Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak točit ručně motorem pomocí kol?

Od: onnndraaa® odpovědí: 13 změna:
Mám zvedlou poháněnou nápravu a zařazený kvalt, lze ručně točit motorem kolama? Jak je možné že se točí jen kola ale motor ne?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zkuste jedno zadní kolo zablokovat, potom při otáčení druhým se protočí motor. Tuším to má na svědomí diferenciál.

doplněno 05.09.23 09:03:

Ampére, asi předtím měli žigula. Anebo jsou v půlce práce a obouvají všechny čtyří...*smich*

Tohle zadní kolo? ;)

Jak točit ručně motorem pomocí kol?

hodně stará fotka, ale vždy vzbudí úsměv.

Jestli měli předtím žigula, potom jsou ještě v kufru 2 pytle cementu *smich*.

gumid

ani stopa rzi. hodně stará fotka na hodně novém autě :)

stará fotka, alespoň 8 let, záleží co je u Vás nové auto...

hodnocení

4x
Druhé hnané kolo musí být zafixované a zařadit nejvyšší kvalt.
Ale pokud toto nevíte, k čemu potřebujete otočit motorem?
ka

Třeba dělá jenom rozvody :)

asd1
hodnocení

3x
Diferak. Musíš jedno kolo bloknout.

hodnocení

1x

Až bude jedno kolo zvednuté, druhé na zemi, zatížené vahou vozidla, tak otočíte i motorem, pokud budete mít dost síly.

hodnocení

0x
Při vyřazeném kvaltu - neutrál se nebude točit motor.
Při ručním točení asi nepřekonáte kompresi motoru, musíte vyndat svíčky (vstřiky).

hodnocení

no jak se to vezme delam rozvody, spis jsem menil napinak a pri vyjmuti se mi oddelil pistek s pruzinkou a zapadlo to nekam do utrob motoru. Pistek uz jsem vytahnul pomoci teleskopickeho magnetu ale pruzinka tam stale je. Tak ted prijde na radu jeste jiny magneticky vytahovak a endoskop. A pokud bude potreba tak trosku zatocim tim motorem aby se treba pruzinka nekde uvolnila. Je to Mercedes Ačko tak to je jedina možnost jak to vyndat jinak musi motor ven

motor
hodnocení

0x

Proč nepokračuješ v původní otázce?

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]