Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu umýt wapkou navoskovaný podvozek?

Od: mirek12 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
mám na autě navoskovaný podvozek a vždy, když myju auto wapkou, jsem zvyklý s ní trochu sáhnout i pod auto a opláchnout spodek vozu. Napadá mě ale otázka, zda tím nemohu vosk poškodit či dokonce smýt? Chtěl bych se tedy zeptat, zda je to v pohodě nebo zda radši doporučujete navoskovaný podvozek wapkou nemýt?
Díky za odpověd!
mirek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Navoskovaný podvozek je co?

Dutinovým voskem vystříkaná podlaha i nápravy nebo voskem lak prahu?

Měl jsem dutinovým voskem vystříkaný hnijící lem celou zimu a na jaře ještě na laku byl patrný. Smyl ho až aceton.

mirek12

Díky za odpověď. Mám vystříkané dutiny a voskem vystříkanou podlahu i nápravy, zkrátka celý spodek kromě plastových částí, je to nějaký Dinitrol vosk. Doufám tedy, že občasné opláchnutí wapkou tomu neuškodí, třeba po zimě, ale přehánět to raději nebudu...

Určitě to oplachuj. Klidně zahradní hadicí s normálním tlakem a nějakou jednoduchou tryskou na rozprach.

Pokud přímo tlaková wapka, tak to nedávej až k tomu, ale z větší dálky splachuj.

mirek12
hodnocení

OK parada, díky! samozřejmě se snažím vždy z větší dálky, takže budu takto pokračovat… Díky ještě jednou :)

hodnocení

0x

A viete,aké tlaky a vodné víry sú ak idete autom po diaľnici v daždi? Ak by to nedržalo,tak by to bolo umyté hneď.

To je velmi rozpýtelené do velkých ploch.

mirek12
hodnocení

jj diky, jak psal gumidek, budu normalne oplachovat bud mensim tlakem nebo z vetsi dalky…

A u kol, kde je rozstřik největší rychlostí jsou plastové podběhy, pokud to není nějaký veterán.

Taky před zimou nastříkám čistou nápravnici a ramena.

mirek12
hodnocení

jj diky, sice neni uz uplne nejnovejsi, ale veteran to neni, takze podbehy tam jsou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]