Jedna sa o auto Kia Soul 1.6 92 kw 2009. Takže. Keď vložím kľúč do zapaľovania dám ho o do polohy jedna tak sa Všetko rozsvieti ako má. dám ho do polohy štart a auto nič len pocut čerpadlo. Stalo sa to keď bolo horúco. Potom som dal do servisu tak tam našiel dva kabliky zakorodovane tie sa vymenili a už všetko bolo ok. Auto bez problémov išlo. Ale prišiel dážď a zase jeden tuk na štart nič potom zase nič. Až na štvrtý pokus to chytilo a zhaslo. A po opakovanom skúšaní už naštartovalo. Imobilizér vraj je v poriadku. Kde môže byť chýba. Baterka je tiež v poriadku. A štarter nepočuť aby točil je ticho.dakujem za každú odpoved
Jestli jsou všechny kabely ve stejném stavu jako ty co se musely měnit jakože není důvod, aby byly v jiném, když jsou ze stejného materiálu, tak to bude nejspíš dalším shnilým kabelem. Pokud je to zase kabelem tak to ovšem nemá cenu opravovat, protože se to bude stále zhoršovat a měnit všechny kabely je ekonomický nesmysl.
ka
To že třeba do jednoho místa zateká, přece neznamená, že je elektrika v háji. Prostě se musí najít závada a opravit, hlavně to zatékání. Kabely nehnijou a jsou ve všech autech z podobných materiálů. Stačí to dát někomu trochu schopnému.
Trochu som jeleň z toho popisu..aké kabliky skorodované? Pri štarte bolo počuť čerpadlo? Čerpadlo je počuť pri polohe keď sa rozsvietia kontrolky. Natlakuje sústavu a viac ho počuť nieje aj keď stále beží. Čo tak skontrolovať tlak paliva na rampe? Základ je mať funkčné sviečky včetne zapalovacich káblov a cievok, čistý vzduchový a palivový filter(treba pravidelne meniť), nie starší benzín jak 5 mesiacov(95odpad-viac biozložky) a samozrejme fungujúce čerpadlo ktoré tlačí 3-4bary(podľa typu auta)+čisté vstreky. A tak isto môžu byť na víne aj snímače, snímač kľuky, vačky, snímač teploty.. Koľko km denne prejde vozidlo?
stefan
Auto mám cca 5 mesiacov. Po kúpe bol robený servis. Oleje filtre brzdy. Malo najazdené cca 220 000 km diesel. Pri polohe štart bolo pocut niečo hucat ako keby čerpadlo. Dal som do servisu tak mi povedal najprv že vymenil nejaké kabliky lebo boli zakorodovane. Auto išlo bezproblemov. Prišiel dážď a už zase nestartuje alebo kedy sa mu chce. V servise mi povedal že riadiaca jednotka je v háji. Tak už neviem čomu mám veriť. Alebo ma ten v servise naťahuje aby zarobil. Možno že treba ísť pekne zaradím a skontrolovať štartér a postupovať opačným smerom . Fakt neviemm . Týždenné mozno 300km. Keď naštartuje ide všetko normálne. Len sa potom obávam že keď niekde odstavíme že nenastartuje.
Koroze je špatný výraz. Lépe oxidace a elektrochemická reakce udělá tohle. Velké přechodové odpory spojů (až do nekonečného odporu - tedy rozpojení) a nebo úplné upadnutí vyhnitím a nadproudem.
ka
Jaká oxidace? Hlavně to soudruzi zkoroduje!
Pokud mechanik opravuje něco takového, tak by měl upozornit zákazníka na související problémy, ale autokonektory fastonama snad už niko neřeší.
ka
Gumidek:
přehlédnul jsem, že jde o ilustrační foto.
