Nejste přihlášen/a.
Přátelé, zdravím Vás. Nastal okamžik, kterého jsem se nejvíc bál. Na mé milované 147 1.9 JTD 85kw odchází spojka do věčných lovišť. Když jedu slušne, šolichám plyn a nevytáčím to tak je vše celkem ok, když to ale přišlápnu tak vyletí otáčky a nic. :D
Mám dilema. Je tam ještě technická na rok a půl (doufal jsem, že to do té doby vydrží) no bohužel... Ten motor je tam top, kastle...asi škoda mluvit :D ale rok a půl mi příjde jako dlouhá a je mi celkem líto to auto posílat do pryč. Najedu cca 10 tisíc ročně a tohle popojíždění mi to dostačuje a jizdní vlastnosti jsou top. Ale vzhledem k té kastli se mi do toho nechce už moc sypat peníze, respektive jsem si říkal, že ta technická před půl rokem byla poslední, přece jen to auto mám 7 let a chce to změnu.
Ale pořád si říkám, že bych rád našel způsob jak to auto opravit levně. :D Bohužel, setrvák má taky nejlepší letá za sebou, když podřazuju na 2 tak to dělám téměř do zastavení protože jinak ti vibrace jsou dost solidní. Samozřejmě by si zasloužil vyměnit. Ale je to drahý. Spojková sada - lamela, přítlačák, ložisko jsem našel za 2900 (+ práce mechanika) ale sada se setrvákem stojí skoro 12 tisíc a pokud k tomu přičtu peníze za práci (fakt nemám skill abych si to udělal sám) tak jsem skoro na 20k a to je za mě ekonomický nesmysl.
Je tedy nějakým způsobem možnost vyměnit jen spojku, nechat setrvák - kterej sice může s sebou do pekel poslat i převodovku, ale jestli to vydrží ten rok a půl, budu rád. Díval jsem se na repas setrváku, který stojí cca 6 tisíc a opět...v kombinaci s novou spojkovou sadou za 8 900 a to už bych mohl koupit rovnou novou sadu. Pak mě napadlo napsat známýmu co kšeftuje s dílama na Alfy jestli nemá zánovní setrvák..nebo celou sadu...ale to už mi mechanik před časem říkal, že to je takový ošemetný, když nemáte jistotu že to má fakt málo najeto.
Já nechci vypadat jako dement co chce ušetřit na setrváku :D ale aktuálně balancuju na hraně, že bych to auto chtěl mít rok a půl a zároveň vím, že ho nechci mít dýl jak rok a půl. Byl jsem rozhodnutý, že až se pokazí spojka, tak to auto jde pryč a kupuju jinou Alfu..ale rok a půl do TK mi příjde jako dlouhá doba a škoda se ho zbavovat no.
Díky za rady <3
Jediná věc, kde se dá ušetřit, je to že si seženeš komplet sadu i se setrvákem za lepší cenu, někomu se třeba tohle někde válí.
Co se týká mechanika, klidně garážníka, osvědčenýho.
Všechnu práci na Alfě jsem si dělal sám-spojka,rozvody ,předělávka potrhaných kabelů,byla totiž bouraná. Mám ji 8 let. Jezdí krásně. Takže není třeba profi servis, někoho kdo chce dělat dobře
zkus i zahraniční weby ohledně spojky snad se někomu něco bude válet novýho ,taky se mi válí některé nové díly co už nevyužiju
hledej jak podle názvu, tak i podle EAN kodu
ebay.de
ebay.it
nevim co lepší ho lze poradit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.