Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízení mot. vozidla bez řidičáku po schváleném odpuštění půlky trestu

Od: jr odpovědí: 10 změna:

Jaký postih je v tomto případě - podle informací bylaschváleno prominutí půlky trestu ale nebyl vyzvednut řidičák

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doplňte informace! Nabylo prominutí trestu zákazu řízení právní moc? Pokud ne, tak zákaz trvá a řidič se dopustil přečinu maření úředního rozhodnutí a bude potrestán. Pokud ano, pravděpodobně by to bylo řešeno jako přestupek nepředložení dokladu.

ulyse
Já už běžně ukazuju doklady naskenovaný v mobilu, pokud to není Fízl prudit, tak s tím nemá problém

rp
hodnocení

0x

Na netu jsem našel tohle 12bodu.cz/... ale nevím jestli je to pravda.

Jen je nutné rozlišovat pojmy "ridičské oprávnění" a "řidičský průkaz".

rp

Ano,ale dokud si oficiálně nevyzvedne ŘP z,,čistírny,, tak ani nemá žádné řidičské oprávnění.Co je asi tak těžkýho si ho vyzvednout a v klidu jezdit? Pokud teda nemusí dělat znovu zkoušky.

paveldvorak
hodnocení

0x
Podle jakých informací byla schválena půlka trestu... Podle informace z poradte.Cz? A zda byly splněny všechny zákonné podmínky že strany žadatele... Vyšetření přezkoušení atd... Jinak trest běží dal

hodnocení

0x

Mě by spíše zajímalo toto :

Nevyzvednutí řidičáku po jeho výměně a mít u sebe starý kterému již skončila platnost.

nový řidičák je na úřadě, ale ne v "čistírně".

Co za to hrozí.

k2

Jizda s propadlym RP- do 2000 na miste. Bez bodu. Proste policejni buzerace za 2litry.

A co když jim ten propadlý neukážu a řeknu, že jsem ho nechal v "šuplíku", ale už jim neřeknu ( v kterém ), že ne doma, ale že jsem si ho ještě na úřadě nevyzvednul. Slejně se uvažuje o tom, že doklady ŘP a ORV se nebudou muset vozit s sebou.

hodnocení

0x

Něco mi říká, že to nevyzvednutí řidičáku nebude jen tak z lenosti, že? Takže to bylo víc než na rok, a majitel oprávnění nechce dělat přezkoušení odborné způsobilosti, tipuju. Tak přestože zbytek trestu byl prominut i tak to bude jízda bez platného oprávnění. Neřeší se na místě, ale 25-50 tis a zákaz řízení ve správku. Pokud má řidič v souvislosti se zákazem ještě podmínku, tak to má hodně blbý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]