Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava karoserie fólií

Od: happys odpovědí: 5 změna:
Zdravím všechny,
před krátkou dobou jsem koupil Fiat Tipo r. 2018. Je to moje první auto a příliš se v tom nevyznám, tak se předem omlouvám za amatérský dotaz.
Můj problém je, že moje Tipo má na sobě větší množství škrábanců a kosmetických vad. Jde převážně o drobnosti (vlasové škrábance okolo klik a na nákladové hraně kufru + pár větších poškození vzniklých v provozu, viz foto). Tak nějak se mi nechce se smířit s tím, že budu mít ošklivou karoserii, ale dopřát autu nový lak by bylo hádám dost nákladné. Napadlo mě tedy, že bych to mohl vyřešit celopolepem (tzv. Car wrap). Nemůžu tím ale karoserii nějak ublížit? Nezačne mi to pod folií hnít?
Děkuji za vaše připomínky a podněty.

Oprava karoserie fólií
Oprava karoserie fólií #2
Oprava karoserie fólií #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Fólií se karoserie neopravuje. Tou se dá karoserie ochránit, ale musí být dokonale vyčištěná, a hlavně bez známek koroze.
Hluboké vrypy budou vidět i přes folii.
A taky to není levná sranda, pokud to má být kvalitní fólie a práce.

aaaa
hodnocení

3x
Asi bych to tam nedával. Sice takový auto z dálky nepoznas, jestli to je polepeny, ale z blízká ti to vyrve oči . Skrabance vyretušuješ nějakou fixou a je to v poho, nebo si zvykneš, pokud nejses tuningovej maniak. Říká se, ze když to polepis, tak šetříš lak, ale jak dlouho to auto budeš mít? Jses mladej, možná nevyjezdenej a co znám tak většinou mladí to někde skrabnou, nebo to někde naborijou . Taky jsem si tím prošel a nebude to tvoje jediný auto. Podle mě vyhozený prachy.

k2
hodnocení

3x

Jste-li ochoten investovat do celopolepu folii, tak pro Vas nebude problem investovat do kvalitniho rucniho cisteni+strojniho lesteni karoserie, ktere trofnu si tvrdit vyresi vetsinu kosmetickych vad.

hodnocení

1x

Folii určitě ne. Ta se po pár letech může začít na hranách odlepovat. Zkušenost ze služební polepené dodávky. Spíše bych na ty škrábance zkusil retušovací sady autolaky-eshop.com/...

Kolegovi jsem tak začmáral pár škrábanců na dacii, a celkem OK.

Jinak gratuluji ke koupi bezvadného vozidla, usuzuji z toho, že jiné problémy, než kosmetické, nemá. :-D

hodnocení

1x
Kvalitní celopolep vyjde na +- stejnou cenu jako celolak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]