Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamerne poskozeni motoru

Od: lucia odpovědí: 27 změna:
Zdravim. Jsem nesmirne vytocena ale chci to resit s chladnou hlavou. Pritel koupil auto pred mesicem. Pujcil auto znamemu s tim ze druhy dwn vrati. Nakonec ho vratil po asi 4dnech s tim ze kolisaji otacky a ze to cuka. Nejsem automechanik,ale auto jsme mu davali zcela v poradku. Neustale se me snazil dotlacit k tomu abych premluvila pritele aby auto prodal. No.. nakonec jsme zjistili ze odpojil vahu vzduchu, vytahal pojistky,vypustil olej. Samozrejme, ze motor ma zvuk uplne jinej nez melo. Olej tam byl, protoze jsem olej kontrolovala ja sama. Nema vubec tah jakej melo predtim,cvaka tam neco a zcuk to ma pomalu jak traktor. Mechanikovi ukazalo 14 chyb. A ja bych ted rada vedela, co mam delat. Nahlasit policii? Dukaz o tom ze auto mel, tak policie ma, protoze nam ho nechtel vratit, tak jsme volali policii a policie u nej jeste nasla maly technicky a klice on naseho auta. A co delat, abych dosahla spravedlnosti. A abych dosahla toho, ze ten s..č skodu pekne zaplati ze sveho. Diky za radu.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Důkazy, důkazy, důkazy. To bude soud zajímat.

Takže nejlépe si zaplaťe soudního znalce přes auta a řešte soudem tento spor.

Čím starší auto to je a čím více bylo v horším technickém stavu, tím hůře půjde prokázat fakt, že tomu do smrti někdo pomohl záměrně.

Známému to půjčil jen tak, což taky Vám moc nehraje do karet.

Spíše bych to viděl předem prohrané... Udělejte si pořádek hlavně doma, pokud žijete s přítelem ňoumou a jeho záškodnými kamarády.

@gumidek
Snad to není dotaz jak provést nějaký podvod..
Celý se mi to zdá divný...
Pár aut jsem v životě půjčil a tak vím, co se může stát..Taky se pár komedií stalo..Dnes už si dobře rozmýšlím komu a co půjčím.Někdo to může opravdu zničit záměrně..Buď naoko, aby to pak levně koupil anebo s tím závodí a dává tomu na frak, protože to není jeho

@boban... rozhodně asi je, když takto tazatelku tlačí přítel a kamarád. Kdo ví proč. Jestli je auto na odpis a tazatelka ho nechce dát pryč, tak se domluvili?...nevím. To ví jen ona.

Největší bizár by byl, kdyby ten dobrej kamarád stihnul vyndat původní motor a dát tam nějakej před smrtí.Zas až takové sci fi by to nebylo.

k2
hodnocení

5x

PCR neni asistencni sluzba mezi Vasi autopujcovnou a Vasim znamym. Vse reste obcanskopravnim sporem (soudne zalobou).

asd1
hodnocení

3x
Ber to jako lekci že auto se nepujcuje a když, tak musíš počítat s tím že se ti vrátí dojebany a opravis si to za svoje.

hodnocení

2x
Budete prokazovat těžko, on vás bude obviňovat, že jste to na něj nahráli, abyste získali peníze na nový auto. Nějak tak mám pocit, že to bude starší auto.
Zaujalo mě že olej kontroluješ ty a ne tvůj přítel
Zdá se mi to tu čím dál víc bizarní, věci co mají řešit muži, tu řeší ženský.
makak
Souhlasím, je to čím dál větší bizar, já teď třeba viděl jednoho chlapa vařit!

Vařit...To jsem byl asi já.*smich*

pavel41
makaku,co pisu za tim si stojim,ted tady taky resila zenska betonovy strop,pta se co a jak se dela...jake jsou technologie zjistovani.
I ja z oboru elektro jsem casto videl,jak musej zensky delat vsechno. Jedna Ruska si dokonce koupila velkou gola sadu,vypadala jak modelka,ale upracovany ruce.
Taky varim a pecu,kdyz je treba. Ale tem zenskym fakt nikdo nepomuze.
Boban
am

Sám si vařím sám si peru,proč ten olej nedoleju *smich* .

pavel41
hodnocení

2x
Lucia,odkud ,z jake casti republiky jste,mohl bych mozna doporucit nekoho,kdo neokrada zakazniky,dela dobrou praci.Takovych poctivych je malo. Ma dost prace,mohl by se ale prijet mrknout na skok a poslechnout si motor.
Pavel Bob

hodnocení

1x

Jaké to bylo auto... Jak staré atd... Aby to nebylo prostě jen plečka která vydechla třeba i sama... A proč jste mu ho tedy vůbec pujčovali?

