Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísající teplota chlazení

Od: pista96 odpovědí: 2 změna:
Zdravím. Prosím o radu, při jízdě jak sem mi teplota chladící kapaliny zahřeje na 90 tak mi začne teplota kolísat mezi 80 a 90... Mám to nějak řešit? Podotýkám že mi to dřív nedělalo. Jinak auto nafta Golt 4 TDI. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud teplota za jizdy padá dolú má to na svědomí termostat
Ted v létě to neni tak hrozný ale až přijde zima auta se pořádně neohřeje a bude špatně topit

hodnocení

0x

Řesit co nejdříve. Dokud je venku pěkné počasí. Vyměnit termostat, propláchnout chladící soustavu a dát novou náplň. G13 nebo G12EVO.

Pokud se motor nebude ohřívat jak má, tak se bude více opotřebovávat (blok má provozní vůle navrženy na 90C) a bude také degradovat olejová náplň. Podobně degraduje těm, kteří jezdí pouze krátké trasy. Hlavně vysráženou vlhkostí, která se jen tak neodpaří, pokud motor jezdí na 70C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]