Nejste přihlášen/a.
osobně bych se zachoval podle zákona o pojištění odpovědnosti úmrtí majitele bych do 15 dnů oznámil jeho pojištovně a sjednal novou pojistku
tvá neznalost a nevzdělanost s tím nijak nesouvisí
Myslím že jsem vzdělaný dostatečně, ale v posledních několika měsících žádné nové školení nebylo, takže nevím za je nějaká novinka
Povinnost oznámit pojišťovně bez zbytečného odkladu je, ale neoznamuje se úmrtí nýbrž změna vlastníka. A ta nastane až ukončením dědického řízení.
Pokud je pojištěné tak je pojištěné, tam problém není. Spíš když někdo naboří tebe tak plnění se vyplácí vlastníkovi tj. šlo by to do dědictví?
Také bych ten paragraf rád viděl. A pokud je to interní informace nějaké pojišťovny, tak napište které a já si to u managera vyžádám.
nepůjde ukončit - leda podvodem. za zemřelého může právní úkon provádět pouze ten který je notářem určen dědictvím.
Nenavádějte k porušování zákonů !
úpřímná soustrast!
osobně bych zaplatil další PR a klidně až do ukončení dědického řízení s ní jezdi. pak s rozhodnutím o vypořádání řešil další=zápis změny, ukončení PR a uzavření nového...Ale to je MOJE (bylo by) rozhodnutí, zdali je to právně ok? nevímale asi také.
Ještě se doplním-tuším že PR končí oznámením pojištovně o úmrtí dané osoby. Jinak končí placené-tím rozumíte co? platí se měsíčně-1/4 letně...? nebo je to před výročím? Pokud výročí tak lze s novým, s prodloužením (většinou i krapet vyšší cenou)nesouhlasit a ukončit nebo v zákonné lhůtě (min 6 týdnů ) před koncem toto ukončit ...
číslo ORV není třeba . Potřebují RZ, VIN Neojištuje se na čísla dokladů ale na VIN a RZ.Když jsem kupoval a neměl nic v ruce jen jsem vyžádal VIN a RZ jsem měl na fotu a na ČSOB stačilo, ale chodím osobně k p.Vilmě (jinak to k úřednici ČSOB poj v místě bydliště-je to naše dlouholetá známá!)
To nepůjde. S majetkem po zemřelém nelze nijak nakládat, musí se počkat až na ukončení dědického řízení. Leda by to povolil notář který je pověřen vyřízením pozůstalosti.
..nějak to už dokončím, nevím kolik dávají max. bonusy, myslím že mam asi už ten hodně max. velkej, podívám se na to a zjistím.., nikdy jsem neměl pojistnou událost, nehodu,,, caa 20 let... ...a co kdybych ted vlastně nedělal vubec nic, a jezdil, ma to být zaplaceno do neděle, počítám tak do deseti dnu by přišla upomínka, pak nějak za měsíc asi další a k tomu už i nějaké bu bu bu, ale smlouva je pořad platná, takže.., a pak už by se to vyřešilo normálně,, ale kdyby zákon schválnosti mezitím nadělil... díky všem za odpovědi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.