Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz řízení, kdy uplyne půlka trestu?

Od: jakobs odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
16.12.2023 Jsem dostal zákaz řízení na 18 měsíců. Kolikátého mužu žádat o prominutí půlky trestu a co všechno budu muset po těch 9 měsících zákazu podstoupit? Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

3x

Ať to klidně doručí osobně,ale na podatelnu.

Sjednat konzultaci si může akorát tak s dopravním psychologem a to do měsíce ani nebude mít hotové.

Sebranej ŘP na osmnáct měsíců asi nebude za rychlost a telefonování.Odhaduji chlast asi tak 1,75 promile s bouračkou bez zranění.Automat.psycholog ještě před podáním žádosti a i tak bych se moc rozhodoval jestli opilci vrátit papíry tak brzo.

mnd®
hodnocení

0x

16.12.2023? Tak půlka je někdy kolem 16.9.2024 - vy nevíte kolik je 18:2? dám vám psychotesty a autoškolu.

ka

Požádat se dá už před uplynutím půlky.

mnd®

Však píšu někdy kolem

ka

že půlka je někdy kolem

mnd®

Však ano.Podám to čtrnáctého v pátek a na úřad nebo soud dopis dorazí sedmnáctého v pondělí.Je to někdy kolem a podmínka doručení je taky splněna.- po.

mnd®

Oprava - patnáctého a doručeno bude osmnáctého.Nevím ale jak by to bylo,kdyby to poslal ten pátek datovkou - asi blbě.

ka
hodnocení

0x

Pokud budeš bez papíru víc než rok, musíš dělat zkoušky.

Požádej tedy co nejdříve, dá se i před uplynutím lhůty. Ono to není jen tak hned vyřízené.

autosalon.tv/...

píšou tam

Žádost ale nesmí přijít dříve než po uplynutí poloviny doby zabavení

ka

Tak to píšou blbě, respektive nepřesně.

Když mi vezmou papíry 1.1. na 12měsíců, tak už 1.5. mohu žádat o prominutí ovšem s platností 1.6. Ono než dojde k řízení, tak to nějaký pátek trvá

Ten odkaz jsem dal namátkou, protože je tam uvedeno i pár věcí kolem, např, že se to nedává automaticky a člověk musí prokázat nápravu, lítost atd. Ale je možné, že to je dneska jinak.

hodnocení

0x

půlka plus jeden den..

Žádost ale nesmí přijít dříve než po uplynutí poloviny doby zabavení

zdroj nahoře...

zam

Souhlas, pokud příjde žádost o den dřív,nebude na ni brán zřetel.A nelze to nijak reklamovat,nebo cokoli argumentovat je plně na rozhodnutí soudce.Je to vlastně taková jejich dobrá vůle.

gagan
hodnocení

0x
Jakože 16.12. nabylo právní moci?
Tazatel neumí přičíst 9 měsíců k právní moci? Tedy k 17.9.23 požádat dopisem již dnes? Rovnou bych tam dopsal větu, že pokud by mi to chtěli zamítnout, doručím žádost osobně dne 18.9.23 v 9:30 hodin a za tímto účelem si sjednávám konzultaci.
ka

Jelikož je rozhodnutí plně v jejich moci, tak bych moc neprudil.

hodnocení

0x

A ono už bylo 16.12.2023 - nějak tomu nerozumím.

mnd®

To už mám s otazníkem včera 21:53. Tazatel stejně nereaguje,tak je to jedno.Očividně překlep ale ten se tu neřeší.

Slavo, Vy fakt nerozumíte tomu, že se tazatel překlepl v jedné číslovce? Stejně jako se to stane občas i jinému?

Milane rozumím - i já se občas uklepnu.

jaj*
hodnocení

0x
Po těch 9 měsících jde podat žádost, něco jako žádám o ukončení zákazu řízení, již jsem se poučil z toho co jsem udělal, jsem připraven řídit jak se má a řidičák potřebuji na..., To je právě to, potřebujete rozumný důvod proč potřebujete řidičák, když nebudete mít tak je možný že to neschválí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]