Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat..jsem majitelkou auta, ale nevlastním ŘP, tudíž nejsem provozovatelem auta. Jsem napsaná ve všech papírech, ale chtěla bych přepsat do kolonky provozovatele mého přítele, který je provozovatelem. Je slovenské národnosti, je to možné? Děkuji za odpoved´ Lucie
přesně tak- viz shora,u vás je jedno kdo je majitel a provozovatel-jen pokud by měl přítel pocit nedůvěry ve vaše vlastnictví něčeho,co sám hradí(pochopil-li jsem správně),tak byste mu auto papírově prodala,zde v ČR odhlásila a přítel by musel v SR zaregistrovat na sebe jako dovozovku-nevím jaké tam mají podmínky,a hlavně poplatky(ale předpokládám obdobné,čili min.zhruba 200Eur),ale určitě se to nevyplatí,zbytečně vyhodíte kačky(kterákoli varianta převodů ap.)...Pokud má při cestování po SR nějaký problém od Policie,jakože nabytí auta apod.,sepište a úř.ověřte svou plnou moc k jeho užívání(poplatek max.50,-Kč)auta -o nic jiného asi nejde,pokud vám věří...
A proč ho chcete psát jako provozovatele? Já bych to nijak nekomplikovala a nechala to být, jak to je.
Přítel auto koupil a vše hradí. Jezdí autem do ciziny a chce tam být psaný. Jeho známý je španěl, má přítele francouze a auto je psané na španěla a jako provozovatel je francouz, který nemá trvalé bydliště ve španělsku a nebyl to problém udělat..to asi tady jsou jen jiné podmínky..vyhledávala jsem ruzné varianty na netu a prý to nemá být problém ani tady a o žádných velkých poplatcích se nepsalo..to by přece měl být můj problém, koho chci uvést do provozovatele..nebo je tady stále se vším problém?
Potřebuji zjistit, zda mohu přítele nechat zapsat do techničáku jako provozovatele, já jsem majitelkou, ale on je provozovatel a chce tam být psaný, využívá auto pouze on a je slovák- prý to u provozovatele nemá být problém..časem si auto přehlásí na sebe, ale prozatím potřebuji něja provést tuto variantu.
Píšete, že potřebujete zjistit, zda můžete nechat zapsat přítele do techničáku (registru) jako provozovatele a přitom uvádíte, že již provozovatelem je, čímž si odporujete. Dále je podivná věta "časem si auto přehlásí na sebe". Co si pod tím představujete?
Nejschůdnějším řešením bude, když si vezmete velký TP a v něm zjistíte, kdo je registrován jako provozovatel a kdo jako vlastník (majitel).další postup řešit až následně.
Provozovatel a řidič jsou dva odlišné termíny. Majitel ani provozovatel nemusí vlastnit ŘP, tuto povinnost má jen řidič! Při přepisu na jiného provozovatele musíte uhradit poplatky za přepis a podle TP vozidla i ekodaň (0-10.000,-) Navíc provozovatel musí mít trvalý pobyt v ČR. Je to na Vás, ale podle mne si budete jen zbytečně komplikovat život.
1.) pokud jste ve všech papírech zapsaná Vy, jste zapsaná i jako provozovatel, protože do registru se zapisuje registruje auto a jeho provozovatel
2.) registrovat jako provozovatele cizince lze , pokud má ve správním obvodu některého z úřadů trvalý, dlouhodový nebo u slováků předchodný pobyt a doloží to příslušným dokladem
3.) provozovatel platí při registraci poplatek za registraci a eko-daň , pokud ještě nebyla zaplacena, musí předložit protokol o evidenčnní kontrole na své jméno, zelenou kartu jako doklad pojištění auta, oba doklady k autu se zapsanou odhláškou na sebe, auto musí mít platnou technickou prohlídku, u auta z jiného kraje se odevzdají i registrační značky jiného kraje...doklad totožnosti a vyplěnná žádost je samozřejmostí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.