Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno mi domů přišla výzva k zaplacení pokuty, za rychlost do 70km/h - 1000,- ...
Někdy údajně 15.09.2013 jsem jel zvýšenou rychlostí, která byla zaznamenána utomatickým radarem.
A já se ptám, zda-li je zde možnost odvolání se a jakým způsobem.
Napadá mě jednoduché řešení - osoba která toto vozidlo řídila v současné době již nežije, ale bojim se toho, že se to zpětně obrátí proti mě, jelikož jsem vlastníkem vozidla.
Kdy za přestupek nese zodpovědnost vlastník vozidla?
Děkuji.
Víte proč je tato republika v takové pr.eli, v jaké je? Protože se tady snaží každý někoho přečůrat, vymluvit se, uplatit nebo se odvolat i když ví, že tu chybu udělal jako je tento případ. Zlatý to důl pro šikovné právníky typu Sokola a spol.
Mně taky přišlo předvolání. Místo 30 mi naměřili 42...Můžu k tomu mít milion výhrad, ale chyba je u mně. Neodvolám se, nebudu se dohadovat a vymýšlet krkolomné konstrukce, ale půjdu tam a zaplatím, protože jsem si vědom své chyby. Jen až bude po všem, tak si neodpustím dotaz, kdy že to plánují konečně zabavit řidičák Janouškovi, který vožralej jak snop srazil babu a ujel.
Apropo...Jak se stavíte k tomu, jak s policajtama vyčůral zrovna Janoušek? Je to frajer, co? Jen více takových... (( Ale potom chraň nás všichni svatí při silničním provozu, protože není mnoho lidí, kteří se když selže represe či justice dokáží postarat sami o průchod spravedlnosti tak, jako se zřejmě stalo v případě Rohlíku...Nebo Housky?...
(( Tak to cítím já.
Osobně doporučuji uhradit.
1) osoba která toto vozidlo řídila v současné době již nežije, ***ano pokud to doložíte a prokážete, nebudete postižen.
2) Uvedením osoby vzdálené, nemusíte ustát., páč asi nemáte dost znalostí.
Prosím Vás, co tady zmiňujete jak je naše republika v prdeli? V prdeli je jen proto, že stát vybírá od lidí peníze které nikdo nikde nevidí! 1000,- za rychlost mi příjde nemalá částka a už se mi to stalo po druhé, to s bezpečností nemá co společného, jezdit v noci 50 na přehledných úsecích? ...
Tohle je jen okrádání lidí...
Vidíte a mně tato částka přijde naopak malá, zvlášť poté, kdy tvrdíte, že se Vám to stalo již podruhé. Myslím, že jsou stanovená nějaká pravidla provozu a pokud je nechcete dodržovat, měl byste být při třetím případě vyloučen z provozu na trestnou lavici s několikanásobně vyšší pokutou, případně již bez automobilu, který by Vám měl být zabaven, pokud kvůli tomu chcete kolem sebe kopat.
Já jsem ještě pokutu za rychlost neplatil, teď je to poprvé, je mi 54 let a nenapadlo by mě se s někým radit, jak to očůrat. Již teď vím, že budu platit 2500 korun a přijdu o dva body a kupodivu hledám vinu u sebe. Asi jsem nějaký divný...
doplněno 03.12.13 14:58:amen
Nejlepší strategie je strategie šťastného návratu...Pokud je v průměru 80 000 km ročně málo, pak tedy jezdím málo, ale i při tak malém počtu kilometrů ročně najetých se snažím dodržovat předpisy, čímž v žádném případě netvrdím, že jsem svatý...Každý řidič někdy ulítne a kdo tvrdí že ne, tak si vymýšlí...Ale jak píšu níže...Co by za to těch 5 mrtvých z jesenické silnice dalo, kdyby mohli zaplatit po dvou tisících pokuty, přijít o body a žít...No už s tím nikdo nic nenadělá. Hodně šťastných návratů z cest...
V noci na přehledném úseku se zabil v létě známý před Jesenicí u Prahy. Nejel 50, představte si to...Rovina 300 metrů...O kilometr dál směrem na Prahu na nájezdu na pražský okruh, docela bezpečný, přehledný a rovný úsek ukončený obrovským, bezpečným, přehledným kruhovým objezdem myslím že půl roku před výše zmiňovanou nehodou 4 mrtví...představte si to...Taky nejeli 50...Co by za to teď dali, kdyby mohli zaplatit dva tisíce, přijít o 2 body a žít...
To je demagogie. Tu nehodu způsobilo podle Vás těch 14km/hod rozdílu? Nevěřím tomu.Je to jen jedna z oblíbených TV lží.
V žádném případě, proboha! Jak si to můžete byť jen na vteřinu myslet. Tu nehodu způsobila příliš pomalá jízda přece... )
Přeji Vám jen velkou kliku, dobrý postřeh a stromy daleko od silnice...
To je podobné, jako tvrzení, že zbraně nezabíjí. Zabíjí lidé, kteří je drží v rukách. Také záleží na schopnostech a souhře náhod, kolik mrtvých bude.
doplněno 04.12.13 15:07:Ale asi takhle: mně je to celkem jedno jak kdo jezdí. Každý svého štěstí strůjcem. Blbý je, když bouračku odnesou nevinní lidé a ještě blbější je, když si pak najmou takový právníky SOKOLY, aby je z toho vysekali a úplně nejnejnejblbější na celý Zeměkouli je, když z toho ty viníky vysekají. To pak chudáci po obětech...Jeden takový adept na průšvih tady založil tuto diskuzi.
Děkuji Vám za pozornost a dobrý večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.