Nejste přihlášen/a.
Dvoutakt vari mi jde jen na volnoběh když se přidá plyn chcípne neboli se přhltí neboli uchlastá, co stím?
1) pokud mas palivovy filtr, zkontroluj, ze je cisty, pripadne ho profoukni nebo vymen
2) pokud mas vzduchovy filtr, pak to same
3) zkontroluj a vycisti svicku, pripadne ji vymen za novou
4) vycisti karburator a popremyslej, zda si si s nim nekdy nehral, netocil si sroubkem bohatosti smesi nebo neposunoval jehlu v plovaku
5) podivej se, zda karburator dobre tesni k valci, zda neni poskozene tesneni
Najideálnejšie je vymeniť karburátor za nový. Druhá možnosť je prečistiť trysky,vymeniť plávakový ventil,no ak je vybehaná osička regulácie,tak to nemá veľký význam.Ďalšou možnou príčinou je,že tyčka od regulácie karburátora ku klapke regulácie pri ventilátore vydrie dierku a preskočí cez zaistenie a už to nereguluje ako má. Klapka,tyčka je bežne kúpiť ako náhradný diel. Mňa ten karburátor a motor už natrápil toľko,že som kúpil štvortakt. Nič nie je večné.
Dobrý den.Opravdu se přehltí při plném plynu,jste si jistý?Asi před dvěma roky jsem měl stejný problém,svíčka nová, nový benzínový fitr ,zkontolovaný karburátor,trysky pročištěny a pořád se dusil když jsem přidal plyn, při rozebraném karburátoru jsem otevřel palivový kohout a benzín tekl přes víčko karbecu.Když už jsem nevěděl coby a už poněkolikáte jsem měl rozebraný karbec,protože jsem byl přesvědčený že při plném plynu do něj jde málo benzínu,tak jsem ještě drátkem pročistil uzavírací otvor ve víčku karburátoru do kterého zajíždí jehla plováku a po složení motor šel pri plném plynu perfektně .Prostě za těch asi deset let se ten otvor přicpal biosr...a do karbecu nešlo dostatek benzínu,což při volnoběhu nevadilo.To je moje zkušenost,vy můžete mít jinou závadu,viz rady přede mnou.Napište pak jaká byla závada u Vás.
Chybička se našla uvnitř karburátoru, prostě někdo na něco zapoměl ale ted když je karburátor úplný tak v otáčkách houpe a docela dost a zase se neví proč.
Oni to dělaji dokonce už dva motory ale při opravě nebo výměně kolem karburátoru, třeba strženej závit na přívodu paliva takový karburátor nespravim a s jinym karbecem to začalo houpat a docela dost takže motor a simering aby za to najednou mohli je snad zákon schválnosti.
Pokiaľ sa vám podarí strhnúť závit na karburátoru tak sa dá narezať nový väčší cez iné očko na ktoré sa naskrutkuje iný uzatvárací ventil a tým na karburátore sa už nebude hýbať. Raz som to takto pred rokmi prerobil,než som počase musel aj tak kúpiť nový karburátor kvoli vybehanej hriadeľke a prisávaniu falošného vzduchu.
mi zase u čtyřtaktu už od novoty chcípal někdy/různě/i často-motor Honda v plném tahu.-což při sečení či orbě moc příjemná věc..co já se s tím nadělal psích kusů...reklamace byla o ničem protože vždy to šlo...měnila se svíčka-ne jedna... rozebíral karburátor...odpojovalo se to el chcípání-pak jsem měl možnost si půjčit zapalovací jednotku...při demontáži jsem si všiml takové vlasečnicové praskliny v obalu...s jinou jednotkou to šlo bez problémů...vyměnila se zapalovací jednotka a od té doby10-20 let naprosto bez problémů-třeba to někomu pomůže...pěkný den
A keď vymeníte aj tie gufera a otáčky lietajú stále,tak čo navrhnete? Rád sa poučím,lebo mi jeden motor kvoli tomu stojí už ladom,lebo stále to bolo o karburátore alebo to nechcelo naskočiť a to zase šrajkovalo elektronické zapaľovanie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.