Stefan:
Mechanik tě zřejmě natahuje hlavně časově, poněvadž se mu nechce na tvém autě dělat. Buď má moc zakázek, nebo neumí vyřešit jednoduchý problém. Každopádně nedoporučuju u něj nechat dělatdát servis než ten, který můžeš dozorovat.
majcoo
Takže ma skôr problém nabehnúť z dôvodu že by štartér slabo točil alebo ako keby sa mu nechcelo? Alebo skôr štartuje svižne a je skôr problém s odpalom(palivom)? Treba sa skúsiť vyjadriť čo najpresnejšie. Tiež som bol v tom že sa jedná o benzínove auto. Pokial je problém s tým, že nechce pretočiť, treba ako prvé skontrolovať kostru! Pokial takto koroduju káble otázne je v akom stave bude kostra. To je mínus pol od batérie ku kasni a niekedy býva ešte zvlášť ukostrena prevodovka. Rovnako tak môze byť zaoxidovany aj plusový káble od batérie ku alternatoru alebo ku starteru. Tiež môže byť zlá alebo len slabá(opálená)spinacia cievka.na startery. Majstrom mechanikom ukazovalo nejakú chybu na diagbostike? Alebo na vozidle vyhadzuje nejakú kontrolku motora keď uvažujú o riadiacej jednotke?
@ka . Každopádně nedoporučuju u něj nechat dělatdát servis než ten, který můžeš dozorovat. To by bylo Ideální! Myslíš že si nechá mechanik dozorovat - koukat pod ruce?
asd1
Dozor jak u koho, např. já to neošidim, ale jak mi někdo kouká pod ruce tak něco zkurvim
Projít kabeláž, relátka, konektory, kostry.. Chce to zkušenýho autoelektrikáře kterej ví co hledat, kam koukat a co měřit...
Na Palubnej doske neukazuje žiadnu chybu.a tu diagnostiku neviem či.mu niečo ukázalo nebol som tam. Ale dám spraviť diagnostiku ešte aby som pri Tom bol a videl či tam niečo hlási alebo nie. A vymením servis to bude najlepšie.
stefan
A ešte som zabudol dopísať že štartér vôbec netočí. Alebo keď sa podarí naštartovať tak točí okamžite ako keby sa nič nestalo.
Žiadnu z týchto chýb nesignalizuje na palubovke. Po vymazaní chýb ostalo len abs a airbag. Po opakovanom testovaní a štartovanie auta. Samozrejme počítam stim že sa zase chyby ukážu.
majcoo
Píšete že baterka je v poriadku. Bola meraná nejak pod záťažou? Neznamená, že keď ma 12.5V príklad, tak je dobrá. Kapacitné môže byť slabá, rovnako môže byť o dosť nízky štartovací prúd. Skúsiť baterku zmerať pri štartovani, pokiaľ nejak rapídne klesne jej napätie zo je pod 10V, tak by som o jej stave pochyboval. Ďalej skúste merať dobíjanie. Zapnite všetky možné spotrebiče s merajte dobíjanie, či dobíja pod záťažou aspoň na 13.8V a viac. Podľa toho čo popisujete mi to príde ako problém v inštalácii. Keď štartér vypadáva, môže to byť uhlikmi, ale skôr by som to tipoval na spinaciu cievku na ňom(opálená) vysoký odber pri štarte. Riadiace jednotky musia byť napájané 12V a viac. Pokial napätie v sieti klesne pod určitú hranicu, jednotlivé jednotky začne automaticky odpajat. A väčšinou sa jedná práve o abs, ESP,airbag atď.. Určite skontrolujte káble od batérie, hľadajte nejakú oxidáciu jak na mínuse tak na pluse. Ďalej môžte skúsiť vymeniť baterku za nejaku inú požičanú ak je taká možnosť. A potom sa zamerať na štartér.
007cz
Těch problémů je tam moc, podívej se na štekr na ECU motoru. Několikrát jsem se setkal se zatečením a korozí právě tam.
A co na to jit logicky Startuju měřim napětí na baterii pokud neklesá pod 9V hledam dál Odpojim kablík od cívky startéru dam žárovku proti kostře a startuju pokud žárovka svítí du po startéru Pokud nesvítí hledam proč - kabel spínačka pojistky relátko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.