTO PROVĚŘÍ CELKOVĚ
nevím, jak moc "malé" to je 4370 mm jestli fabia má 3992 mm a swift 3840 mm - nicméně jako auto dávám *palec*
Volvo nevlastním, ale líbí se mi jak jsou stavěný. Stačí mrknout na sedadla a opěrku hlavy, která ochrání před poškozením krční páteře při nárazu.
diphem
hodnocení

Volvo by byla paráda, ale je to už velké a dle mých informací má dost drahé náhradní díly, je to pravda?

hodnocení

0x
Koukal jsem na Kia Rio. První dojem na fotkách byl, že je to menší než ten váš Svišť ale v reálu je to velké tak akorát. Co se motoru týče je stejný jako v Hyundai i20. Ty firmy sdílí techniku. A ročníky 15-16 se seženou od 150 tis. výš.
diphem
hodnocení

Rio má sousedka a chválí si ho. Také se na ni asi blíže podíváme, dekuji

k2
hodnocení

0x

Jen ze zvedavosti: v cem spatrujete nestabilitu soucasneho vozu a minimalne kolik kW by auto melo mit?

diphem
hodnocení

Na Swiftovi se mi již mnozí opravy a největší problém mám se zrychlením na dálnici. Reakce má pomalejší. Ráda bych aspoň 90kW, ale asi bych si to vážně potřebovala vyzkouset
diphem
hodnocení

Ještě co se týče té nestability, jde mi hlavně o vibrace, chvění ve vyšších rychlostech. Každá nerovnost je v tom cítit, jezdit po dálnici ve větším lijáku nebo silnějším postranním větru také není nic moc

Co to čtu,tak mas mozna spatnyho mechanika,kdyz tvrdis,ze se ti na swiftu mnozi opravy,chveje se a nema reakci na plyn...
Mam auto starsi o 10 let starsi nez ty,jsem 4.majitel,trapim ho po okresnich cestach a to auto drzi a drzi...ale taky na nej nenecham sahnout pseudo mechanikama,opravuju ho sam.stalo me tehdy 35tisic kc
k2

@diphem: 90+kW auto v B segmentu? To nebude moc velky vyber. K cemu to bude dobre? Ze za hezkeho pocasi a maleho provozu to na dalnici rozjedete i na 120km/h? Jinak jizda po dalnici ve vetsim lijaku, nebo se silnejsim postrannim vetrem neni nic moc ani v mnohem tezsim aute...

hodnocení

0x

Za mne Toyota Yaris 1,5 tipcars.com/...

dylin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]