Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tři dětské sedačky v autě

Od: vlajami* odpovědí: 10 změna:

Jak naskládat děti do dormálního osobního auta, aby se nemuselo řešit větší?

1. 6 let, drobnější dítě, má takovou odlehčenou sedačku, je uzší,

2. 4 roky normání dítě, má klasickou dětskou sedačku - napadá mě, zda ji mužeme už pořídít taky tu odlehčenou

3. v říjnu bude novorozenec tzn. sedačka vajíčko - kam s ní?

Maminka nechce sedět uprostřed vzadu, pokud by vajíčko bylo vepředu.

Díky předem za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Definujte slovo "normální osobní auto". Taky mám normální osobní auto, přesto mám v ORV zapsané 4 místa k sezení a vzadu uprostřed není možnost sedět.

hodnocení

4x

6 lete dopredu, vajicko a 4 lete vzdau, mamina nebo tatik uprostred.

taky to tak mladí dělají, ale tazatel(ka)

Maminka nechce sedět uprostřed vzadu, pokud by vajíčko bylo vepředu.

Ale zazatelce se Vaše odpověď líbí, a to je důležité.

Pane Milane.

...ale tazatel(ka)...

Jiste. Proto take nic o vajicku vpredu nepisi.

ridic
hodnocení

3x

Pokud máte 3 děti, třetí má ze zákona výjimku a může bez autosedačky - samozřejmě vzadu, měl by tam být pás.

Myslíte toto:

Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen...

f) přepravovat ve vozidle kategorie M1 a N12), které je vybaveno zádržným bezpečnostním
systémem a ve kterém jsou na zadním sedadle již umístěny 2 dětské autosedačky a nedostatek prostoru neumožňuje umístit třetí dětskou autosedačku, třetí dítě starší 3 let a menší než 150 cm na zadním sedadle pouze, je-li toto dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem,zdy připoutáno bezpečnostním pásem,

ridic

Přesně. Pokud se dozadu veprostřed vejde třetí autosedačka není co řešit, jinak tam může sedět jedno ze starších dětí bez autosedačky, případně s podsedákem.

hodnocení

3x
Ta nejstarší dcera je tak na hranici, kdy může použít podsedák.Ten by se tam snad vešel. Jak už tady někdo psal o výjimce, když se nevejdou 3 sedačky, tak ten podsedák alespoň upraví pozici bezpečnostního pásu. Ale vyzkoušel bych asi i další tu odlehčenou sedačku. Jestli se to tam všechno vleze, tak bez problémů.

hodnocení

2x
Co je normální osobní auto? U některých aut dáte dozadu tři sedačky.

hodnocení

0x

Já v Octávii dávám dozadu tři sedačky, pracně ale jde to.

Mám snad normální auto?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]