Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky prosim potřeboval bych trošku poradit Nedávno mi mého taty kamoš nabízel auto potřeboval bych poradit, co je potřeba na přepis auta na sebe... po případe kolik bych si měl přiravit na různé poplatky
prosim vás zkušené poradte mi Děkuji
ahoj-poplatek za převod je 800,-+báječný ekopoplatek-tzn.že záleží na roku výroby,resp.emisní normě v TP...Bylo by fajn napsat o jakou konkrétní kárku se jedná-nicméně všeobecně-auto lze odhlásit od známého na vás(tzv.polopřevod-zdarma),na základě kup.smlouvy,jíž si prodávající pečlivě uloží a s autem již nemá nic společného,stejně tak s povinným ručením ,no a dál si budete dělat pravidelnou STK a jezdit...a jezdit a platit(benzín,naftu)
Jenda se Opel Corsa rok vyroby 1996 Ale nevim jesli ho nema už zaplaceny pokud už ho ma nemusim ho tedy platit? Děkuji
pokud už bylo auto převáděno,lze předpokládat,že poplatek byl již uhrazen-měla by být v TP poznámka,anebo potvrzení o úhradě...jinak 96 rok(dle typu motoru)by mohla být max.za trojčičku,ale i tak proč jí cpát do státu,že?! pokud není uhrazeno-řešil bych to cestou polopřevodu,chce-li mít známý jistotu bez budoucích možných dohadů,kdy stále ještě není postižitelný fakt "nedokončení převodu"-prostě zalistovat třeba zde poradnou,řešilo se to už mockrát...
Takže fakt není postižitelné, když je auto pouze v polopřevodu? Ono totiž i tady v historii kolují různé názory. Jó a co když s tím autem bude následně třeba zajet na STK a EMISE? Nebudou remcat? A co když budu chtít pak auto nechat zlikvidovat (staré, už se nevyplatí ho přihlašovat , prostě dojezdilo)? To jako jenom donesu na dopravku doklad o ekologické likvidaci (pokud mi ho vydají a ekolkogicky zlikvidují, když nejsem přepsaný majitel, pouze je na mne odhlášeno?) a nechám auto vyřadit z registru a zruším Pov. Ručení? Opravdu to tak je?
Zrovna v pondělí jsem dělal polopřevod a ptal jsem se i na lhůtu, kdy by si měl nový majitel auto přihlásit.Ta je 14 dní, ale bylo mi řečeno, že se to nekontroluje.
V případě STK jen musí být už napsána na Vás.Též povinné ručení.
Ve Vašem případě bude vůz určitě splňovat normu EURO2, tuďíž ekopoplatek 3.000kč, při eventuálním přihlášení pak 300kš za evidenční kontrolu, ale je-li STK ne starší 2 měsíce, tuším, tak evidenčka být nemusí.A pak ještě 800kč za přepis.
Nevím proč, ale nezvýraznilo se to.
1. 10 dní
2. postihuje - při kontrole
3.ne 300,- ale 200,-
4. evidenčka musí být vždy
1. Mě bylo u přepážky po dotazu zdělena lhůta 14dní ( možná 10 pracovních)
2. Nepsal jsem o postihu, ale o kontrole, pokud půjde kupující auto přihlásit (pokud by to někdo nepochopil)
3. Teď mi došlo, že to bylo dokonce 399kč před cca měsícem v Sokolově
4. A s tou evidenční kontrolou mi to bylo též řečeno, i když je to delší dobu, ale i tak logicky, pokud projde auto STK a za měsíc ho budu chtít prodat, tak nevidím důvod, proč po tak krátké době po STK dělat evidenčku
Navíc platnost samotné EK je tuším 1 měsíc
ohledně toho "polopřevodu" "-včera jsem tu psal,v jiné otázce,že "změna vlastníka vozu"není změnou ve smyslu 10denní lhůty-to auto zůstává pořád stejné...Neumím to přesně popstat v daných § patřičného zák.ale je to tak...Obdobný je prodej nemovitosti-taktéž ji nemusíte hlásit na stavebním úřadě-pod nějž spadají veškeré nemovitosti v daném území působnosti,není to změna stavby,případně zásah jež podléhá min.ohlášení(kde je taktéž dána lhůta zákonem)-prostě princip je obdobný ...! Auto v registru ,stavba v katastru-obojí má svou neměnnou identifikaci(VIN,číslo v kat.nem.)a měníte-li něco (barva,kola- přístavba apod.)musíte to v zák.lhůtě hlásit-ale prodej,převod vlastníka, není touto změnou ve smyslu zák.lhůty...
doplněno 16.07.10 19:14:ohledně evidenčky-stojí jak kde,platí 30dní,je-li STK mladší 30ti dnů,není evidenčka třeba-při převodu může být STK na koho chce-(narozdíl od dovozovky-ta musí být na jméno vlastníka)-auto je ztotožněno dle VINu a je již v registru ČR...
Lidičky jsem moc rad že jsem mi napsaly a trošku my stim pomohly ale uplně jsem se v tom stratil prosim napište mi nekdo když bych si chtel koupit auto Opel Corsa 1,2 rok 1996 kolik bych asi platil za eko dan a za ruzne poplatky a co bych mel udelat aby vsechno bylo O.K. prosim na netu toho moc nenajdu a nevim kdo by mi jinej poradil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.