Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém, který neumí nikdo vyřešit.Mám Škoda Felicia 1,3 z roku 98.Pokud se auto trochu zahřeje jízdou, tak se mi stává, že nelze přidat plyn, přidávám na prázdno.Auto se zpomaluje a přestane jet.Už jsem skončila na dálnici v odstavných pruzích.Po nastartování se rozjede a zase kus ujede.Již byla výměna čidla, termostatu,diagnostika nic neukazuje.Nikdo mi to nechce věřit, když se s tím projede chvíli.Poradíte, co to může být?Díky
Tlak paliva? Tedy výměna palivového čerpadla a filtru.
Tohle diagnostika nezjistí.
V klapce může odejít motorek serva, ale spíše ne a jen se vydrápou snímací potenciometry na natočení polohy klapky a to diagnostika zjistí spolehlivě.
Je to 50:50
Mechanik nemá měřák tlaku paliva a neumí s ním?
Teď jsem si vzpomněl, že jsem jedu takovou závadu měl na jednom autě. Paměť závad 0 chyb, najeto 150 000km, benzín čerstvej, auto denně v provozu a projevovalo se to následovně.
Když se do kopce dal plnej plyn, tak auto hned zatáhlo a jelo, pak naokamžik jakoby mírně ztratilo tah asi na 1 sekundu a pak pokračovalo opět v plném tahu dle plynu.
Nakonec to byla klapka i když pamě´t závad nic neukázala.
Při měření samotného jednoho ze dvou potenciometrů byla vidět skoková změna hodnot. Po rozebrání vydrápaná dráha potenciometru od jezdce. Ale bylo to tak v zárodku, že ani jednotka to nehodila jako vadu.
Felicia má mezi plynovým pedálem a klapkou sání vzduchu drát, takže si prvně ověř jestli se ti po zahřátí pohybuje při sešlápnutí plynu i ten drát. Možná tam máš na tom ovládacím drátu lehce dotáhlou svorku a ta po nahřátí už nesvírá drát a tedy sešlapuješ pedál a dál se ten povel nedostává.
Můžeš to nasimulovat tak, že vymontuješ pedál a na zarážku budeš foukat fénem nebo horkovzdušnou pistolí - nějakou rozumnou teplotou a uvidíš jestli se po ohřátí drát bude pohybovat.
Větší blbost jsem jaktěživ neslyšel.
Felicie ve všech motorizacích včetně AEE mají ovládání lankem v bowdenu. Stejně jako brzdy na jízdním kole.
Je jedno, zda je vedro nebo mráz či je motor v chodu či zdechnutý.
Funguje to stále a nezávisle na čemkoliv
Bery, taky dobrej nápad. Lanko musí mít vůli a při plném plynu musí dle diagu otevřít na max, ale pedál se musí opřít o doraz na podlaze a né o klapku a její doraz. Tím by se zničila. Pokud je takto splněno, tak je tam asi 6mm vůle.
...
...tak ten most se roztáhne o metr sedmdesát? Už jsi viděl takovej most? No, na Berounce ve Všenorech...Gympl
Díky chlapi za rady. No jasně, že jsem vyměnila, už to bylo u 3 automechaniků, takže nechápu,
Že ani jeden neví proč!
Já se s takovouhle závadou setkal..Taky na Felicii. Je to úplně neuvěřitelný, ale tehdy to byla lambda sonda. Tak hodně zasahovala do řízení směsi, že ten motor uplně odstavila. Když se nastartovalo, tak se chovala zcela normálně, tedy kolísala někde mezi 0,4-0,9 V a najednou se na ní po zahřátí objevilo napětí tuším že okolo snad 7V... Je zajímavé, že se auto chovalo mizerně i při odpojení lambda sondy, což u moderních aut jednotka vyhodnotí a běžně se zvýšenou spotřebou funguje. Hodnotím to tak, že auto je ze staré doby a tehdy ŘJ motoru nebyla zřejmě tak sofistikovaná jako u dnešních modernějších motorů. Diagnostika tehdy taky nic, jen pomohlo měření na lambdě...Nikdy jsem nezkoušel jak se může tak vysoké napětí objevit na lambdě, ale odhadoval bych to na to, zda by nemohlo dojít po zahřátí ke spojení systému samotné lambdy se žhavením systému co je na 12V... Ještě sem se dosti velkým napětím z lambda sondy setkal na starém Subaru...
Zajímavé. U nějaké neznačkové bych to i čekal. Taky nebyla jen jedna jednotka a bylo spousta FW aktualizací v nich. Nejlepší byly jednotky s koncovým číslem FW 26 a 29 z let 99-2001.
Origo je jinak Bosch a NTK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.