10.09.23 21:25
Také
Také občas někomu z těch,kdo má své auto rozbité,půjčím některé ze svých..Obvykle vše v pořádku dostanu zpět..Ale také jsem zažil bizarní příhody, když mi auto někdo zničil nebo rozbil v minulosti..Dost kamarádů se tím "vyfiltrovalo"

hodnocení

1x
Co máte dělat? Na tu policii klidně jít můžete..Záleží, kdo tam bude "sedět"...Sice to bude tvrzení proti tvrzení, ale aspoň uvidí, že si to nedáte líbit a třeba se zalekne a zaplatí opravu..Možná už to bylo opravdu načaté a jeho styl používání to dorazil, anebo tomu dával zahulit jako supersportu..těžko říct
lucia
hodnocení

Načate? Ze by se samo odsroubovali srouby a pojistky vyskakali jen tak ... moc dobre vedel ze je koupene nedavno. A kdyz jsem mu volala at pkamzite vrati auto tak porad mluvil o tom jak je auto v prdeli, ze sme koupili auto s rozbitym motorem a ze to bude urcite vahou zduchu a kdyz tohle je rozbity tak celej motor v prdeli. Dokonxe me ukecaval at to prodam za pritelovymi zady ... ze jen podepisu papiry. Ale to mi rikal do telefonu,do zprav nic.

lucia
hodnocení

ŠKODA Superb II 2012 1.6 ... pritel je bohuzel na tohle uplne na hlavu. Nedokazala jsem mu vysvetlit, ze jako tohle ne. Ted uznal ze jsem mela pravdu. Je slovak a tam si pry bezne kamaradi pujcuji auto. Nepochopim. A vetsinu veci resim ja jako ceska. Kamkoliv vola nebo pise,tak mu moc nerozumi. Tak se neni cemu divit ze to resim ja jako zena.
A dukazy..vyfocene to nemam, ale u otevreni kapoty byla policie.
pavel41
Aha,to zas tak stary a spatny auto neni.to je docela skoda!
Reknete priteli,at se vic snazi.
Nebo si najdi jinyho. Zivot utika jak voda.
Pavloboban

hodnocení

0x
Ať už to bylo jakkoli, auto a ženská se nepůjčují. Kdo to neví. musí na to holt přijít sám.

hjkl
hodnocení

0x
Lucia to je slovenka?
Hele jaktoze zenska vi co je vaha vzduchu? On ji odpojil?
Zkontroluj cpjestli nevymenil nejaky dily na aute, vcetne motoru. Proc by ubyl olej? S tim zavodil nebo co, kolik najel?
Mrkni do palubniho pocitace kolik je posledni spotreba dlouhodoba a tak… v jednickovy generaci to byla Pamet2, tam byly dlouhodoby hodnoty poznalo se i kdy odpojil baterku.

lucia
hodnocení

Chtela jsem pouze radu, co s tim muzu delat. Navod na podvod? Vam by se libilo kdyz pujcite kamaradovi auto ktere mate doma 3tydny s tim, ze si zajede pro zenu do nemocnice a on vam vrati vrak. Auto stalo 200k. Nemam cas ani chut vyhrozovat policii. Chci jen vedet .. ano udelejte tohle tohle.. nebo ne.. a ja jako zenska jediny co umim na aute je natankovat a zmerit olej. To ze je to vaha vzduchu mi do telefonu rekl milionkrat s tim ze at dame auto rychle k prodeji ze by mel kupce ... rekl ze je to draha vec a bla bla .. ihned po prevzeti klicu od policie kapotu otevrwli a spousta veci odpojenych. Fakt nemam jeste prachy na to abych davala opravit vec ktera pro me byla nova. Moje chyba,hloupost nebo nevim co to nebyla. V zivote by me ani nenapadlo nq cokoliv co neznam sahnout. Jsem z pardubickeho kraje.

A to auto ty tři týdny normálně jezdilo? Během těch tří týdnů jste majela kolik km? Hladinu oleje jste kontrolovala?
Jde o to, že největší pravdělodobnost, že autu něco je, je právě když vám ho někdo prodává.
lucia
hodnocení

Auto prave jezdilo normalne ... olej sem kontrolovala nekolikrat. Pak mel auto ten debil ... ze to zni jak traktor,cvaka tam neco,nema tah.. kolik jsme najeli nemam tuseni .. ale jezdilo se s nim skoro denne ..
A to ze v aute bordel jak ... a jeste v aute kouril .. my jsme kuraci oba,ale nenavidim kourit v autw.
k2

@lucia: Nemate-li prachy na opravu olitaneho Superba, tak se nepoustejte do soudnich sporu.

Mi to fakt hlava nabere. Pokud bych někomu půjčoval auto, tak to určitě nebude člověk, který může mít snahu mi škodit. Navíc to auto bylo pro vás nové, kdyby to aspoň byla dosluhující ojetina, na které vám už nezáleží. Tedy buď máte (přítel) velmi divné "přátele", nebo jste si vsugerovala něco, co není pravda. Tím nemyslím to, že motor je poškozený, ale to, že by to někdo udělal schválně.
Pak je tu tedy ještě možnost, že dotyćný má s vašim přítelem nevyřízené účty. Dluh?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]