Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promáčklý blatník

Od: petrapri odpovědí: 20 změna:

Zdravím, teď jsme zjistili, že nám někdo naboural auto, zadní blatník. Auto máme zaparkované před bytovkou, včera bylo ještě v pořádku. Co s tím? To si budeme muset opravu zaplatit sami? Bohužel jsme nikoho neviděli, že by do něho naboural. Jediné co vím, že včera okolo 11 večer nějací lidé odjížděli od domu, byla to nějaká návštěva z vedlejšího vchodu. Kde parkovali netuším, ale byli dost hlasití, možná i opilí. Auto je staré 4 roky, bylo koupené jako nové, snažíme se na něho dávat pozor a teď tohle.

Vedle nás obvykle parkuje auto z vedlejšího vchodu, ale kdo ví, jestli to nabourali majitelé toho auta nebo ne. Je pravda, že jsem je viděla jak přijeli na jaře v noci a nějak ten řidič nebyl schopný zaparkovat a najel na obrubník až na něho druhý co stál venku řval, že je vůl.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Pokud nejsou v autě kamery nebo v okolí tak dohledat viníka nelze, leda že by se přihlásil nějaký svědek.
Tyto škody se uplatňují v havarijním pojištění, ale málo kdo si ho platí protože si myslí že je zbytečné. Mě například ušetřilo už 120tis za poslední 4 roky.

hodnocení

6x

Buď to zaplatí viník, pokud ho někdo vypátrá, nebo to uhradíte Vy, pokud nemáte havarijní pojištění.

Nikdo jiný...

hodnocení

6x

Dalsi moznost, pokud je to jen promackle, je nic neplatit a nechat to byt.

Urcite to neni naposled, autu to nevadi, vy si zvyknete...

petrapri
hodnocení

Děláte si srandu? Máme 4 roky staré auto, kupované rovnou z továrny a máme to nechat být? Je to vidět už z dálky. A ne, nikdy se nám za 4 roky nestalo, že bychom narazili nebo někdo do nás.

Jen jestli to není moc a není tam ostrá hrana. Člověk si zvykne i na rakev, ale PČR pomáhá (a chrání) od peněz ;).

Promáčklý blatník, to skoro nic není, ale promáčklý blatník, to je již na výměnu...

Jak dlouho bydlíte v bytovce? Je to vaše první auto? Chápu, že to naštve, možná nakrkne..Mám starší auta a škrábance a důlky od dveří ostatních "lidí" už ani nepočítám..Mít nové auto, tak jsem neustále naštvaný jako vy..Zrovna včera mi u Lidlu nějaký starý tlustý prďola třísknul do auta svými dveřmi od nového auta..Přemýšlel jsem, jestli mám nadávat, ale vy*r*l jsem se na něj..Starý v*l mi za to nestojí..

Takové maličkosti opravdu nemá smysl věnovat větší množství času nebo dokonce nervy. Jestli to chcete narovnat, tak stačí si za pár stovek koupit sadu na opravu. Metoda se nazývá PDR.

hodnocení

4x

Můžete/měli byste to oznámit na policii. Ovšem výsledek bude na 95% nula nula nic.

Máte havarijní pojištění? U 4 roky starého auta bych to předpokládal. Pak jde jen o to zjistit si výši škody (náklady na opravu) a porovnat se spoluúčastí, zda se vám to vyplatí.

Nemáte havarijní pojištění? Pak asi budete mít smůlu a pokud si podle případného poškození auta souseda nenajdete pachatele sám, asi si to sám zaplatíte.

hodnocení

1x
Pokud nenajdete viníka či se k tomu někdo nepřizná budete si to muset opravit na vlastní náklady
Další možnost je pokud máte havarijní pojištění tak ho využít
petrapri
hodnocení

Dívala jsem se, je to odřené a modrý flek, my máme auto červené. Vedle nás parkuje modré auto, ale od doby co jsem dnes přišla z práce tu není a ti lidé co s ním jezdí, tak asi nejsou ani doma, nesvítí se u nich.

Chci se podívat na jejich auto, jestli tam nebude náš lak, ale bohužel musím počkat až přijedou, pokud už si auto nenechali opravit.

Tak nahlašte nehodu sdelte jim své podezření a policie by si měla sousedovo auto prověřit a vyslechnout majitele

asd1
hodnocení

1x
Okamzite oznamte cajtum ujetí od nehody+ podezření kdo to mohl být.
Pokud se budou jen trochu snažit tak ho dohledaji. Modrý auto který tam včera parkovalo, soused nebo ta návštěva. Najdou auto bude mít vás lak. Teď to ještě opravený nebude.
Pokud je místo pod kamerou tak si vyzadaji záznam.
Bohužel.cajti často liný jsou a vys.se na to,pak je to na vás. Kdo setri za havarijku musí počítat že podobný věci zatáhne že svyho...
petrapri
hodnocení

Lak tam mít to auto nemusí, bohužel a kdo měl návštěvu? Co já vím. Bytů je ve vedlejším vchodě víc a protože se loučili před domem, o případném nárazu může vědět i ten u koho návštěva byla a klidně může pak tvrdit, že návštěvu neměl nebo měl, ale odjeli naprosto v pohodě. Bohužel to asi nikomu nedokážeme. Auto těch co parkují vedle nás je nepoškozené, obešla jsem ho, náš lak tam nemají a i ve výšce toho poškození nemají žádnou odřeninu apod.

runner2
hodnocení

0x
Viníka už pravděpodobně nedopátráte. Zamrzí to ale je to jen auto a se šrámy a ťukanci je třeba v provozu počítat. Pokud máte auto nové, předpokládám, že si platíte havarijní pojištění. Pokud ne, je to vaše hloupost.
petrapri
hodnocení

Jen auto? Partner na něj šetřil několik let a opatroval ho jako oko v hlavě.

makak
Ano je to jen auto. Plechy,plasty a tak. Žádná rarita to nebude, prostě auto. Nahlaste na policajty, pojišťovnu. Když máte na auto,máte i na spoluúčast. Nevím co víc chcete...

Šetřil několik let, opatroval jako oko v hlavě a nepojistil? Nahlásili jste to nebo ne? A ano, je to jen auto. Být to ruka nebo noha, bylo by hůř.

asd1
Ano jen auto,krabice na dopravu.. ušetřil za pojištění, viníka nenašel tak zaplatí sám. Mmch.ještě víc by brečel kdyby mu to slohli.. když nemá na banány tak neměl kupovat funglovku ale něco staršího v dobrém stavu. Vyhledat zpátky,ošetřit proti korozi hlavně zevnitř a jezdit,auto má sloužit a ne být na okresu. Jestli to má na kochani jak má auto hezky a ne na jezdeni tak ho lituju..
A hlavně pokud nemá havarijku tak s tímhle musí počítat,včetně toho ukradeni kdy bude auto fuč a nedostane nic.

Pokud není pojištěné, jako že asi ne, páč by to tazatelka napsala, vrátím se k dobré radě pana Axuse,

"Dalsi moznost, pokud je to jen promackle, je nic neplatit a nechat to byt."

Urcite to neni naposled, autu to nevadi, vy si zvyknete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]